Bet365 klađenje  Expekt

Više o Bet365 kladionici - Saznaj više o Expekt kladionici

Supertip forum

Autor Tema: Analize meceva za MART  (Posjeta: 1222 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

ToTo

• SuperTip legenda
Analize meceva za MART
« : Ožujak 01, 2011, 11:23:40 prijepodne »
Sve vise i vise zanimljiviji tenis,da li se sprema smjena na 2-goj poziciji ove godine. Ovaj mjesec obiljezice turniri u Majamiju i Indijan Welsu za muskarce ali i za dame...  <p&
Mi smo Grobari,najaci smo najaci!
moj nick na drugim forumima : montenegro88 i Igor 100% ;-)

ToTo

• SuperTip legenda
Odg: Analize meceva za MART
« Odgovori #1 : Ožujak 01, 2011, 12:49:32 poslijepodne »
WTA Monterrey
18:00
Hlavackova - Bammer
Tip: Hlavackova
Kvota: 2.45
Kladionica: 5Dimes

Susret prvog kola turnira u Metereju u kojem je mislim glavni favorit Srpska teniserka Jelena Jankovic ali ovaj mec mi je zapao za oko. Kvota na Bammer pada i sada je na oko 1.57 ,medjutim mozda i iskusna Austrijanka jeste favorit u ovom mecu ali mislim da nije toliko,sanse su makar 50-50 ako ne i u korist Hlavackove. Obe teniserke motaju se oko 100-tog mjesta,Hlavackova je 97 a Bammer 107-ma. Medjutim Bemmer vec ulazi u godine kada nece moci da daje maksimu od sebe,noge postaju teske a i ne moze se stici svaka loptica . Obije teniserke odmorne dolaze na ovaj turnir jer Bammer je ispala u prvom kolu Acapulka a Hlavackova u prvom kolu Memphisa. Vrijedu pokusati na mladjanu Hlavackovu koja s vremena na vrijeme zna da pokaze da zna da igra tenis.

ToTo

• SuperTip legenda
« Odgovori #2 : Ožujak 04, 2011, 12:42:26 poslijepodne »
Davis Cup
17:00
Johansson- Gabashvili
Tip: Gabashvili
Kvota: 1.91
Kladionica : Willem Hill

Ovo je mec u sklopu meca Svedka-Rusija u Davis Kupu i koliko god to tesko priznati veliki favorit je Gabashvili kojeg je trener Rusije stavio da igra protiv Johanssona jer je kolko tolko u boljoj formi od Andreeva koji igra ssa Soderlingom. Gabashvili je igrao na turniru u Dekray Bichu i zavrsio takmicenje u 2 koli ali ostace upamceno da je tamo napravio veliko iznenadjnje eliminacijom Americkog tenisera Johna Ishnera 2:1. Sada za reprezentaciju Rusije moze da donese poen jer Johansson je tek 749 teniser po rang listi i sve osim pobjede Rusa bilo bi veliko iznenadjenje i ne vidim razlog ovako velike kvote sem taj domaci teren ,ipak Gabashvili ima iskustva da ovaj mec rijesi u svoju korist. Veliki problem Svedske je to da osim Doerlinga oni nemaju tenisera sem ovog Johansona koji je tek 749 na ATP listi. Mec se igra u 17:00 vidjecemo da li ce Rus odigrati u skladu sa svojim renomeom...

ToTo

• SuperTip legenda
« Odgovori #3 : Ožujak 05, 2011, 23:31:25 poslijepodne »
WTA Kuala Lumpur
13:00
Dokic J. (Aus)- Safarova L. (Cze)
Tip:Over 20.5
Kvota: 1.80
Kladionica: DOXXbet

Dok teniseri vode velike borbe u davis Kupu neke djevojke igraju turnire i Kuala Lumpuru i nesto jaci turnir u Montereyu. Ipak odlucio sam se za ovaj mec jer mogu reci da je Jelena zaista zasluzila da igra ovo finale ,mislim da ce joj mnogo pomoci da napreduje na WTA listi a samim tim laksi raspored i da ne igra kvalifikacije na malo jacim turnirima.Mislim da je u formi da mozda i osvoji ovaj turnir, ili barem da zagorca sjutrasnji dan Lusi Safarovoj. Kroz tezak put je prosla Jelena da bi igrala ovo finale, treba istaci da je u prvom kolu pobijedila Sciavone 2:1 iako je izgubila prvi set,to govori da je malo poboljsala psihu,bori se za svaki poen.Nakon toga redom su padale Nara,Jovanovski i Krajcek. Nije uopste bilo lako a sjutra ce Jeca pokusati da stavi kruni i ja navijam za nju. Sa druge strane Safarova je pobjedjivala Dijas,Safina,Bartoli i Groth ,slicna tezina zrijeba i za nju ali uspjela je da se domogne finala. Ipak necu predloziti klasican fix jer je ovo finale pa je sve moguce,nadam se da ce biti over 20.5 i mozda cak i tri seta u ovom mecu.

