Bet365 klađenje  Expekt

Više o Bet365 kladionici - Saznaj više o Expekt kladionici

Supertip forum

Autor Tema: Analize meceva za MART  (Posjeta: 1236 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

ado_x

• SuperTip Junior
  • **
  • http://firma-bet.org/
    • Email
Odg: Analize meceva za MART
« Odgovori #15 : Ožujak 14, 2011, 17:46:37 poslijepodne »
Tenis IW 1/4
Pon,23:00 Simon G.-Karlović I. 1 @ 1.55 Lutrija BiH
*Danasnji dan ponovo otvaram sa tenisom,i opet sa Indian Wellsom.Turnir koji mi sad zasad dosta dobro ide,pravi odabir parova,uz to izbjegavanje mina,i jedan solidan skor 10-0 sto se tice IW-a.Nadam se da se necu ureci ovim,ali kao sto moj prijatelj grga kaze:"Dobro ja prognoziram,ali ne znaju oni igrati".Na prvu ovaj sam duel okarakterisao kao jedan overaski mec,ali i mec iz kojeg Simon izlazi kao pobjednik.Ukratko,koliko mogu kratko,cu predstaviti ova dva igraca.

*Gilles Simon 26ogodisnjak koji dolazi iz Francuske,i trenutno zauzima 31 mjesto na ATP ljestvici.Svojevremeno je bio i 6 igrac na svijetu,i to ne bas tako davno 2009 godine.Imao je problema sa desnim koljenom,tako da je i ta povreda uzela dosta pozicija naljestvici,ali vratiti ce se on sigurno,tamo gdje mu je i mjesto,barem top15.Proslu sezonu je zavrsio sa skorom 28-19,10-10 hard,a u toj prosloj sezoni izgubio je finale Sunrise challengera(hard) od Mayera,te osvojio indoors/hard turnir u Metzu pobjedom nad Zverevom.Kroz karijeru na hardu ima skor 116-70.Ove sezone je na skoru 11-6,od cega je 9-3 hard.Poceo je sezonu u Brisbaneu(hard) gdje je rano zavrsio nastup,odma u prvom kolu je ispao od Giralda.Nakon ranog ispadanja nije se pokolebao,nego je poceo igrati onako kako zna.Da zna igrati dobar tenis pokazao je na turniru u Sydneyu(hard) kojeg je osvojio bez izgubljenog seta.Australian Open nije mu bio naklonjem sto se tice rasporeda,jer u prvom kolu je dobio Lua sa 3:1,ali je onda naletio na Federera i nije se tako lako predao bilo je 3:2 za Rogera.Zatim su uslijedila dva indoors/hard turnira,gdje je ispao u prvom i drugom kolu,iako je dobar u dvorani kroz karijeru.Na beton se vraca sa turnirom u Dubaiu,gdje u cetvrtfinalu ispada od Gasqueta sa 2:1.Uslijedile su i obaveze u Davis kupu,gdje je igrao protiv Austrije na zemlji.Nakon svega toga docepao se i Kalifornije.U prvom kolu bio je oslobođen,a prvi mec upisao je u 2 kolu protiv Rainera Schuettlera.Taj mec dobio je sa 2:0 u setovima,po gemovima 63,76.Sto se tice statistike iz tog meca,imao je 55% prvog servisa,osvojio je 27-36 poena na prvi servis,a na drugi servis osvojio je 18-32 poena.Imao je 4 asa i 4 duple greske,a protivniku je dopustio 4 break prilike od cega je njih 2 sacuvao.Simon igra desnom rukom,a ono sto njega krasi je sjajan backhand.Ima dosta dobro kretanje na terenu,cesto nakon prvog servisa zna ici i na mrezu,dugo gradi svoj poen,dosta pametan igrac koji ceka gresku svog protivnika.Uz sve to ima i solidan servis,ali ono sto je barem meni upecatljivo u njegovoj igri,jeste da nekada zna biti dosta pasivan,upucuje slabe returne i tako u razmjeni udaraca odjednom ubrza,sto protivnika zbuni.Sto se tice omiljene podloge,preferira hard podlogu,a dosta dobro igra i na zemlji kao i dvorani.Za mene jedan dosta dobar teniser,koji ce ukoliko ostane zdrav te zaobiđe povrede u ovoj sezoni,sigurno napredovati na ATP ljestvici.

*Ivo Karlovic ili ti "Mister Ace" sa svoje 32 godine nalazi se na 239 mjestu ATP ljestvice.No zna se zbog cega je ovako pao na ljestvici,to je povreda Ahilove tetive.Prosle sezone jos je Ivo se zaputio put Turkua gdje su mu operisali,koliko se sjecam odstranili dio kosti te pete,i nakon toga se dugo oporavljao.Citao sam kako dok nije smio igrati tenis,sjedio je na podu i tako trenirao,sve ne bi li se sto prije vratio.I eto ga nakon duge pauze vratio se na terene i igra promjenjivo od meca do meca.Proslu sezonu je zavrsio na skoru 17-9,10-5 hard,te imao je par dobrih nastupa tipa Dohe,Australian Opena,Delray Beacha.Kroz karijeru na hardu ima skor 123-103.Ove sezone je na skoru 5-7,4-3 hard,a poceo je sa turnirom u Dohi.Poceo je sa dvije pobjede,ali je u cetvrtfinalu ispao od Davydenka.Nakon toga serija ispadanja u ranim fazama,Australian Open,Zagreb,San Jose,Memphis i Delray Beach.Samo je u San Joseo uspio pproci u 2 krug,na svim ostalim turnirima je ispao prvom krugu.Igrao je Davis Kup mec protiv Petzschnera,bio je to kljucni dvoboj koji je izgubio sa 3:0.Nakon toga i on dolazi na Indian Wells.U prvom kolu za protivnika je imao Marinka Matosevica kojeg je dobio sa 2:1 u setovima,po gemovima 76,67,63.Statistika iz tog meca kaze da je imao 17 as udaraca,2 duple greske i 66% prvog servisa.Na prvi servis osvojio je 85% poena 52-61,dok je na drugi servis osvojio 16-32 poena.Protivniku je dopustio svega jednu break sansu koju nije uspio spasiti.Drugo kolo donijelo mu je znatno jaceg i boljeg protivnika,Davida Ferrera,ali to mu nije bio problem jer je slavio sa 2:0 u setovima po gemovima 76,63.Statistika iz tog meca kaze da je imao 9 as udaraca,ali i 5 duplih gresaka.Prvi servis je iznosio 58%,a osvojio je 36-42 poena na prvi servis,dok je na drugi servis osvojio 15-31 poena.Dopustio je protivniku 3 break prilike i sve tri je sacuvao.
O igri Ive Karlovica ne treba previse pisati,jer mu se citava igra svodi na servis i voley udarac.Meni se to licno ne sviđa,ali ko mene pita,covjek igra i zarađuje novce,a postao je prepoznatljiv po svom servisu,koji je usao historiju tenisa kao najjaci servis udarac.Ono sto je njegova mana jeste to da je spor,prvestveno zbog svoje visine,ipak je jedan od najvisih tenisera,visok 208 centimetara.Njegova podloga je trava,gdje ima zaista dobre rezultate,dok je na ostalim podlogama tu i tamo,posle trave najbolje se snalazi na hardu.

