20:30h Parma - Roma, tip 2, kvota 2.45, ulog 8/10, expekt +11,6
Jedna jako zanimljiva utakmica pred nama i mislim da je ovo dobra prilika za Romu da ostvari prvu i toliko zeljenu pobjedu u ovoj sezoni. Inace rad se o 4. kolu lige, a nakon 3 kola Roma jos nema nijednu pobjedu uz skor 0-2-1, dakle samo 2 boda i nalaze se na 16 mjestu lige. Kazem samo 2 boda jer je Roma ove sezone najavljivala borbu za vrh tabele. Ekipa je dozivjela dosta promjena i moram reci dobrih, imaju sasvim dobru ekipu, ali mislim da je glavni problem jos ta neuigranosti. Luis Enrique kao novi trener forsira taj stil igre od noge do noge, kratki pasovi i to se vidjelo i u prvim mecevima. Dovedena su i neka pojacanja, Krkic i Barse, Pjanic iz Liona, Osvaldo, uz standardno dobre Totija, De Rosija, Burdissa i ostale. Rijesili su se po meni i jedne od najvecih kiksara Mexesa, dakle i odbrana im igra dosta dobro. Najveci problem je u napadu, jer daju malo golova, alikao sto rekoh to je sigurno posljedica neuigranosti. Gledao sam ih 2/3 ova meca i igrali su zaista dobar fudbal. Sto se tice domacina, Parma nista bolja, skor 1-0-2 i 3 boda, mjesto iznad Rome. Ne igraju nista specijalno i borice se za opstanak to je sigurno. Dakle Roma ove sezone pojacana, nemaju pobjede, dakle zeljni su iste, imaju bo9lje i kvalitetnije igrace i prilicno sam siguran u vecerasnju dvicu. Sretno.