ToTo

• SuperTip legenda
« Odgovori #4 : Ožujak 07, 2011, 09:22:47 prijepodne »
Statistika nakon prve nedelje 3-ceg mjeseca

ToTo
Hlavackova  1-2  Bammer
Johansson 3-0  Gabashvili

Safarova  1-2 Dokic

ado_x

• SuperTip Junior
  • **
  • http://firma-bet.org/
    • Email
« Odgovori #5 : Ožujak 10, 2011, 15:37:36 poslijepodne »
Tenis Indian Wells 1R
06:00 K.Anderson-M.Russell -4,5  2 @ 1.60 Lutrija BiH
06:00 K.Anderson-M.Russell 1 set -9,5+ over @ 1.65 Lutrija BiH
*Pocinje i Indian Wells.Vec sam pisao analize vezane za kvalifikacijske meceve,gdje namjerno nisam htio da previse izdvajam informacije o ovom turniru,do njegovog samnog pocetka.Jedan strasno dobar turnir,kako u muskoj tako i u zenskoj konkurenciji.Jedan zaista prelijep kompleks tenis terena,a njih 13 sluze za odigravanje meceva.Sam ambijent je dosta prijatan,pa se tako i mnigo igraci na ovom turniru i osjecaju dobro,sto je nekolicina njih izjavila i pred ovu sezonu IW.Igra se na hard podlozi,sa lopticama marke Penn.Sto se tice ove sezone,nagradni fond je 3,645,000$(muskarci),dok je kod zena nagradni fond 4,500,000$.Prosle sezone najvise je profitirao Ivan Ljubicic(pobjednik) u muskoj konkurenciji,u dublu Nadal/Lopez,a u zenskoj konkurenciji Jelena Jankvovic u singlu,a u dublu Peschke/Srebotnik.Dosta o samom turniru,sada se prebacujem na danasnju prvu analizu.Uzeo sam mec između juznoafrikanca Andersona i domaceg takmicara Russella.Oba igraca sam ove sezone analizirao,Andersona na samom pocetku,a Russella jucer,pa cu o Russellu copy/paste uz neke sitne ispravke,a o Andersonu sve nanovo.

*Kevin Anderson rođen je 18.05.1986 godine u Johannesburgu,gdje je i dan danas nastanjen,mada je boravio i u Champaignu(USA).Tenisom se poceo baviti sa 6 godina,a kao profesionalac nastupa od 2007 godine.U svoje 24 godine,dostigao je da se nalazi na 40 mjestu ATP ljestivce,mada je proslog mjeseca imao 39 mjesto sto mu je rakning karijere.Proslu sezonu zavrsio je na 61 mjestu,uz skor 52-26.Od toga je 7-5 zemlja,3-3 indoors/hard,2-4 trava i 40-14 hard.U toj sezoni osvojio je challenger Baton Rouge(hard),sto mu je jedini osvojeni turnir,a igrao je jos finale challengera u Seulu gdje je izgubio.Pored ova dva tako reci dosta dobra nastupa,igrao je sve jace turnire na hardu,i dosta dobro je igrao mora se priznati.Skupio je dosta meceva sa protiv jakih protivnika,neke dobio od nekih izgubio,ali najbitnije je iskustvo koje je stekao u tim mecevima.Inace on kroz karijeru na hardu ima skor 160-66.Ove sezone je na skoru 10-5,gdje je svega 1 mec igrao u sali na hardu i izgubio,a 10-4 skor je na hardu.Sezonu je poceo sa turnirom u Brisbaneu,gdje je najavio dobru sezonu.Prosao je prva tri kola,pobjedama nad Luczakom(64,64),Lopezom(63,61),Giraldom(26,63,64),ali je ispao u polufinalu od Roddicka sa 2:1 u setovima,po gemovima 62,46,62.Nakon Brisbanea,dosta losa dva nastupa,prvo na turniru u Auckalndu gdje je ispao u 1 kolu od Hanescua sa 2:1(76,67,64),a zatim i na Australian Openu gdje je u prvom kolu ispao od Kavcica sa 3:1(26,64,76,76).Taj rezultat je svakako bio iznenađenje,ali da ga taj rezultat nije pokolebao pokazao je na sledecem turniru.U rodnom Johannesburgu igrao je sjajno do samog kraja.Redom je dobijao protivnike,prvo Bohlia(46,64,62),Selu(62,64),Becka(63,61),u polufinalu Mannarina(67,60,64),a u finalu je bio bolji od Devvarmana sa 2:1 u setovima,po gemovima 46,63,62.Nakon tog turnira,prebacuje se na americko tlo,gdje nastupa na indoors/hard turniru u Memphisu,ali ispada u prvom kolu od Kendricka sa 2:1(57,63,76).Zzadnji turnir koji je igrao bio je Delray Beach,gdje je prosao prva dva kola pobjedama nad Youngom(67,76,62),i Serrom(61,64),ali je u cetvrtfinalu ispao od Del Potra sa 2:0(64,64).
Ono sto mogu reci za Andersona,jeste da njega krasi izrazito dobar servis.Prije svega mislim na jacinu udarca,mada taj servis nekada zna donositi probleme ako krene sa greskama,i nemogucnoscu prebacivanja mreze.Gledao sam ga par puta tako da znam o cemu pricam.Sto je jos bitno vezano za Andersona jeste da je on dosta visok igrac203 centimetra,ali to mu ne predstavlja problem da se dosta solidno krece na terenu.Protivnikov servis ceka duboko iza linije,sto je i razumljivo,obzirom da zbog svoje konstitucije mora dosta duboko i cekati te loptice da bi ih mogao stici.Igru bazira uglavnom na osnovnu liniju,i razmjenu udaraca,a igra desnom rukom,omiljena podloga mu je zemlja sto me itekako zacudilo,jer uglavnom igra na hard podlozi.