*H2H je 3:1 u korist Gillesa Simona.Svi mecevi su igrani dosta davno,npr 2 su igrali 2005 godine,Sunrise i Cincinnati(oba hard) a oba je dobio Simon.Zatim su igrali 2007 u Nottinghamu(trava) gdje je bolji bio Karlovic,a zadnji mec je iz 2008 godine sa indoors/hard turnira u Madridu gdje je Simon bio bolji.Prvo sam htio igrati over na gemove u prvom setu,jer Karlovic u svim mecevima se trudi da sto bolje odigra prvi set,te da isti osvoji i ostvari psiholosku prednost kao i rezultatsku nad protivnikom.Ipak odustao sam od toga,jer je kolega sentinell vec predlozio tu okladu,pa da se ne ponavljam,a ja cu izabrati opciju pobjede Simona.Zasto? Kao prvo bolji je teniser,eh sad to moze biti relativno,ali bolji je iz razloga sto Simon ima dosta vise kvaliteta u svojoj igri,ima dosta vise raznolikih udaraca,dosta se bolje krece na terenu,ali sve to mozda nece biti dovoljno za Ivinu servu.No misljenja sam da Simon mozda i moze uhvatiti poneku Ivinu servu,ako i ne uhvati igra se tie break,jer sumnjam da ce Karlovic napraviti break Simonu.E u tie breaku moglo bi biti problema za Simona,ali i za Karlovica,sve zavisi kako ce uci u sam mec.Ipak moja prednost ide na stranu francuza,koji je za mene kompletniji igrac,i kao pobjednik iz ovog duela trebao bi dobiti za protivnika boljeg iz duela Almagro-Montanes.Sretno!

Tenis IW R2
Pon,22:40 M.Sharapova-Rezai A. 1 @ 1.40 Lutrija BiH
*Drugi mec koji uzimam je pobeda Marie,koje me zna neugodno iznenaditi na tiketu,ali ja se volim kladiti na nju.Igra protiv francuskinje Rezai,a ocekujem pobjedu Sharapove,iako Arvavane nikako nije slaba teniserka.

*Maria Sharapova kao da je mala Daniela Hantuchova.Lijepe,zgodne,i sve sto stim ide,ali tenis im sve vise i vise postaje hobi.Kao  Hantuchovu,i Sharapovu rijetko mozete vidjeti u teretani,i to me nervira,ne zeli da kvari manekenski izgled zarad kojeg misica.Zato i jest takva krhka,pa malo malo je povrijeđena te neke operacije,zadnja je bila operacija ramena.Kako god,Maria je sa svoje 23 godine vec sada ostavila dubok trag sto se tice zenskog tenisa,i ako se bude vise posvetila tenisu a ne dizajniranju,moze ona jos puno toga.Trenutno je 18 igracica svijeta,a proslu sezonu zavrsila je na skoru 35-11,16-7 hard.Osvojila je Strasbourg(zemlja),Memphis(indoors/hard),a igrala je jos nekoliko finala koje je izgubila.Kroz karijeru na hardu ima skor 197-53.Ove sezone je na skoru 6-3,od cega je 6-2 hard.U Aucklandu je ispala u cetvrtfinalu od Grete Arn,a to joj je bio prvi turnir.Australian Open zavrsila je u 4 kolu,kada ju je izbacila Petkovic,Fed kup mec je izgubila od Razzano,a zatim je otkazala Paris zbog problema sa disajnim putevima,kao i Dubai zbog upale uha.Nakon toga je imala je vremena  da se sto bolje pripremi za Indian Wells.U prvom kolu za protivnicu je imala Anabel Medinu Garrigues,koju je dobila sa 2:1 u setovima,po gemovima 75,67,61.Taj mec sam htio analizirati i predlagati over prvom seta,ali nisam iz straha od toga u kakvoj je formi AMGarrigues.I Maria je priznala da je u tom mecu ostala duze od planiranog,te da je propustila dosta sansi za rjesavanje meca i prije treceg seta,ali eto tie break je izgubila,ali je pronasla konce igre u 3 setu kojeg je rijesila po kratkom postupku.
Sta da kazem za Marijinu igru,voli travnate i betonske podloge,pa joj samim tim odgovara Indian Wells.Ima odlican servis,igra dosta agresivno,sto nekada zna donositi veliki broj gresaka,ali zna i dobijati meceve.Igru bazira na osnovnu liniju,odakle ima jak udarac,kako forehand tako i backhand.

*Aravane Rezai je francuskinja iranskog porijekla,ima 23 godine i nalazi se na 22 mjestu WTA ljestvice.Proslu sezonu zavrsila je sa skorom 36-25,11-12 hard,a posebno dobro igrala je na samom pocetku,dok pred kraj sezone opadala joj je forma.Osvojila je Madrid pobijedivsi Venus Williams u finalu,osvojila je i Bastad pobjedom nad Dulko,a oba turnira su zemljana.Od ostalih podloga,izdvojio bi polufinale Sydneya,polufinale Birminghama,te jos nekoliko solidnih rezultata.Kroz karijeru na hardu ima skor 53-52.Ove sezone je na skoru 3-4,a sve meceve igrala je na hardu.Pocela je sa indoorsom u Hong Kongu,a zatim se prebacila na australsko tlo.U Sydneyu je pocela dobro izbacivsi JJ,ali u drugom krugu ispada od nadolazece sprske teniserke Bojane Jovanovski.Nakon toga razocarenje na Australian Openu gdje je u prvom kolu ispala od Zahlavove.Pripreme za IW pocela je sa turnirom u Montereyu,gdje je opet ispala u prvom krugu ovaj put od Kudryavtseve.Onako kako je zavrsavala proslu sezonu,ovu novu je tako pocela.Na IW u prvom kolu za protivnicu je imala Shuai Zhang koju je dobila sa 2:0(76,60).U tom mecu nije bila favorit,i eto na kraju je dosta lako slavila,izuzmemo li prvi set.
Rezai igra desnom rukom,omiljena podloga joj je hard,iako ne zemlji ima najbolje rezultate.Dosta je mala 165 centimetara,i odlicno se krece po terenu,lovi svaku lopticu,dok servis hmm,tu i tamo i nije nesto.Sjecam se meca iz prosle sezone u Sydneyu kada je igrala polufinale protiv Serene Williams,imala je 63 set,i 5:5 u 2 setu te 40:0 na svoj servis,a onda je to sve upropastila i na kraju izgubila cijeli mec.Kad krene da grijesi onda nikako da stane,sto ce me radovati i u ovom mecu ako krene sa greskama.

