23:00, Springfield Falcons-Norfolk Admirals, tip: pobjeda Springfielda u prvoj trećini , @2.50, Expekt, 8/10 +12
MassMutual Center - Springfield, MA
Evo pri kraju takmičenja opet ću odigrati pick iz AHL-a. Sinoć sam isto na temelju kvalitete ekipa i vjerujući u umor gostujuće ekipe, imao polovičan uspjeh. Nešto slično odigrati ću i večeras. Moj izbor je pobjeda Springfield Falconsa.
Springfield se nalazi na trećem mjestu Istoka, odnosno na prvom mjestu svoje Northeast divizije. Imaju 16-13 omjer pobjeda i poraza, osvojenih 37 bodova i fantastičnu 95:69 gol-razliku. Uz odličnu obranu primaju uvjerljivo najmanje pogodaka u konferenciji, dok je po istom pitanju od njih bolji samo Abbotsford iz Zapadne konferencije, koji je primio samo 63 gola. Nakon sjajnog uvoda u sezonu, Falconsi su se malo opustili, pa tako u posljednjih deset susreta imaju skor 5-5, što je odličan učinak s obzirom da su bili na 7 gostovanja.. Upravo u posljednja tri dana imaju dva iznenađujuća poraza. U MassMutual Centreu bolji su bili Albany s 4:3 i Connecticut s 4:2. Tako da večeras očekujem potpunu mobilizaciju za ovaj susret, jer ipak imaju odličan napad i još bolju obranu, te moraju prekinuti niz od dva poraza. Najveći broj bodova po učinku imaju Cam Atkinson (16 golova+17 asistencija), Jonathan Audy-Marchessault (8+20), Nick Draženovic (8+16), Ryan Johansen11+12) i Matt Calvert (9+9), koji usput imaju nastupe u svih 29 utakmica ove sezone. Velika uigranost prva tri napada rezultira i 3.30 prosjekom postignutih golova na utakmici. Falconsi nemaju problema s ozljedama (osim manje bitnih Chrisa Reeda i Paul Daitona).
Norfolk Admirals (14-15) je s 29 bodova uvjerljivo na posljednjem mjestu divizije East, uz 78:86 gol-razliku. Nakon katastrofalno lošeg ulaska u sezonu, polako se vraćaju u formu i imaju 6-4 omjer pobjeda i poraza u posljednjih deset utakmica. Prošle sezone su osvojili sedmo mjesto na Istoku i u prvom krugu playoffa ispali od St. John's Ice Capsa. Imaju snažan napadački trojac: Peter Holland (12+17)-Kyle Palmieri (10-11)-Patrick Maroon (9+11). Dobro se snašao i Sami Vatanen (4+14), koji je uoči sezone došao iz finskog prvaka JYP-a. Ipak defanzivni dio momčadi je mlad i neiskusan. Pogotovo kada se uzme u obzir da su dvojica golmana rookieji. Za Norfolk je večeras ovo treća utakmica u tri dana, pa vjerujem da će mladići u obrani imati velikih problema s napadom Falconsa. Prvo su izgubili 4:2 od Syracusea, dok su sinoć tek u produžetku slavili 3:2 protiv Wilkes-Barre/Scranton Penguinsa.
Večeras uvelike računam na umor gostujućih igrača, a definitivno im forma još nije na nivou iz prošle sezone:
30/12/2012 Wilkes-Barre-Norfolk 2:3ot
29/12/2012 Syracuse-Norfolk 4:2
23/12/2012 Norfolk-Albany 2:1ot
22/12/2012 Norfolk-Albany 2:1
20/12/2012 Hersey-Norfolk 4:0.
Za Norfolk (inače NHL affiliate Anaheim Ducks) ovo će biti 6 utakmica u 11 dana. Mislim da to i kvalitetnije ekipe teško izdrže.
Springfield ( inače NHL affiliate: Columbus Blue Jackets) je puno odmorniji, a i vrijeme je za pobjedu na domaćem ledu. Uz odličan napad i najbolju obranu u Istočnoj konferenciji, male šanse ostavljam Admiralsima. Falconsi očito znaju kako igrati protiv Norfolka, jer su ove sezone u međusobnim susretima već ubilježili 3 pobjede:
18/11/2012 Norfolk-Springfield 2:5
17/11/2012 Norfolk-Springfield 2:3
11/11/2012 Springfield-Norfolk 5:0.
Falconsi su za mene uoči sezone nekako bili izvan videokruga, jer i jedanaesto mjesto prošle sezone nije sugeriralo puno nade. Ali ova hrabra družina se dobro posložila i igra odličan i što je najvažnije efikasan hokej. Po meni broj jedan je napadač Johanssen, dok ključ uspjeha drže Cam Atkinson i Jonathan Audy-Marchessault. Posljednja dvojica imaju dobre preporuke nakon odlične prošle rookie sezone. Iza njih su Calvet-Craig-Drazenovic. Obranu je pojačao Tim Erixon iz New York Rangersa, i za sad u ekipi sve funkcionira. Sve u svemu Springfield mi djeluje puno kvalitetniji i spremniji za večerašnji dvoboj. Pokraj umornih Admiralsa, očekujem silovit početak i sigurnu pobjedu domaćina.
Moj izbor je pobjeda Falconsa u prvoj trećini...