Tottenham Hotspur – Shamrock Rovers 29.9.11

tottenham-hotspur

Nastavljamo sa praćenjem interesantnih susreta u ovim internacionalnim takmičenjima pa stoga sam poslije veoma dobrih utakmica Lige prvaka odlučio ispratit još jedan duel ali ovog puta u UEFA takmičenju točnije susretu koji će se odigrat na White Hart Lane gdje će domaća momčad Tottenhama dočekat solidnu ekipu Shamrock Rovers. Domaća momčad Tottenhama je u prošloj sezoni Lige prvaka napravila fenomenalan uspjeh u svojem debitantskom nastupu i sigurno će nešto slično učiniti i ove sezone gdje lično mislim da su oni jedni od glavnih konkurenata za osvajanje Evropske lige.

Međutim sama spoznaja da ovo takmičenje i nije toliko cijenjeno u krugovima Engleskih timova uvjek donekle ostavlja dozu sumnje da li su iz uprave Spursa spremni žrtvovati svoje prvenstvo za ovaj i ne baš toliko cijenjeni trofej međutim po izjavama koje je dao trener Redknapp on je istakao da će se ove sezone okušati  sa što više rotiranj u svojoj momčadi kako bi u istoj formi mogli nastavit  na oba fronta. U prijelaznom roku u ekipu su došli iskusni veznjaka Parker i napadač Adebayor, koji će sigurno u ovim takmičenjima i Engleskom Premiershipu pokazat da su s razlogom dovedeni u ekipu tako da će oni predstavljat velike olakšice za rotacije o kojim  je Redknapp pričao.

Gostujuća pobjeda nad ekipom Wolverhamptona je nekako vratila momčad Spursa u pravu formu i to se desilo pred sami početak Evropske lige.Pobjeda protiv Škotskog Heartsa u gostima sa 5:0, i remi u  revanšu sa jednim kombinovanim timom je ostavila Harry Redknapa u velikoj prednosti nad ostalim momčadi jer se moglo vidjeti da i sa takvom mladom ekipom Tottenhama može predstavljat teškog protivnika svakoj protivničkoj ekipi.Trener Redknapp vjerovatno protiv Shamrock Rovers neće previše mijenjati prvih 11, pogotovo što još odranije ne može računati na povrijeđenog štopera Dawsona dok će pored njega također van tima biti i Tom Huddleston i Niko Kranjčar.

Shamrock Rovers-ov menadžer Michael O’Neill, je čini mi se imao samo jedan tim na umu za svoj idealni susret – Tottenham Hotspur. Ovaj susret na White Hart Lane i revanš u Dublinu, će predstavljat ‘san ” za sve one koji su uključene u momčad Shamrock Rovers. Ovo će biti jedinstvena priliku da  igraju na jedoj velikoj sceni. I sigurno je da će veliku podršku gostujućoj ekipi pružiti 4.tisuće navijača koji su prešli Irsko more a pored njih tu će biti značajna podrška za Rovers od irskih ljudi koji sada žive u Engleskoj.Michael O’Neill je napravio  izvanredan posao u Shamrock Rovers od preuzimanja u 2008 godine i sigurno je da će on i njegov pomoćnik, Jim Magilton koji  imaju značajno iskustvo kao igrači na ovim velikim događajima učiniti sve da svoj tim dovedu do najvišeg ranga takmičenja. {forum} Gostujuća momčad je veoma dobro pripremjljena za ovaj susret i sigurno će učiniti sve kako bi u ovom susretu izvukli maximum od igre. Shamrock Rovers je trenutno u Irskom takmičenju na drugom mjestu tabele sa ukupno 61 osvojenim bodom i s obzirom da nisu odigrali utakmicu sa momčadi Derry City mislim da bi eventualnom pobjedom nad tom ekipom mogli doći do prvog mjesta. S obzirom da im poslije ovog duela u goste dolazi ekipa Drogheda trener Michael O’Neill je najavio najjači mogući sastav za ovaj susret na čelu sa svojim najboljim strijelcem Gary Twigg koji je u ligaškim susretima postigao preko 15 golova u dosadašnjih 24 odigrana susreta.

Harry Redknapp ima veliko povjerenje u mladu ekipu za Evropsko takmičenje i sigurno je da će i u ovom susretu izvesti neke mlade igrače koje bi mogao probat protiv iskren da budem ne tako jake gostujuće momčadi pa s obzirom da bi ovdje mogli vidjet jedan da kažem ne toliko interesantan nogomet onda sam se odlučio za opciju u kojoj neće biti puno golova odnosno na opciju zbroja golova manjem od 3,5, pa sretno svima tko isprati ovaj tip.

Preporučena kladionica za ovu okladu je: Expekt @ 1.72