*Michael Russell rođen je 01.05.1978 godine u Detroitu,a nastanjen je u Houstonu.Tenisom se poceo baviti sa 5 godina,a kao profesionalac u teniserskim vodama je od 1998 godine.Trenutno je 89 teniser na ATP ljestvici,a najbolji rakning u karijeri imao je 2007 godine kada je zauzimao 60 mjesto.Proslu sezonu zavrsio je na 99 mjestu,sa skorom 30-34 na svim podlogama.Od toga je 1-7 zemlja,7-8 indoors/hard,1-4 trava i 21-15 hard.Na pocetku prosle sezone osvojio je challenger Honolulu(hard),a do kraja sezone nije se pojavio niti u jednom finalu.Sto se tice hard podloge,kroz karijeru ima skor 242-143.U ovoj sezoni trenutno je na skoru 14-7,od cega je 5-3 indoors/hard i 9-4 hard.Zasad je odigrao dosta velik broj turnira,njih 7 prije Indian Wellsa.Prvi turnir za njega bio je Brisbane,a mec protiv Harrisona je predao kod rezultata 4:0 za Ryana.Nije to bilo nista ozbiljno,jer se kroz sedmicu dana pojavio na turniru u Aucklandu gdje je ispao od Belluccia u 1 krugu(64,67,75),nakon sto je prosao 3 kruga kvalifikacija.Na Australian Openu prosao je prvi krug pobjedivsi Matthew Ebdena(63,62,57,76),ali je onda ispao od David Ferrera sa 3:0.Posle AO prebacuje se na americko tlo,koje mu je najdraze za igrati.Igrao je Honolulu chalkenger,koji je prosle sezone i osvojio,ali je ove ispao u polufinalu od Ryan Harrisona sa 2:1(26,63,63).Na indoors/hard turniru u San Joseu prosao je prvo kolo ali je ispao u drugom od Istomina.Dosta dobar nastup zabiljezio je na indoors/hard turniru u Memphisu,gdje je dosao do cetvrtfinala i ispao od Del Potra sa 2:0.Nakon tog turnira uzeo je pauzu od 2 sedmice,da bi se pojavio na turniru u Dallasu(indoors/hard),i odma ispao od Wittena sa 62,64.Nakon svega toga dolazi na Indian Wells,gdje mora igrati kvalifikacije.U prvom krugu kvalifikacija,za protivnika je imao Ivu Kleca kojeg je lako dobio sa 2:0 u setovima,po gemovima 63,62.U ovom mecu Russell je imao 72% prvi servis,gdje je na isti osvojio 29-39 poena(74%9.Protivniku je dopustio 4 break sanse,ali je sve odbranio.Drugi servis i nije tako los,8-15(53%),a reci cu jos da je imao 1 as te da nije napravio niti jednu duplu gresku.Drugi krug kvalifikacija donio mu je mec protiv sunadornjaka Kuznetsova,kojeg je dobio sa 2:0 u setovima,po gemovima 63,75.U ovom mecu Russell je imao 67% prvi servis,gdje je osvojio 33-46 poena(72%9 na taj prvi servis.Drugi servis 11-23 i 48% ,a u ovom mecu protivniku je dopustio 3 break sanse,od cega je 1/1 u 1 setu,a u 2 setu 0/2.Uz sve to imao je 4 asa ali i 5 duplih greski.
Russell igra desnom rukom,i tipicno americki preferira hard podlogu.Ono sto mogu reci za njega jeste da sam u nekoliko meceva kad sam ga gledao,primjetio da je dosta defanzivan igrac.Uglavnom njegova igra se bazira na odbranu sa osnovne linije,ima dosta dobar servis,ali ako on nametne svoj tempo igre,razmjenu udaraca i vozanja po terenu redovno to i dobija.Za mene jedan bas americki tip igraca.