*H2H je 1:1,a oba meca su igrana davno.Prvi 2005 u Parizu gdje je bolja bila Sharapova,a onda 2007 u Istanbulu bolja je bila Rezai,oba meca su sa zemlje.U ovom mecu prednost dajem Mariji,iz razloga sto je puno bolja i potkovanija teniserka na hardu od Rezai.Ukoliko Maria bude dobra sa glavom,i ako se bude drzala svog servisa,a kako igra agresivno ne sumnjam da ce doci do break sanse,misljenja sam da je bliza pobjedi.Rezai nije bas teniserka sa pretjerano dobrim servisom,lose je krenula u ovu sezonu,par ispadanja od objektivno slabijih protivnica,a i psihicki je vrlo slaba osoba.Imala je ona raznoraznih problema tokom svoje karijere,i ja joj iskreno zelim sto bolji plasman na kraju ove sezone,i da pronađe formu,ali sve to nakon sto ovaj mec izgubi.

Tenis IW R3
Pon,23:55 Hradecka L.-S.Peng 2 @ 1.40 Lutrija BiH
*I treci i mozda najteze izabrani par za danas jeste pobjeda kineskinje Peng,nad cehinjom Hradeckom.Razlog zasto sam igrao ovaj tip,jeste zaista odlicna forma Shuai Peng u ovoj sezoni,mada je i Hradecka u izuzetnoj formi.

*Shuai Peng ima 25 godina i trenutno je 36 igracica svijeta,no kako igra u zadnje vrijeme napredak je izvjestan.Proslu sezonu je zavrsila na skoru 21-15,6-8 hard,a ove sezone pravi boom.Trenutno je na skoru 21-6,a sve meceve je igrala na hardu,na kojem kroz karijeru ima skor 146-97.Pocela je sa Aucklandom gdje ispada u polufinalu od Wickmayer sa 2:1,a u 2 kolu tog turnira izbacila je Kuznetsovu.Na turniru u Hobartu opet ispada u polufinalu,ovaj put od Mattek Sands.Na Australian Openu dosla je do 4 kruga,izbacivsi Jelenu Jankovic nesto ranije,a ispala je od Radwanske sa 2:1.Pattaya City ispadanje u cetvrtfinalu od Zvonareve sa 2:1.U Dubaiu je morala igrati kvalifikacije,koje je uspjesno prosla pobjedama nad Henke i Bondarenko,a onda je u prvom krugu izbacila i Mattek Sands,ali u 2 krugu ispala od Azarenke sa 2:1.U Dohi je opet morala igrati kvalifikacije,i opet nije imala problema,jer je prosla Llagosteru Vives,Rodionovu i Vesnisu,a u prvom kolu je izbacila Bacsinszky,u drugom kolu je izbacila Schiavone,a onda ispala od Marion Bartoli sa 2:0.Na Indian Wellsu pocela je protiv Renate Voracove i mec je dobila sa 2:0(75,61).U drugom kolu izbacila je sunarodnjakinju Na Li sa 2:1(46,63,63).Kroz ove rezultate moze se vidjeti da se radi o zaista dobroj teniserki.Jedna izuztetno jaka protivnica,fizicki dosta spremna,ima jake udarce,a zna se vratiti i u izgubljenoj situaciji.Preferira hard podloge,ima odlican forehand i igra desnom rukom.

*Lucie Hradecka dolazi iz Ceske,i ima 25 godina te zauzima 86 mjesto na WTA listi.I ona je odlicna ove sezone,proslu je zavrsila na skoru 38-29,a vec sada je na skoru 22-5.Na hardu ima skor 35-34,a proslu sezonu je zavrsila sa skorom 6-9.Ove sezone na hardu ima skor 14-4.Pocela je sa Brisbaneom gdje je prosla 3 kruga kvala ali ispala u prvom kolu od Stosur.Sydney ista stvar,prosla kvale,ali ispala u 1 krugu ovaj put od Pennette.Na Australian Openu,od nje je bolja bila Alberta Brianti u prvom kolu sto mozda i nije ocekivan poraz.Dobar nastup prije IW imala je na turniru u Monereyu,gdje je prosla kvalifikacije,kao i prvi krug pobjedom nad Ondraskovom,ali u 2 krugu je ispala od Ksenie Pervak.Na Indian Wellsu svoj nastup je pocela u kvalifikacijama.U prvom kolu izbacila je Yakimovu(57,63,64),u drugom Martic(64,63).U prvom kolu izbacila je    Kirsten Flipkens sa 76,62,a u drugom kolu je izbacila Alexandru Dulgheru 46,64,64.
Sto se tice Hradecke ove sezone pratio sam malo jedan njen mec,bio je to duel protiv Pivovarove u Montereyu.Ima problema sa servisom,ali dobro se krece na terenu i igra agresivan tenis.Zna dosta grijesiti na svoj servis,te u mecu dopusti veliki broj break prilika ali nekako to na kraju sve vrati.Igra desnom rukom,a omiljena podloga za nju je zemlja.

*H2H izmđu ove dvije igracice ne postoji,i ovo im je prvi duel.Kolega sentinell je predlozio over na ovaj mec,ja sam se prvo mislio na over gemova u prvom setu,ali sam odlucio ipak uzeti pobjedu Peng.Razlog je taj sto je Peng ove sezone sve svoje meceve igrala na hardu,a igrala je protiv dosta jakih protivnica,vec sam napisao neka imena koje je ove sezone dobila.Istina i Hradecka je u sjajnoj formi,ali poene ubire u kvalifikacijama,i slabijim turnirima,a 3 kolo IW joj je najbolji rezultat sad zasad.Na kraju odlucilo je to sto je Peng i na IW izbacila jednu strasnu igracicu,Na Li,dok je Hradecka imala laksi duel protiv Dulgheru.Veceras ipak dajem prednost kineskinji,pa kako bude bude.

