20:30 Dallas - Miami TIP H2(+4) @ 1.92 8/10 Expekt +7,36
Posle nekolku meseci pauza , po zavrsuvanjeto na Lokautot , denes zapocnuva NBA koja ljubitelite na kosarkata so dusa ja cekaat.
Vo prvoto kolo od novata sezona vo NBA ke gledame duel megu minatogodisnite finalisti ekipite na Dallas-Miami.Ekipata na Miami sekako deka ke saka da im se revansira za minatofodisniot poraz vo finalnata presmetka,pa taka uste na samiot start tokmu protiv sampionot Dallas ke saka da dokaze deka ovaa sezona se No1 favoriti za titulata.
Ovaa sezona ekipata na Miami spored mene ,a veruvam deka i onie koj sto imalku ja pratat NBA ke se slozat so mene , deka Miami ovaa godina e daleku podobra ekipa od lani.Znaci ne e vo pitanje samo golemata trojka James,Wade,Bosh tuku ovaa sezona moze da kazeme deka zedoa mnogu dobri igraci vo odbranata,kako sto se Batie,kako i mnogu podobra centarska pozicija so El Cariem i Mario Calmers.
Za razlika od Miami kaj ekipata na Dallas se problem godiniti.Site znaeme deka Dallas ja ima najiskusnata ekipa vo NBA so Jason Kidd,Vince Carter , Dirk Novitski .Da kazeme deka Vince Carter ke bide vo startnata petorka kaj Dallas zaedno so Kidd, ke se slozime site deka e toa pregolemo izksustvo, no ne gledam kako ovie igraci ke mozat da se nosat so pomladiote igraci od drugite ekipi koi se zelni za dokazuvanje.
I na kraj ono najbitnoto ekipata na Dallas ima mnogu preoblemi so odbranata.Vo ekipata na Dallas dojde Lamar Oddom od Lakers, a toa spored mene e golem kiks na ekipata na Dallas , zatoa sto ekipata ja napusti Tajson Chendler,koj sto spored mene zaedno so Dirk NOvitski se najzasluzni sto Dallas ja osvoi titulata prethodnta sezona.Da ne bese Chendler tesko deka Dallas ke ja osvoese titulata,zatoa sto Chendler vrsese mnogu golema rabota pod svojot kos , pa taka ova e eden golem minus za ekipata na Dallas ...
Ocekuvam edna sigurna pobeda na Miami , i uste na startot na novata sezona da dokazes deka se No1 favoriti za titulata .... Igram pobeda na Miami so 5 ili vise poena razlike H2 ...