13:30 Portugal - Severna koreja tip: HX ( koreja +1) kvota: 3.50 ulog: 8/10
ovo bi trebalo da povrati moja 2 prethodna nesrećna promašaja. Portugalci su u veoma lošoj formi koju vuku još od kvalifikacija došli na ovo svetsko prvenstvo. nesumnjuivo je da je to tim sačinjen od puno kvalitetnih igrača, ali to isto je i francuska , a znate šta se sa njima dešava. portugalci su u kvalifikacijama sa zatvorenim ekipama igrali nerešeno ili sa neočekivano malo golova,. u prijateljskim utakmicama sa puno slabijim protivnicima i koje su prethodile svetskom prvenstvu pokazali su se kao veoma neefikasna ekipa ( sem protiv kameruna). igrali su protiv nekih malih ostrvskih država i nekima nisu mogli ni gol da daju, a neke su savladali tek pri kraju utakmice. Sigurno je da im probleme stvaraju zatvorene reprezentacije koje igraju bunker, a korejanci su baš takvi. problem takođe može da predstavlja i pokretljivost karakteristična za azijske ekipe. protiv obale slononovače koja je inače veoma jaka ekipa igrali su veoma ziljavo i očekujem takvu igru i protiv koreje, s tim što će protiv slabijeg protivnika uspeti da postignu gol i pobede. moraju da pobede u ovoj utakmici jer ih u poslednjem kolu očekuje brazil koji je velika pretnja iako je obezbedio prolaz dalje. mislim da je to moranje ono što će odlučiti ovu utakmicu. u ovoj analizi se nisam osvnuo puno na azijsku ekipu, jer stvarno ne znam puno o njoj.