Ukupno:3,04
http://www.facebook.com/adoxbet

Ko je zainteresovan za suradnju neka se javi na adoxstyle@windowslive.com

ado_x

• SuperTip Junior
  • **
    • Email
« Odgovori #16 : Ožujak 15, 2011, 11:07:52 prijepodne »
Tenis IW 1/4
Pon,23:00 Simon G.-Karlović I. 1 @ 1.55 Lutrija BiH
36,36

Tenis IW R2
Pon,22:40 M.Sharapova-Rezai A. 1 @ 1.40 Lutrija BiH
62,62

Tenis IW R3
Pon,23:55 Hradecka L.-S.Peng 2 @ 1.40 Lutrija BiH
36,64,57

Ukupno:3,04

ado_x

• SuperTip Junior
  • **
    • Email
« Odgovori #17 : Ožujak 15, 2011, 17:45:22 poslijepodne »
Tenis IW 1/4
Pon,23:55 Lopez/Nadal - Dlouhy/Hanley 1 @ 1.75 Betlive
*Odma da cestitam Karlovicu 94% osovjenih poena na prvi servis,nije ironija nego stvarno cestitam covjeku na igri.Eh sad se vracam danasnjoj ponudi na Indian Wellsu.Uzeo sam opet dubl mec,opet idem sa Lopezom i Nadalom,koji ovog puta igraju protiv puno jaceg protivnika,dubla Lukas Dlouhy i Paul Hanley.O Lopezu i Nadalu sam pisao neki dan,tako da cu to copy/paste uz male dodatke,dok o njihovom danasnjim protivnicima moram pisati sve.Nema veze krenimo lagano...

*Dubl Marc Lopez i Rafael Nadal su na diobi 20 mjesta ATP ljestvice za dublove.Lopeza se moze vidjeti u singlu,ali ne igra bas previse,ove sezone nije niti nastupao u singlu.O Nadalu svi sve znate tako da ne zelim trositi vrijeme na njega.Ono na sto cu trositi vrijeme,jeste informacija da su ova dva igraca prosle godine u dublu osvojili ovaj turnir,no krenimo od pocetka.Njih dvojica u dublu su prvi put nastupili 2009 godine na turnriru u Dohi(hard) i odma su osvojili taj turnir.Nakon toga IW su ispali u 2 krugu,bas kao i na turniru u Miamiu,i tu zavrsavaju 2009 godinu.U sledecoj sezoni,opet su krenuli od Dohe,ali ovaj put su ispali u 1 krugu,ali onda osvojili Indian Wells,gdje su do finala izgubili samo 1 set i to u prvom kolu.Sezonu su zavrsili u 2 kolu u Londonu.Ovu sezonu su trenutno na 6-0 skoru.Standardno sezonu su krenuli iz Dohe,koju su i osvojili bez izgubljenog seta.Nakon sto su osvojili Dohu,sada su u Kaliforniji gdje brane titulu.U prvom kolu za protivnika su imali dubl Mariusz Fyrstenberg/Marcin Matkowski koji se nalaze na 13 mjestu ATP listice za dublove.Lopez i Nadal su mec rijesili sa 2:0 u setovima,po gemovima 76,76.Postotak prvog servisa bio je 66%,a na prvi servis osvojili su 37/54 poena,a na drugi 19/28.Dopustili su 10 break sansi svojim protivnicima,ali su njih 9 odbranili,imali su 3 asa i 2 duple greske.U drugom mecu na Indian Wellsu za protivnika su imali dubl Cilic/Karlovic.Za taj mec sam pisao analizu,a Lopez i Nadal su dobili taj mec sa 2:0 u setovima,po gemovima 64,64.Statistika iz tog meca kaze da su imali 56% prvog servisa,osvojili su 24-32 poena na prvi servis,a na drugi servis su osvojili 12-25 poena.Nisu napravili niti jedan as udarac u tom mecu,a imali su 3 duple greske.Svojim protivnicima su dopustili cak 9 break prilika,od cega su 7 spasili.

*Dubl Dlouhy/Hanley su 11 par na ATP ljestvici.Lukas Dlouhy dolazi iz Ceske,ima 27 godina i povremeno igra i singl,mada ove sezone nije nastupio niti jednom u singl mecu.Igra desnom rukom,preferira zemljane terene,a ima dobar drop shot.Paul Hanley je Australac,star 33 godine,a cijelu karijeru igra dubl.Kao i Dlouhy preferira zemljane terene,a krasi ga dobar servis kao i dobar forehand.Njih dvojica nastupaju zajedno od ove sezone.Hanley je prije nastupao sa Simonom Aspelinom,tacnije zadnje dvije sezone.Njih dvojica su u 2 sezone na hardu imali skor 19-14.Da previse ne duzim i ne idem u sirinu,Dlouhy i Hanley ove sezone igraju poprilicno dobro.Imaju skor 11-3,a sve meceve igrali su na hardu.Poceli su sa turnirom u Brisbaneu(hard),kojeg su i osvojili.Dobili su Erlich/Ram,Clement/Mertinak,Mirny/Nestor a finale su im predali Lindstedt i Tecau.Nakon Brisbanea osvajaju i Sydney,gdje su izbacivali dublove Istomin/Schwank,
Kubot/Marach,Bopanna/Qureshi,a u finalu su dobili bracu Bryan.Ipak prvorazrednu senzaciju napravio je dubl David Marrero/Ruben Ramirez-Hidalgo koji ih je izbacio u prvom kolu Australian Opena.Melzer i Petzschner izbacili su ih u prvom krugu Rotterdama.Nakon tog indoors turnrira,prebacili su se na hard,i to u Dubai.U prvom kolu dobili su dubl Ljubicic/Zovko,ali u drugom kolu ispadaju od Youzhny/Stakhovsky.Na Indian Wellsu su dobro krenuli.Prvo kolo im donosi dvoboj protiv dubla Granollers/Robredo koje su dobili sa 2:0(63,64).U tom mecu imali su 60% prvog servisa,osvojili su 25-35 poena na prvi servis,dok su na drugi servis osvojili 11-23 poena.Imali su 4 as udarca,ali i 6 dvostrukih greski,uz sve to protivnicima su dopustili 8 break prilika od cega su 7 spasili.Sinoc sa pocetkom u 01:35 imali su dvoboj protiv dubla Melzer/Petzschner koje su dobili sa 2:1 u setovima,po gemovima 67,76,12:10.Jedan izuzetno tezak mec,koji je otisao u tie break u 2 seta,a onda u trecem su opet dugo igrali.U ovom mecu prvi servis je bio 56%,a osvojili su 34-52 poena na prvi servis,a na drugi 17-41.Imali su 2 as udarca,uz 6 dvostrukih greski,a protivnicima su dopustili cak 15 break sansi od cega su spasili njih 12.

