18:00, Swansea - QPR, tip 1, @ 2.00, Expekt, 8/10 -8
Dule dvije ekipe koje se nalaze jedna ispod druge na tabeli, tacnije Swansea je na 15. mjestu sa 18 bodova a QPR na 16.mjestu sa 16 bodova. Oba tima ce se grcevito boriti za opstanak, i naravno da su im medjusobni dueli pod lupom. Prednost domaceg terena je presudila da odigram ovaj tip, no daleko od toga da sam presiguran, zato sam stavio 8/10.
Swansea kuci igra kao samouvjereni premijerligaski tim, imaju omjer 4 -3-1 uz gol razliku 10 -2 . Jedini mec koji su izgubili kuci je minimalno 0-1 od Man UTD-a. Povrijedjen im je N Taylor,branic, ,ali imaju zamjenu za njega jer im se vraca A. Rangel. Medjutim QPR je bolji na strani nego kuci, od cetiri pobjede, tri su sa gostovanja...Moguce je da ce izostati Wright-Phillips a sigurno nece igrati A. Ferdinand. Nesto bolje forma je ipak na strani domacina, u zadnjih 5 meceva su jedan dobili, dva remizirali da dva izgubili, dok QPR u zadnjih 5 meceva je izgubio 4 a jedan remizirao...Imaju vec tri vezana poraza....Inace QPR je jedna od ekipa koje su u vrhu na tabeli primljenih golova - 31...
Moja sigurnost je 80 % na ovaj tip.