15:00h Lazio - Genoa, tip H1(-1), kvota 3.15, ulog 3/10, expekt -3
Nedjelja je dan rezervisan za italijansku seriju A, ovog vikenda se igra 2 kolo, a u prvom kolu su obje ove ekipe imale moze se reci polovican uspjeh, dakle obje su igrale nerijeseno i to sa istom rezultatom 2-2. Lazio je tu u maloj prednosti jer je uzeo bod u gostima kod mozda i prvog favorita za titulu, ekipe Milana, dok je Genoe remizirala kod kuce sa Atalantom, iako je gubila od iste. Genoa je ove sezone odigrala i jednu utakmicu kupa gdje su kod kuce zabiljezili pobjedu od Nocerine sa 4-3, dok je Lazio igrao svoje utakmice u ligi evrope, izbacio Rabotnicki iz pretkola, a u prvom kolu iste remizirao kod kuce sa rumunjskim Vasluiem. Inace Lazio po meni ove sezone napravio odlican posao sto se transfera tice, doveli su Cissea, Klosea u napadu koji su se odlicno snasli, i uz Rokija cine odlican napadacki trio. Zatim doveli su Canu i Lulica u odbrani, 2 odlicna igraca za dosta mali novac . Malo tu jos skripi u sredini, ali i ovako mislim da su uradili dobar posao, uostalom vidjelo se to vec u prvom kolu kada su odigrali odlicnu utakmicu na San Siru i uzeli bod. Genoa sa druge strane, solidan tim, nista vrijedno neke velikog dometa, oslabljeni su i odlaskom trenera Gasperinija, dosta su efikasni, ali i dosta golova primaju. Kod domacina u ovoj utakmici ne igraju Cana, Radu, Mauri, dok gosti ne mogu racunati na Merkela, Eduarda, Rossija, Bova. S obzirom da smatram da ce Lazio u ovoj sezoni biti medju prve 3-4 ekipe, mislim da ce danas bez problema uzeti nova 3 boda i krenuti lagano prema vrhu tabele. Probacu hendikep uz malo manji ulog.
Vjerovatni sastavi:
Lazio: Marchetti-Konko-Biava-Dias-Lulic-Matuzalem-Brocchi-Sculli-Cisse-Klose
Genoa: Frey-Mesto-Dainelli-Kaladze-Moretti-Seymour-Constant-Kucka-Veloso-Palacio-Carraciolo