11:00 David Ferrer - Andy Murray 1 @1.55, Expekt, 8/10
Krajne vreme je bilo videti realne kvote u muskoj konkurencii na ovog grend slema. Kvota za pobedu spanca po meni ima velika vrednost. Murray je imao sjajna prva nedelja, zagubio je samo 2 seta u 4 odigranih meceva. Napravio je sjajni presvrter protiv Gasquet, u duel gde sam iskreno ocekivao da bude porazen. Megutim, njegova bol u legima je radila probleme u njegove dvizenja i duga razmena udarca. Njegov najvazni deo igre na ovakve velike turnira je mentalna snaga i konstatni pritisak za grand slem titula no ocito da skot jos uvek nije sazreo za velike korake. 18/4 je njegov ucinak na sljaci u ovoj sezoni, sva 4 poraza od dobrih igraca (Berdych, Gasquet, Raonic, Gulbis). Do sad, nije uspeo da pobedi neki igra od top 10. Sa druge strane, Ferrer je u velika forma. Nakon neocekivanog poraza u Monte Carlo od Belluci-a, spanac je ubacio u brzinu i okrenuo je stvari upravo u njegov omileni deo sezone. Ima samo 3 poraza do sad (Belluci, Nadal, Federer) a to je ustvari realnost za njega jer jedino od top 3 igraca moze da bude porazen na sljaka. 4 pobede na FO, sva 4 u 3 seta i to u stilu. Ovo je njegov najveci rezultat na FO a mislim da upravo ovaj ucinak daje mu motivacija i samopouzdanje za jos veci rezultat. Njegov evenutalnni protivnik u polufinalu bi bio neko od spanskog derbi-a Nadal – Almagro, podatak sto po moje razmisenje daje jos veca mentalna i fizicka sila da odigra jedan od najboljih meceva protiv Murray-a. Ferrer je sigurno bolje igrac na sljaka, sa sigurnost je u bolja forma. Na zemju do sad su odigrali 3 meceva, sva tri je dobio spanac. Idealna prilika da se ova pozitivna serija nastavi.
Sretno !