*Kladim se na pobjedu Lopeza i Nadala,a reci cu i zasto.Prvi razlog je taj njihov odmor,jer u 2 kola nisu imali veceg posla,dok Dlouhy i Hanley su sinoc imali maraton protiv Melzera i Petzschnera.Ipak treba reci i da je Nadal sinoc imao svoj mec,igrao je protiv Sweetinga i dobio sa 2:0(63,61) poprilicno lako.Sutra navecer ceka ga mec opet sa kvalifikantom Devvarmanom,dakle moze biti fokusiran na dubl.Drugi razlog zasto igram na Lopeza i Nadala,iako su Dlouhy i Hanley zaista odlican dubl,je sto su Lopez i Nadal prosle godine u polufinalu Indian Wellsa dobili dubl Aspelin/Hanley sa 2:0(64,64).Moram reci da je Hanley sa Aspelinom igrao dobar tenis,ne bas pretjerano dobar na hardu ali sto je tu je.I treci razlog zasto igram na Lopeza i Nadala,je prije svega zbog Rafe.Zna se njegov pobjednicki duh,zna se da on ni povrijeđen nece odustati,i zna se da svaki turnir na kojem nastupa zeli i osvojiti.Iako je ovo dubl konkurencija,iz rezultata Lopeza i Nadala vidi se da imaju potencijal da osvoje i ovaj Indian Wells.Kvota u vecini kladionica je dosta spala,kod nekih cak i 1.55 sto je blago receno podcjenjivanje dubla Dlouhy/Aspelin.Ja sam ih u ovoj kladionici nasao po najboljoj kvoti,te sam ih odmah igrao,pa sta bude bude.

Gooty

• SuperTip legenda
« Odgovori #18 : Ožujak 15, 2011, 18:15:26 poslijepodne »
Zasto su na Nadala i Lopeza tolike kvote?   ???
Betting | Free picks | Tipser competition | Bonuses | www.Mne-picks.com

ado_x

• SuperTip Junior
  • **
    • Email
« Odgovori #19 : Ožujak 16, 2011, 11:17:08 prijepodne »
Tenis IW 1/4
Pon,23:55 Lopez/Nadal - Dlouhy/Hanley 1 @ 1.75 Betlive
75,67,10:7

ado_x

• SuperTip Junior
  • **
    • Email
« Odgovori #20 : Ožujak 16, 2011, 11:18:07 prijepodne »
Zasto su na Nadala i Lopeza tolike kvote?   ???
Kako mislis tolike kvote?

ado_x

• SuperTip Junior
  • **
    • Email
« Odgovori #21 : Ožujak 17, 2011, 18:05:50 poslijepodne »
Tenis IW 1/2
Cet,23:40 Bopanna/Qureshi - Dolgopolov/Malisse 1 @ 1.70 Formula
*Nakon jucerasnjeg kratkog izleta u NHL(ko zna mozda i danas nesto napisem),opet se vracam Indian Wellsu.Analizirao sam meceve iz svih konkurencija,sto se tice ove sezone,a za danas sam uzeo polufinale muskog dubla.Vec sada je sve teze i teze naci pravi par,jer svako ko je dogurao do polufinala zasluzio je to dobrom igrom,i vise nema slabih protivnika.Ipak odlucio sam se za ovaj mec,tj.dvoboj izmedu Rohana Bopanne i Aisama Quershia protiv Alexandr Dolgopolova i  Xavier Malissea.Prvi dubl sam pratio kako na ovom turniru,tako i na nekim drugim turnirima,dok su mu Dolgopolov i Malisse u dublu totalna nepoznanica.

*Rohan Bopanna i Aisam Quershi su dosta poznati dubl igraci.O Bopanni sam pisao skoro,jos dok je igrao singl mec Indian Wellsa,tako da koga zanima moze da pogleda u ranijim postovima.Reci cu samo da se radi o Indijcu,starom 31 godinu.Njegov partner u ovom dublu je pakistanac Aisam Quershi koji takoder ima 31 godinu.Njih dvojica zajedno u dublu nastupaju od 2007 godine,i zasad se nalaze na 15 mjestu ATP ljestvice za dublove.Od te 2007 do danas imaju skor 75-43,a prosle sezone su upisali najveci broj meceva njih 63,sa skorom 41-22.Igrali su zaista dobro,a osvojili su samo jedan turnir i to onaj u Johannesburgu(hard),mada su jos igrali finala turnira u Casablanci(zemlja),Nici(zemlja), New Havenu(hard),New Yorku(hard) i St. Petersburgu(indoors/hard),ali su njih nazalost izgubili.Kroz karijeru na hardu imaju skor 39-19,a proslu sezonu su zavrsili na skoru 19-8 sto se tice harda.Ove sezone su na skoru 9-5,od cega je 9-4 hard a 0-1 indoors/hard.Poceli su sa turnirom u Chennaiu gdje su ispali u 2 kolu od dubla Haase/Martin.U Sydneyu su igrali polufinale,koje su izgubili od dubla Dlouhy/Hanley sa 2:1.Na Australian Openu dosli su do 3 kola,gdje su ih izbacili Llodra/Zimonjic sa 2:1.Nakon toga upisali su jedini poraz u sali ove sezone,i to na turniru u Rotterdamu gdje su ih opet izbacili Llodra/Zimonjic,ovaj put u prvom kolu sa 2:0.Uslijedio je Dubai,gdje nakon sto prolaze prvi krug ispadaju pomalo neocekivano od dubla Chardy/Lopez sa 2:1.Pratio sam taj mec,i mogu reci da su uz malo srece trebali i pobjediti u istom,ali sto je tu je.Sada su na Indian Wellsu,gdje su do ovog polufinala igrali 3 meca.U prvom kolu za protivnike su imali 4 dubl sa ATP ljestivce,dubl Eric Butorac/Jean-Julien Rojer.Njih su dobili sa 2:0 u setovima,po gemovima je bilo 76,64.U tom mecu imali su 94% prvog servisa,a na prvi servis osvojili su 44-58 poena,dok su na drugi servis osvojili 2-4 poena,sto dovoljno govori o prvom servisu.Imali su 1 as udarac,a nisu napravili niti jednu duplu servis gresku,dok su protivnicima prepustili 4 break sanse od cega su 3 spasili.Drugo kolo im donosi i dvoboj sa 2 dublom sa ATP ljestvice,dublom Mahesh Bhupathi/Leander Paes.I njih su dobili sa 2:0 u setovima,po gemovima 63,64.U ovom mecu su imali dosta slabiji prvi servis nego u prvom mecu,iznosio je 61%.Na prvi servis osvojili su 30-38 poena,dok su na drugi servis osvojili 7-24 poena.U ovom mecu imali su 8 as udaraca ali i 5 vostrukih servis greski,dok su protivnicima prepustili cak 15 break sansi ali su spasili njih 14.I jutros sa pocetkom u 02:30 imali su mec cetvrtfinala,gdje su za protivnike imali dubl Novak Djokovic/Viktor Troicki.Kao i u prva dva kola,i ovaj mec su dobili sa 2:0 u setovima,po gemovima je bilo 61,76.Sto se tice statistike iz ovog meca,prvi servis je iznosio 55%,i na prvi servis su osvojili 26-32 poena,dok su na drugi servis osvojili 18-26 poena.Upisali su 6 as udaraca,kao i 1 dvostruku servis gresku,a protivnicima su dopustili 4 break sanse ali sve su spasili.
Obojica igraju desnom rukom,obojici je trava omiljena podloga,obojica najvise vole Wimbledon od turnira.

