Oldham Athletic – Crewe Alexandra 8.11.11

Oldham Athletic

Pored veoma slabe nogometne ponude odlučio sam se za susret u Engleskom LDV kupu u kojem se sastaju momčad iz treće lige ekipa Oldhama koja na svom stadionu dočekuje momčad iz nižeg ranga ekipu Crewe koja bi ovdje mogla napravit određeno iznenađenje.

Paul Dickov će sigurno biti pod velikim pritiskom ukoliko njegova momčad ne zabilježi traženi učinak u ovom takmičenju jer kako stvari stoje trenutno im baš neide najbolje u domaćem prvenstvenom takmičenju jer sa pozicijom 14 na tabeli se baš i ne mogu pohvaliti da imaju dobar učinak u ovoj sezoni. Oldham je na posljednja tri susreta uze svega tri boda što je dovelo do revolta kod njihovih navijača koji su na posljednjem susretu protiv ekipe Bury od koje su doživjeli poraz skandirali uzvike koje su nagovještavale da žele da pomenuti trener napusti kormilo ove momčadi ali iskreno nisam siguran što bi mogao biti razlog toj odluci jer ako izuzmemo taj posljednji poraz koji su doživjeli oni imaju sasvim solidan omjer na svom terenu gdje su na posljednjih 8 susreta uspjeli čak pet okrenut u svoju korist dok su na ostala tri doživjeli poraze sa ukupnom gol razlikom od 8 postignutih i 9 primljenih u kojima je najviše udjela imao Shefki Kuqi sa 7 postignutih golova. Što se tiče ovog susreta mislim da će trener Paul napravit određene izmjene u timu gdje bi umjesti igrača sredine terena Toma trebao zaigrat mladi Hughes koji se unekoliko utakmica pokazao kao veoma solidan na poziciji veznog igrača kada su u pitanju povrede u ovom susretu momčad je u komplet izdanju ali smatram da će trener napravit određene izmjene gdje će ipak mlađim igračima dati šansu da pokažu svoje znanje.

Kada je u pitanju momčad Crewe oni su trenutno u seriji od dva uzastopna poraza koja su ih plasirala na 18 mjestu tabele međutim i bez toga ova momčad je u toku dosadašnje sezone pokazali veoma nizak nivo forme gdje su na svega nekoliko susreta uspjeli ostvarit pobjedu a istina u jednom trenutku su imali vezanih tri uzastopne pobjede koje su donekle bile nada da se momčad uspjela vezat i koja je konačno počela pružat dobre nogometne partije. Međutim to je čisto bila faza u kojoj su naišle neke slabije momčadi kojima su uspjeli uzeti tru boda ali kasnijim tokom ipak je došlo do izražaja slabost momčadi Crewe koja na prelaznom roku nije dovodila neka značajnija pojačanja ali kada se uzme u obzir da momčad i finansijski ne stoji baš dobro onda ovakvi rezultati nisu nimalo čudni. Trener Dario Gradi je izjavio da će u ovom susretu izvesti najjači mogući sastav kako bi donekle vratio samopouzdanje svojoj ekipi eventulnim triumfom u ovom ne tako važno takmičenju.
Što se tiče ovog susreta moje mišljenje je da će ovo biti jedan veoma otvoren susret u kojem bi mogli vidjeti više od 2,5 gola,pa sretno svima tko isprati ovaj par.

Preporučena kladionica za ovu okladu je: Bet at Home @ 1.75