*H2H između ova dva igraca je 2:1 u korist Russella.Ova tri meca su poprilicno stara,dva puta su igrali u dvorani na hardu,prvo 2008 godine u Nashvilleu,gdje je Russell bio bolji sa 2:1(63,36,63),a onda i indoors/hard turniru Urbana,gdje je Anderson bio bolji sa 2:0(64,62).Zadnjih njihov mec je iz 2009 godine,sa challengera u Rimu,gdje je Russell bio bolji sa 2:0(63,76),a mec se igrao na zemljanoj podlozi.Ja igram 2 oklade na ovom mecu,prva je kontra hendikep a druga over gemova u prvom setu.Zasto? Razlog prve oklade jeste,sto mi se cini puno 5 razlike između ova dva tenisera.Ipak je pocetak turnira,iako je Russell igrao dva meca kvalifikacija.Ne vjerujem u neko razvaljivanje,u slucaju pobjede Andersona,jer ni Russell nije igrac za podcijeniti kada je hard podloga u pitanju.Osim toga,Russell dosta voli ovaj turnir,dok Anderson kaze kako se dosta prijatno osjeca u Palm Springsu,sto ako ce vec Anderson dobiti po kladionicama koje ga favorizuju neka bude 64,64.Druga oklada je na over gemova u prvom setu,a igram je iz razloga sto Russell tesko da ce doci do break sanse na servis Andersona.Moze se i to desiti opet sve zavisno od servisa juznoafrikanca,ali trenirao je nekoliko dana i kaze da je dosta spreman.Opet Russell je također dosta dobar na svoj servis,tako da ocekujem da ce obojica drzati svoje servise,mada opet nikad se ne zna.Ja bih vise volio da ovdje dobije Russell,koliko zbog oklada toliko i zbog toga sto ga vise gotovim od Andersona.Za sve one koji ce pratiti,da kazem da je mec najavljen za 06:00 po nasem vremenu,na terenu broj 1.Sretno!
http://www.facebook.com/adoxbet

Ko je zainteresovan za suradnju neka se javi na adoxstyle@windowslive.com

ado_x

• SuperTip Junior
  • **
    • Email
« Odgovori #6 : Ožujak 11, 2011, 12:45:10 poslijepodne »
Tenis Indian Wells 1R
06:00 K.Anderson-M.Russell -4,5  2 @ 1.60 Lutrija BiH
06:00 K.Anderson-M.Russell 1 set -9,5+ over @ 1.65 Lutrija BiH
76,36,46

ToTo

• SuperTip legenda
« Odgovori #7 : Ožujak 11, 2011, 12:48:07 poslijepodne »
Bravo Ado   ?bravo; Svaka cast prvenstveno za ovoliku analizu,ovo prvi put vidim  ;po&