*Alexandr Dolgopolov  i  Xavier Malisse,sta reci o njima,ja licno znam dosta toga,ali kao singl igracima,prvi put ih vidim u dublu.Nadam se da i oni koji iole prate tenis,znaju ko su Dolgopolov i Malisse,jer ne mislim previse pisati o njima.Dolgopolov je mlad teniser,22 godine,koji je krenuo stopama svog oca koji je također bio teniser.Na IW u singl konkurenciji ispao je u 3 krugu od Del Potra(76,63).Igra dosta agresivan tenis,prije je preferirao zemljanje terene,dok sada igra i na hardu.Ja sam se ponekad zezao na racun Dolgopolova,jer sam nasao jednu sliku gdje je na nekom mecu igrao u malo cudnoj majci(nesto kao rolka),a sa svojom dugom kosom me vise podsjecao na zenu nego na muskarca,tako da sam ga cesto znao slati na WTA listu,ali sve u svemu jedan izratito dobar teniser,koji ce siguran sam napraviti dosta toga u svojoj karijeri.Malisse je polako na zalasku,mada moze igrati jos nekoliko sezona.Sa svojih 30 godina i dalje igra dosta dobro,te je na IW ispao u 3 krugu od Devvarmana(61,36,76),a prije toga je dobio Tsongu.Sto se tice dubla,za Dolgia i X-Mana,Indian Wells je prvi zajednicki nastup na nekom turniru.Istina oba tenisera ponekad igraju dubl meceve ali sa drugim teniserima,i ne bas pretjerano uspjesno.Na IW,njih dvojica imaju sko 3-0,te su izbacili neka poznata imena glede dubl tenisa.U prvom kolu nastupili su protiv dubla Tomas Berdych/Janko Tipsarevic i dobili su mec sa 2:1 u setovima,po gemovima 46,64,10:8.U tom mecu imali su 49% prvog servisa,osvojili su 26-33 poena na prvi servis,a na drugi 14-34.Imali su 2 as udarca uz 5 dvostrukih servis greski,a protivnicima su dopustili 6 break sansi od cega su 4 spasili.U drugom kolu skinuli su skalp najboljem dublu danasnjice,braci Bryan.U tom mecu su slavili sa 2:1 u setovima,po gemovima 75,67,10:7.Imali su 61% prvog servisa,na koji su osvojili 37-51 poena,a na drugi servis su osvojili 23-33 poena.Napravili su 2 dvostruke servis greske,te imali 7 as udaraca,dok su protivnicima dopustili 7 break sansi od cega su njih 5 spasili.Nakon te velike pobjede,sinoc su sa pocetkom u 04:05 igrali opet protiv brace,ovaj put Murray.Kao i u prva dva kola,i ovaj mec su dobili sa 2:1 u setovima,po gemovima 67,63,10:8.Sinoc je prvi servis bio 56%,a osvojili su 34-45 poena na prvi servis,na drugi su osvojili 14-36 poena.Imali su 4 as udarca,i 1 dvostruku servis gresku,a protivnicima su dopustili 8 break sansi,od cega su njih 4 spasili.
Obojica igraju desnom rukom,Malisse preferira hard podlogu,dok je Dolgi vise miljenik zemlje,ali igra i na hardu.

*Moja prednost u ovom mecu ide na stranu,iskusnijeg,boljeg,i odmornijeg dubla.Mozda se sve ovo samo meni cini da je tako,ali ja sam takvog misljenja.Bopanna i Qureshi su vec dugo zajedno,imaju dosta jakih meceva u svojim rukama sto se tice dubla,dosta pobjeda u tim mecevima i dosta osvojenih turnira.Na IW-u igrali su 3 meca,dobili su 2 i 4 dubl sa ATP ljestvice,a u svim mecevima igrali su po 2 seta.Dolgopolov i Malisse sigurno imaju sanse u ovom mecu,jer ipak mora im se nakloniti nakon izbacivanja brace Bryan,pa mozda i Murray,mada ja njih i ne volim nesto igrati.Ono sto mene bode u oci,i sto me tjera da prevagnem na stranu indijsko/pakistanskog dubla jeste to da su Dolgi i X-Man u sva 3 meca igrali po 3 seta,odnosno igrali su tie break u svakom od tih meceva.Sinoc su poceli posle Bopanne i Quershia i opet igrali 3 seta,pa valjda su se i umorili malo.Ali kako sam vec napisao,nije faktor samo moguci umor,nego iskustvo i kvalitet dubla Bopanna/Qureshi,tako da se kladim na njihovu pobjedu i prolazak u finale!

ado_x

• SuperTip Junior
  • **
    • Email
« Odgovori #22 : Ožujak 18, 2011, 10:45:43 prijepodne »
Tenis IW 1/2
Cet,23:40 Bopanna/Qureshi - Dolgopolov/Malisse 1 @ 1.70 Formula
63,36,8:10

ado_x

• SuperTip Junior
  • **
    • Email
« Odgovori #23 : Ožujak 22, 2011, 16:49:24 poslijepodne »
Tenis Miami Q2
Uto,19:00 Kunitsyn I.-Prodon E. 1 @ 1.30 Lutrija BiH
*Jucer 2/3 sto se tice Miamia,zahvaljujuci Marino,koja kao da je igrala protiv Đokovića,ali ajde.Danas otvaram sa Kunitsynom,kojeg volim povremeno odigrati kada se nađe na slabijim turnirima.Radi se o 29ogodisnjem rusu,koji se trenutno nalazi na 92 mjestu ATP ljestvice.Ove sezone je na skoru 10-8,od cega je 8-5 hard.Proslu sezonu zavrsio je na skoru 21-9 sto se tice harda,a kroz karijeru na hardu ima skor 166-127.Prije Miamia igrao je na turniru San Jose,ne americkom gradu,nego gradu u Kostariki.Na tom turniru dosao je do finala kojeg je izgubio od Giovanni Lapenttia sa 75,63.Jucer je u prvom krugu kvalifikacija za Miami razvalio Carstena Balla sa 61,61.Iskoristio je los prvi servis protivnika,i 5/6 brejk sansi i u konacnici slavio dosta ubjedljivo.Igra desnom rukom,uglavnom sa osnovne linije,a omiljena podloga mu je hard.Eric Prodon ce kao i Kunitsyn,cesto nađe na mom tiketu,ali kada je na zemlji.Rijec je o 29ogodisnjem francuzu,koji se trenutno nalazi na 129 mjestu ATP ljestvice.Ove sezone ja na skoru 10-4,od cega je 1-0 hard.Prosle sezone uopste nije igrao hard,a koliko igra na betonu pokazuje podatak da u karijeri na hardu ima skor 7-12,gledano od 2000 godine.Radi se o tipicnom zemljasu,koji igra challengere na toj podlozi,i igra ih dosta dobro.Jucer je izbacio Salamancu sa 62,60 sto je za mene iznenađujuci rezultat,mada opet ni Salamanca nije neki pretjerano dobar igrac.Igrao je Prodon dobro u tom mecu,imao 9 brejk prilika od cega je iskoristio 5.I on igra desnom rukom,a cijelu karijeru nastupa samo na zemlji.
Prednost dajem rusu,koji ne sto ima vise iskustva na hardu,nego ima  i bolje rezultate,jace meceve,a i po meni je bolji igrac na ovoj podlozi od Prodona koji u karijeri ima 19 meceva na betonu.

