01:00 Boston Bruins - Montreal Canadiens 1 @1.75 - Expekt, 8/10 +6
Ovo je njihov 4ti duel od 6 koji treba da budu odigrani u ovoj sezoni, trenutno Montreal vodi sa 2:1. Boston se vraca u TD Garden nakon 2 gostinske pobede protiv Otawa i Philadelphia, da budem precizan 4 u nizu. U posledni mec su prakticno ubili Phila sa neverovatnih 0:6. Po meni, to je bio dovolni prikaz njihove trenutne forme i mogu slobodno da kazem da su najveci kandidati za titulu ove sezone. Nakon loseg starta opet su usli u ritam. Uzimaju prvo mesto u EC, imaju ekipa sa najbolja defanziva u NHL lige. 8-0-2 u poslednih 10 meceva sa samo 16 primenih golova. Uglavnom su najbolja domaca ekipa u EC, vecinom roster su prosli veoma loso u TD Garden, da budem precizan, bili su porazeni sa najmanje 2 gola razlike. Po meni, ovakvo nesto treba da se desi Montreala veceras. Duel za revans za Bostona. Gosti dolaze u nekonstatna forma i nakon dva vezanog poraza kod kuce. Iako u ovoj sezoni su uspeli da dobiju Bostona u prva dva duela, kad su Bruinsi krenuli jako slabo, jos uvek Canadiense se nalazi na dnu tabele ali sa sansu da uzme neko mesto u play off razigravanja. Za veceras imaju desetkovan sastav sa par bitnih igraca: Markov, Gionta, Gomez i White. 3 od ovih 4 igraca imaju velika vaznost rostera, posebno kapiten Gointa. Domacina su prakticno sa full sastav, jedino Campbell je povreden. Startera na golova su potvredene, za domacina neverovatni Tim Thomas 15-5-0 sa 1.83 GAA i Carey Price 12-10-7 sa 2.38 GAA za gostina. Po meni, domacini su jasni favorite ovog duela i zbog toga uzimam njihova pobeda kao jedina opcija ovog duela.