ado_x

• SuperTip Junior
  • **
    • Email
« Odgovori #8 : Ožujak 11, 2011, 18:57:46 poslijepodne »
Tenis Indian Wells R1
Pet,23:30 Tomic B.-Bopanna R 1 set -9,5+  2 @ 1.65 Lutrija BiH
*Nema vise pisakaranja uzalud,odsad pisem samo ukratko sta,kako i zasto,jer nekima smeta vidjeti a ne citati moju analizu,koja je puna nepotrebnih podataka.Odustajem od velikih analiza ne zbog njih,i njihove kritike,nego zbog sebe,jer ne zelim da trosim svoje vrijeme,da bi neko se mogao naslađivati kojekakvim isječcima iz mojih analiza.
Prvi danasnji tip koji naravno ide na moj tiket,jeste pobjeda mlađahnog naturalizovanog australca,Bernarda Tomica.O njemu oni koji prate tenis,znaju dosta toga,i o  njegovim korijenima,kontraverzama koje ga prate i svemu ostalom,tako da se ja necu baviti tim stvarima.Reci cu da je Tomic trenutno 187 na ATP ljestvici,a vjerujem da ce do kraja sezone ici u top100.Odlican mladi igrac koji obecava puno toga,samo da ostane smiren i fokusiran na tenis,sto u nekim mecevima nije pokazivao.Ove sezone je na skoru 12-7,od cega je 12-6 na hardu.Poceo je sezonu na Australijskom tlu,a najbolji nastup imao je Caloundra challengeru gdje je izgubio finale,ali mora se jos spomenuti i Australian Open,gdje je u 3 krugu ispao od Nadala,iako je bacao bombe pune optimizma,ali neka mlad je njemu to i treba.Trava je njegova omiljena podloga,a najvise vremena provodi na hardu,gdje je i upisao najveci broj meceva kroz karijeru.Igra desnom rukom,nekako njegova igra dosta podsjeca na Murraya.Sta je njegov problem,sigurno psihicka sprema,mada je morao napredovati i u tom segmentu.Ima svega 18 godina,i treba se nositi sa svim tim pritiskom.Jos na kraju vezano za Tomica da kazem da je zadnji nastup imao u Dallasu,ali je mec predao zbog gripe.Nadam se da je danas zdrav,i da ce sve biti ok.
Sto se tice njegovog protivnika,ja znam ko je i sta je Rohan Bopanna.Indijac koji uglavnom igra dubl,sa Qureshiem,pa tako i na IW gdje su cini mi se 12 nosioci.Sto se tice singla,evo sto je napisao na svom twitter profilu: "Really happy to have qualified in singles for my first masters series main draw."Nalazi se na 473 mjestu ATP ljestvice,dok je u dublu na 19 mjestu.Prosle sezone igrao je 18 meceva sa skorom 9-9,a ove sezone je na skoru 2-2,mislim na singl.Poceo je u Chennaiu ali je ispao od Wawrinke sa 64,64,a zatim je izgubio mec Davis kupa od Troickog sa 3:2.Na IW igrao je kvalifikacije,u prvom kolu je dobio Polanskog sa 2:1(76,36,75).U ovom mecu je imao 16 asova,7 dvostrukih greski,a spasio je 4/6 break prilika.U drugom kolu za protivnika je imao Daniela Brandsa kojeg je dobio sa 2:0(76,76).U tom mecu imao je 13 asova,i niti jednu duplu gresku,a protivniku nije dopustio niti jednu sansu za break.On igra desnom rukom,omiljena podloga mu je trava,a igru abzira uglavnom na osnovnu liniju.

*Moj tip u ovom mecu je over gemova u prvom setu.Igram ovaj tip jer mi se svidio jos jutros,na prvu takoreci.Tomic ima solidan servis,a Bopanna dosta dobar servis,i na taj servis i prosao je kvalifikacije.H2H ne postoji između ova dva igraca,sto je opet sasvim razumljivo jer Bopanna rijetko igra singl.Brine me samo sto je Tomic imao gripu,ali to je bilo prije sedmicu dana,i nadam se da je sve sanirano,kao sto se nadam da ce ova oklada proci.Sretno!

ado_x

• SuperTip Junior
  • **
    • Email
« Odgovori #9 : Ožujak 12, 2011, 03:13:14 prijepodne »
Tenis Indian Wells R1
Pet,23:30 Tomic B.-Bopanna R 1 set -9,5+  2 @ 1.65 Lutrija BiH
 6:7

ado_x

• SuperTip Junior
  • **
    • Email
« Odgovori #10 : Ožujak 13, 2011, 14:19:11 poslijepodne »
Tenis Sarajevo
Ned,15:40 9,5/K.Beck-Delić 2 @ 1.50 Lutrija BiH
*I eto dosli smo do finala turnira u Sarajevu,koji je bio i ovakav i onakav.Normalno je da se kod nas ucestalno prica o namjestanjima,ali nije to samo kod nas,sjetimo se Umaga ili Zagreba,sta da se radi,takvi smo ljudi.Nego,u danasnjem finalu sastaju se slovak Karol Beck i domaci/natularizovani/domaci bosanac Amer Delic.Sve ove zavrzlame oko Delica spominjem jer je on rođeni Tuzlak,a kako je otisao u Ameriku uzeo je njihovo drzavljanstvo te nastupao po njihovom zastavom,da bi se prosle godine opet vratio svojim korjenima i sada nastupa za Bosnu i Hercegovinu.Karol Beck je 133 igrac na ATP ljestvici,a ove sezone je na skoru 11-7 od cega je 7-2 indoors/hard.Kroz cijelu karijeru dobar je u sali,pa tako ima skor 116-56.Prosle sezone je igrao finale Sarajeva,ali je predao mec kod rezultata 1:1 u setovima zbog povrede.On igra desnom rukom,ima solidan servis,a omiljena podloga mu je hard i trava.
Amer Delic prije ovog turnira imao je skor 2-2, sada je na skoru 6-2.Sa wild cardom dosao je do finala,na koji nacin u to necu da ulazim.Kroz karijeru u dvorani ima skor 57-34,a zanimljivo da je gotovo sve svoje indoors turnire igrao u Americi,samo je 2 puta igrao Stockholm,te sada Sarajevo.On igra desnom rukom,a hard mu je omiljena podloga,uz sve to krasi ga dosta dobar servis.