Tenis Miami Q2
Uto,20:20 D.Young-Dancevic F. 1 @ 1.70 Lutrija BiH
*Kladim se na pobjedu Younga,a neku noc sam mu psovao sve redom.Bio je to mec protiv Robreda,na koji sam ja bas nasjeo,i odigrao kontra hendikep -5,5 i fulao.Mec sam gledao,i mogu reci da mi se nije svidjelo ono sto sam vidio u prvom setu.U drugom Young je poceo igrati,ali nedovoljno.Ipak radi se o mladom igracu,svega 21 godinu,dolazi iz Amerike,dakle domaci takmicar,a na ATP ljestvici zauzima 128 mjesto.Trenutno je na skoru 12-7,od cega je 11-5 hard.Kroz karijeru na hardu ima skor 147-98,a proslu sezonu zavrsio je sa skorom 34-20.Na Indian Wellsu izbacio je Murraya u 2 seta,pa sam i ja se zaletio i udario kontru u mecu protiv Robreda,gdje je porazen 60,64.Jucer je u prvom krugu kvala izbacio Clementa sa 2:1(26,63,62).Imao je dosta los prvi set,los prvi kao i drugi servis,a Clementu je dopustio cak 9 brejk sansi u 1 setu od cega je 7 spasio.Do kraja je dopustio svega 2 brejk sanse i zato je i dobio mec.Igra lijevom rukom,uglavnom sa osnovne linije,a servis i nije bas nesto barem prema onome sto sam vidio u mecu sa Robredom,dok kao podlogu preferira hard.Frank Dancevic me također ove godine oborio,ali kada je pobijedio Lopeza u Jonahhesburgu.Rijec je o kanađaninu,starom 26 godina,koji se nalazi na 202 mjestu ATP ljestvice.Ove sezone je na skoru 9-6,od cega je 9-5 hard.Kroz karijeru na hardu ima skor 138-103,a proslu sezonu zavrsio je na skoru 9-6 glede harda.Najbolji nastup ove sezone imao je u Johannesburgu,a na AO ispao je u prvom krugu.Uglavnom prolazi kvale ali onda ispada u prvom ili drugom krugu turnira.Na IW ispao je u kvalama od Bogomolova sa 2:1.Jucer je imao mec protiv Dabula koje je dobio sa 76,61.Imao je odlican prvi servis,a u cijelom mecu protivniku nije dopustio niti jednu brejk sansu,cemu se iskreno nisam ni nadao od Dabula.Dancevic preferira hard podloge,igra desnom rukom,a krasi ga dobar servis.
U ovom mecu prednost dajem Youngu,koji ima priliku da mi vrati izgubljeno iz meca protiv Robreda.Dancevic nije lak protivnik,ali mislim da Young moze izaci sa njim na kraj.

Tenis Miami R1
Uto,18:40 Morita A.-H.Watson 1 @ 1.55 Lutrija BiH
*Treci par je pobjeda japanske teniserke Ayumi Morite,koja je nadam se dosla sebi nakon svih tih desavanja u Japanu.Vrijeme je za tenis,pa tako nece valjda kalkulisati u ovom dvoboju.Morita je dosta mlada,svega 21 godina,i trenutno se nalazi an 57 mjestu WTA ljestvice.Ove sezone je na skoru 13-8 a sve meceve igrala je na hardu.Kroz karijeru na hardu ima skor 100-79,a proslu sezonu zavrsila je na skoru 21-17.Ove sezone najbolji nastup imala je u Dubaiu gdje je dosla do 3 kruga.Na IW ispala je u prvom kolu od Zhang sa 2:1.Igra desnom rukom,omiljena podloga joj je trava kao i hard,a krasi je dobro kretanje po terenu te forehand.Heather Watson je od Morite mlađa 3 godine,a dolazi iz Velike Britanije.Trenutno zauzima 123 mjesto na WTA ljestvici,i jedna je od nadolazecih teniserki.Ove sezone je na skoru 15-8,od cega je 11-6 hard.Na hardu ima 30-15 kroz karijeru,a proslu sezonu je imala 9-7.Najbolji nastup ove sezone je iz Aucklanda,gdje je dogurala cak do cetvrtfinala.Igra desnom rukom,a preferira hard.Prednost u ovom mecu dajem Moriti,koja je dosta dobra igracica,mada je i Watson sasvim solidna.Ipak ako Morita bude pribrana,i ako se rijesila misli o Japanu barem tokom meca,trebala bi izaci kao pobjednica.

Tenis Miami Q2
Uto,16:20 S.Zhang-Birnerova E. 1 @ 1,30 Lutrija BiH
*O Zhang sam pisao jucer,kada je igrala protiv Rieske i dobila taj mec sa 64,64.U tom mecu je imala problema sa svojim servisom,ali zahvaljujuci agresivnoj igri na servis protivnice imala je i dosta brejk prilike od kojih je iskoristila one kljucne.Sto se tice Eva Birnerove,za mene potpuna nepoznanica.Dolazi iz Ceske,ima 26 godina,i trenutno je 136 igracica na WTA listi.Na skoru je 6-7 od cega je 2-4 hard.U karijeri na hardu ima skor 33-39,a prosle sezone imala je samo 1 mec na hardu a i njega je izgubila.Uglavnom igra na zemlji,mada je kao all court igracica.Sto se tice harda,ispada u kvalifikacijama,a tako je i ove sezone.Na IW ispala je od Manasieve sa 2:1.Jucer je igrala protiv Pauline Parmentier,i dobila je taj mec sa 75,46,63.Kako je dobila to ni ona ne zna,jer Pauline ima 54 i servis za 1 set,na kraju sve izgubi.Prednost dajem kineskinji,koja ako bude imala opet problema na svoj servis,sigurno ce moci dosta napraviti i na servis Birnerove,i tako mec presuditi u svoju korist.