*Sto se tice ovog turnira Beck je do finala pobijedio sledece igrace:Grigor Dimitrov(76,64),Matwe Middelkoop(46,76,63),
Edouard Roger-Vasselin(76,76) i jucer je dobio domaceg takmicara Mirzu Basica(63,64).Sto se tice Amera Delica on je na svom putu do finala dobio sledece igrace:Jurgen Zopp(76,64),Andreas Beck(76,67,76),   Martin Fischer(76,64) i jucer je u polufinalu izbacio Nicolasa Mahuta(64,16,76).

*H2H između ova dva igraca je 1:0 u korist Becka,a mec se igrao davne 2004 godine i Beck je slavio sa 2:1(61,36,61),bio je to Indianapolis(hard).Danas nesto drugacija slika,oba tenisera su prezivjela dosta toga nakon 2004 godine,obojica su stariji,iskusniji,a sada se srecu u finalu indoors turnira.Prednost ne dajem niti jednom teniseru,ali igram over na gemove u 1 setu.Nadam se da se nisu drugacije dogovorili,i da nece biti neke teze muljaze,mada opet mi cim padnemo na nekoj utakmici za nas je to prodaja/dojava i slicno.Kako god,oba tenisera igru baziraju na svom servisu,a obojicu ih je u ova 4 meca koliko su igrali poprilicno solidno sluzio,stoga je moj prijedlog over gemova u 1 setu.Sretno!

ado_x

• SuperTip Junior
  • **
    • Email
« Odgovori #11 : Ožujak 13, 2011, 19:04:14 poslijepodne »
Tenis Sarajevo
Ned,15:40 9,5/K.Beck-Delić 2 @ 1.50 Lutrija BiH
Predano

ado_x

• SuperTip Junior
  • **
    • Email
« Odgovori #12 : Ožujak 13, 2011, 19:05:16 poslijepodne »
Tenis IW Dubl R2
Ned,23:55 Lopez/Nadal – Cilic/Karlovic 1 @ 1.75 Betlive
*Nakon sto su smuljali turnir u Sarajevu,sad se okrecem ozbiljnom turniru i ozbiljnim teniserima,a takvi su trenutno na Indian Wellsu.Prvi tip koji ide na moj tiket je pobjeda spanskog dubla Lopez/Nadal protiv hrvatskog dubla Karlovic/Cilic.

*Dubl Marc Lopez i Rafael Nadal su na diobi 20 mjesta ATP ljestvice za dublove.Lopeza se moze vidjeti u singlu,ali ne igra bas previse,ove sezone nije niti nastupao u singlu.O Nadalu svi sve znate tako da ne zelim trositi vrijeme na njega.Ono na sto cu trositi vrijeme,jeste informacija da su ova dva igraca prosle godine u dublu osvojili ovaj turnir,no krenimo od pocetka.Njih dvojica u dublu su prvi put nastupili 2009 godine na turnriru u Dohi(hard) i odma su osvojili taj turnir.Nakon toga IW su ispali u 2 krugu,bas kao i na turniru u Miamiu,i tu zavrsavaju 2009 godinu.U sledecoj sezoni,opet su krenuli od Dohe,ali ovaj put su ispali u 1 krugu,ali onda osvojili Indian Wells,gdje su do finala izgubili samo 1 set i to u prvom kolu.Sezonu su zavrsili u 2 kolu u Londonu.Ovu sezonu su trenutno na 6-2 skoru.Standardno sezonu su krenuli iz Dohe,koju su i osvojili bez izgubljenog seta.Nakon sto su osvojili Dohu,sada su u Kaliforniji gdje brane titulu.U prvom kolu za protivnika su imali dubl Mariusz Fyrstenberg/Marcin Matkowski koji se nalaze na 13 mjestu ATP listice za dublove.Lopez i Nadal su mec rijesili sa 2:0 u setovima,po gemovima 76,76.Postotak prvog servisa bio je 66%,a na prvi servis osvojili su 37/54 poena,a na drugi 19/28.Dopustili su 10 break sansi svojim protivnicima,ali su njih 9 odbranili,imali su 3 asa i 2 duple greske.