ado_x

• SuperTip Junior
  • **
    • Email
« Odgovori #24 : Ožujak 23, 2011, 10:33:09 prijepodne »
Tenis Miami Q2
Uto,19:00 Kunitsyn I.-Prodon E. 1 @ 1.30 Lutrija BiH
63,75
Tenis Miami Q2
Uto,20:20 D.Young-Dancevic F. 1 @ 1.70 Lutrija BiH
61,16,75
Tenis Miami R1
Uto,18:40 Morita A.-H.Watson 1 @ 1.55 Lutrija BiH
75,62
Tenis Miami Q2
Uto,16:20 S.Zhang-Birnerova E. 1 @ 1,30 Lutrija BiH
62,26,64

ado_x

• SuperTip Junior
  • **
    • Email
« Odgovori #25 : Ožujak 24, 2011, 18:02:11 poslijepodne »
Tenis Miami R1
Cet,18:40 9,5/F.Lopez-Berankis R. 2 @ 1.70 Lutrija BiH
*Da probam sa tenisom danas,iako mi se ponuda ne sviđa pretjerano.Opet sam poceo sa prvim setovim,te ganjanju overa i undera na iste.I jeste i nije me islo u zadnje vrijeme sto se tice ove oklade,ali eto misljenja sam da ce u ovom dvoboju ipak proci.Ove sezone Lopez mi je vec  dva navrata uzeo pare,valjda nece i u ovom mecu.Mec je nominalno postavljen za 18:40 ali u BiH lutriji se moze kladiti do stvarnog pocetka,koji je najavljen za 19:30 iako sumnjam da ce i tada poceti.Sastaju se spanac Feliciano Lopez,29ogodisnjak koji se nalazi na 41 mjestu ATP ljestvice.Ove sezone je na skoru 4-8,od cega je 3-6 hard.Spanac koji voli igrati na betonu,koji mu je omiljena podloga,i kroz karijeru ima skor 123-106,a proslu sezonu je zavrsio sa 15-11 skorom,sto se tice harda.Zaista nista posebno je ove godine,jer su mu najbolji rezultati 2 kola turnira.Zadnji nastup imao je na Indian Wellsu gdje je ispao od Julien Benneteaua u prvom kolu sa 2:0(64,64).Od 8 meceva na hardu ove godine,prvi set ako gledamo 9,5 granicu,igrao je 5 puta,necemo gledati predaju Lua.Inace Lopez za one koji ne znaju igra lijevom rukom,krasi ga dobar servis,te servis volley,kao i jednorucni backhand.
Sto se tice Richarda Berankisa,rijec je o mladom litvancu,svega 20 godina,a vec se dosta zna o njemu.Nalazi se na 75 mjestu ATP ljestvice,a prognoziraju mu dobru karijeru,sto i on sam opravdava svojim igrama.Kao junior bio je svojevremeno i prvi na listi juniora,osvojio US Open,te boravio na Floridi u poznatoj akademiji Nicka Bollettieria.Ove sezone je na skoru 12-7,od cega je 8-5 hard.Inace kroz karijeru na hardu ima skor 98-48,a proslu sezonu je zavrsio na skoru 22-10 sto se tice harda.Zadnji nastup imao je na IW gdje je prosao prvi krug pobjedom nad Bogomolovom(16,63,64),ali je u drugom kolu predao mec Verdascu zbog problema sa leđima.U tom mecu,u trenutku predaje gubio je sa 75,20.Cini se da se da je rijesio problem sa leđima,mada je upitno koliko se to moze rijesiti za ovako malo dana.Inace Berankis igra desnom rukom,omiljena podloga mu je hard.Ove sezone u 13 meceva na hardu,prvi set je igrao over u njih 7.Moze on dosta toga napraviti i u ovom mecu,jer ima dosta agresivno,ima dobar servis,dobro se krece,i pitanje je samo kakvo je stanje sa leđima.

*H2H između ova dva igraca je 1:0 u korist Lopeza,a mec je iz prosle godine sa Wimledonea,gdje je Lopez slavio sa 3:1(75,46,63,64).Ono sto je zanimljivo,jeste da su njih dvojica zajedno trenirali u Miamiu,a danas igraju jedan protiv drugog.Nadam se da prilikom treniranja nisu i dogovorili tok ovog meca,heh,te se nadam da ce obojica cuvati svoju servu u istom,te otici u over 1 seta.

Tenis Miami R2
Cet,20:00 -5,5/Wickmayer Y.-Vesnina E. 2 @ 1.55 Lutrija BiH
*Kladim sa da Wickmayer nece dobiti Vesninu sa 6 razlike,a pokusati cu objasniti zasto.Yanina je meni jedna od drazih teniserki,rijetko kad me iznevjeri,i volim se na nju kladiti.Trenutno se nalazi na 20 mjestu WTA ljestvice,te je na skoru 15-6,od cega je 11-5 na hardu.Kroz karijeru na hardu ima skor 96-49,a proslu sezonu je zavrsila na skoru 25-12.Dosta je dobra ove godine na hardu,a na zavrsenom Indian Wellsu igrala je polufinale koje je izgubila od Bartoli sa 61,63.Ipak pokazala je dosta dobar tenis,tako da se od nje puno ocekuje i u Miamiu.Njena igra temelji se na igri sa osnovne linije,voli razmjenjivati udarce,a ima i dobar servis.Elena Vesnina je 24ogodisnja ruskinja,koja se trenutno nalazi na 56 mjestu WTA liste.Ove sezone je na skoru 5-7,od cega je 5-6 hard.Kroz karijeru na hardu ima skor 84-73,a proslu sezonu zavrsila je na skoru 18-11.Na IW ispala je u prvom kolu od Oudin sa 76,62,ali je zato osvojila titulu u dublu u paru sa Mirzom.U prvom kolu Miamia dobila je Giselu Dulko sa 61,63 i nastavila dobru formu,koju cini se vuce iz dubla.Igra desnom rukom,a omiljena podloga za nju je hard.
H2H je 1:1,a prvi mec je sa Wimbledonea 2009 godine,kada je Vesnina bila bolja sa 61,61.Drugi mec je iz ove sezone,a taj mec sam gledao,i kladio se na pobjedu Wickmayer.Radi se o indoors/hard turniru u Parisu,gdje je Wickmayer slavila sa 76,62.Prvi set u tom mecu Yanina je jedva i dobila,koliko se sjecam lovila je izgubljeni servis,kojeg je i ulovila,te na kraju u tie breaku dobila i set.Drugi set je bio totalna dominacija Yanine i lako ga je rijesila u svoju korist.
U danasnjem mecu,ne vjerujem da ce Wickmayer bas superiorno slaviti,iako joj dajem prednost za cijeli mec.Ipak je Miami dosta spora betonska podloga,pa ce i Vesnina imati priliku da ugrabi koji poen,jer Wickmayer igra defanzivno sa osnovne linije,slicno kao i Vesnina,te se nadam da ce uspjeti drzati svoj servis u ovom mecu.

Analize ostavljam do kraja mjeseca,a onda idem sa foruma.Ne bih da budem posljednji Mohikanac,vidim da niko ne radi!