*Ivo Karlovic i Marin Cilic mogli bi praviti probleme u ovom mecu,ali pitanje je koliko to njih zanima.Njih dvojica prvi dubl mec zajedno upisali su 2008 godine u Londonu,gdje su nastup zavrsili u 2 kolu.Nakon toga nisu igrali zajedno,a obaveze u Davis kupu su ih natjerale da igraju mec dubla 2010 godine protiv dubla Giovanni Lapentti/Nicolas Lapentti kojeg su dobili sa 3:0.Opet nakon toga nisu vise igrali zajedno,sve do IW.U prvom kolu ovog turnira za protivnika su imali dubl  Thomaz Bellucci/Ryan Harrison.U tom mecu su izasli kao pobjednici ali nakon 3 seta,bilo je 64,36,10:8.Imali su 63% prvog servisa,a osvojili su 27/37 poena na prvi servis,dok su na drugi servis osvojili 12/22.Protivnicima su dopustili 4 break sanse,od kojih su 2 spasili,napravili su 1 duplu gresku te imali 6 as udaraca.

*Moj tip je pobjeda dubla Lopez/Nadal iz vise razloga.Prvi razlog je taj sto su za mene bolji dubl,gdje u svojoj karijeri kao dubl na hardu imaju skor 16-3,dok je Cilicu i Karlovicu ovo drugi mec na hardu kao dubl.Drugi razlog je taj sto su Lopez i Nadal imali jedan dan vise za odmor sto se tice dubla,jer su igrali jucer,dok su Cilic i Karlovic igrali sinoc u 3 seta.Treci razlog je taj sto Nadal u singlu svoj mec dobio Rika de Voesta sa 60,62,a sledeci mec ima sutra protiv Sweetinga.Cilic igra veceras svoj mec prvi mec  na IW protiv Florenta Serre,dok je Karlovic vec igrao 2 kola na IW i prosao u 3 krug.Prvo je dobio Matosevica sa 2:1,a jucer i Ferrera sa 2:0,i u 3 kolu ga ceka Simon.Ne vjerujem da Cilica a pogotovu Karlovica interesuje vise dubl,jer Ivo je pokazao dobar tenis u prva dva kola i bitan mu je singl,za dubl ionako nikad nije mario,dok je Cilic najavljen veceras protiv Serre i to ce mu biti prvi mec na IW.Misljenja sam da je dubl Lopez/Nadal puno blize pobjedi u ovom mecu a kvota je prava poslastica obzirom na okolnosti.

Tenis IW R2
Ned,19:00 Gasquet R. – Cuevas P. 1 @ 1.30 Betlive
*Drugi tip je pobjeda Richarda Gasqueta protiv urugvajca Cuevasa.Tecaj nije nesto,i rijetko od mene vidite ovu kvotu,ali nema veze,meni je dosta obzirom da je triple.Igram na Gasqueta koji meni dosta zanimljiv igrac.Znao sam i dobijati ali i gubiti na njemu,ali nema veze.Naravno dosta polemike ima i oko njega,te doping te namjestanje,ali francuz i dalje traje,uz to jos je mlad 24 godine i 21 mjesto na ATP i nije tako lose.Ove sezone je na skoru 9-5,od cega je 8-4 hard,a kroz karijeru na hardu ima skor 99-67.Kako je poceo sezonu u Chennaiu te ispao u 2 kolu,sledeci turniri koji su mu dolazili bio je sve bolji i bolji,pa je tako igrao cetvrtfinale Sydneya,3 kolo Australian Opena,te polufinale Dubaia gdje je ispao od Fedexa.Ono sto mi se kod njega najvise sviđa jeste to sto je on all court igrac,i sto je dosta pozrtvovan na terenu.Ide agresivno na svaku loptu,ima solidan servis,krasi ga jednorucni backhand.
Njegov protivnik u ovom mecu je Pablo Cuevas,također ne star igrac,ima 25 godina i nalazi se na 66 mjestu ATP ljestvice.Ove sezone je na skoru 5-6,na hardu 1-2,gdje kroz karijeru ima skor 31-26,i ne moze se pohvaliti sa nekim dobrim rezultatima na hardu kroz karijeru.Njegov fah je zemlja,iako mu je hard omiljena podloga,najvise igra na zemlji gdje kroz sezonu upisuje najvise meceva.Ove sezone vec je odigrao dosta turnira,ali nije zabiljezio uspjeh vrijedan pomena.Uglavnom su to ispadanja u prvom ili drugom krugu turnira,a sto se tice harda nastupio je na Aucklandu,gdje je ispao od Haasea,te Australian Openu gdje je ispao od Gila,oba turnira je ispao u 1 kolu.Zatim je igrao turnire na zemlji,bez nekog uspjeha,potom i Davis kup,te je dosao na IW.U prvom kolu za protivnika je imao Pabla Andujara kojeg je dobio sa 2:0(75,63).On igra desnom rukom,i vec sam rekao da preferira hard,iako na njemu nema znacajnih rezultata.
H2H između ova dva igraca ne postoji,a prednost dajem francuzu,koji je za mene bolji igrac kako na hardu tako i uopce.Ipak postoji razlika u kvaliteti između ova dva igraca,i kvota to govori,kao i pozicija na ATP ljestvici,te sami osvojeni turniri oba ova igraca.

Tenis IW R3
Ned,20:15 Ivanović A. – Zahlavova S.B. 1 @ 1.45 Betlive
*I zadnji tip je pobjeda Ane Ivanovic,i odma da upozorim da me najvise strah ovog meca.Trece  kolo zenske konkurencije ima nekoliko zanimljivih meceva,ali eto ja sam uzeo pobjedu Ane protiv dosta neugodne Barbore Zahlavove.Ana neka proklinje dan i cas kada je upoznala golfera Adama Scotta,koji su jedno drugom nanjeli nemjerljivu stetu.Imam utisak,ma sta utisak to je tako,da kad se sa njih pocela zabavljati propala je sto se tice tenisa,a on isto tako sto se tice golfa.Sada se vraca,ali nije to vise ni nalik na onu Anu koju su svi voljeli gledati sto zbog ljepote tenisa koji je igrala sto zbog “drugih stvari”.Ove sezone je na skoru 5-4,3-3 hard,i zasad nema rezultata kojim se moze pohvaliti.Na Australian Openu ispala je od Makarove u prvom krugu,na Pattayi od Vinci u cetvrtfinalu,dok je sut kartu u prvom kolu dobila i u Dubaiu od Schnyder.Na IW u prvom mecu dobila je Kimiko Date-Krumm sa 2:0 u setovima,po gemovima 64,62.Kaze da je posle tog meca najvise bila zadovljna sa svojim servisom,a i citav mec je okarakterisala kao dobar,a protivnici nije dozvolila niti jednu break sansu.Sto se tice Zahlavove također jedna dosta dobra teniserka,nalazi se na 54 mjestu WTA ljestvice.Ove sezone ima 12-6,11-4 na hardu sto je svakako dobar skor,i kroz rezultate se vidi da je dosta opasna protivnica.Brisbane ispala  3 kolu,Sydney u 2 krugu ispala od Clijsters,ali je igrala kvalivikacije na tom turniru.Na Australian Openu ispala je u 3 krugu od Na Li,a u Montereyu od Hercog ovaj put u 2 krugu.Na Indian Wellsu dobro je krenula,u prvom kolu je dobila Alison Riske(62,61),da bi onda napravila senzaciju,za neke,dobivsi Petru Kvitovu sa 2:1(36,62,75).

Obje teniserke igraju desnom rukom,Anu je krasilo mnogo toga,sada njena igra varira od meca do meca,tako da ne zelim nista da pricam o igri.Zna se da je imala strasna servis,igrala je u jednom monentu defanzivno sa osnovne linije,a onda se odma prebacivala u napad i tako radila probleme protivnicima,sada hmm.Sto se tice Zahlavove jedna dosta solidna teniserka,koja bi mogla praviti probleme u ovom mecu,ali ako je Ana na svom nivou tesko.H2H je 1:0 u Aninu korist a mec je iz prosle sezone sa indoors turnira u Linzu gdje je Ana slavila sa 2:0.Kako god ja se kladim na Anu pa kud puklo da puklo,jer iako je dosta nazadovala ja je i dalje cijenim kroz rezultate iz proslosti!

Ukupno:3.30

ToTo

• SuperTip legenda
« Odgovori #13 : Ožujak 14, 2011, 09:18:04 prijepodne »
Bravo Ado,sve pogodjeno  ?bravo;

ado_x

• SuperTip Junior
  • **
    • Email
« Odgovori #14 : Ožujak 14, 2011, 11:37:39 prijepodne »
Tenis IW Dubl R2
Ned,23:55 Lopez/Nadal – Cilic/Karlovic 1 @ 1.75 Betlive
64,64

Tenis IW R2
Ned,19:00 Gasquet R. – Cuevas P. 1 @ 1.30 Betlive