20:00 Laval - Reims tip : 1 @ 2.50 Expekt 8/10 +12
Laval je ovu sezonu otvorio dosta slabo sa velikim brojem remija, cak 4 do sada od 6 meceva, uz gol razliku 8:8.Inace Laval je ekipa koja je od kako je usla u drugu ligu igra uglavnom dobro na svom terenu, dosta tvrdo i veoma retko gube, a to se vidi iz prethodnih sezona, pogotovo prosle kada su kuci imali skor od 9 pobede 9 remija i samo 1 poraza uz gol razliku 27:11.Upravo ta igra na svom terenu ih je spasla od ispadanja s obzirom da su u gostima bili zaista losi, cak 12 poraza uz 32 primljena gola.Ove sezona se vec po nekim stvarima razlikuje od prethodnih, u gostima su trenutno neporazeni sa 1 pobedom i 2 remija sto je pomalo i cudno za njih, dobili su Istresa sa 1:2 a uzeli po bod Metzu i Le Havru sto je svakako dobar rezultat jer te dve ekipe nisu uopste lose.Sto se tice igre pred domacom publikom tu su vec malo podbacili s obzirom da su doziveli jedan poraz od Clermonta koji je izuzetno nezgodna ekipa, igra dosta otvoreno i trenutno su na drugoj poziciji sa 4 pobede.Pored tog meca odigrali su dva remija protiv dve nezgodne ekipe Troyes i Boulogne tako da mislim da ovaj start i nije toliko strasan jer raspored protivnika i nije bio toliko lak a danas ce opet imati teskog, mnogi bi rekli po tabeli i najtezeg do sad ali mislim da tabela u ovom susretu nece igrati nikakvu ulogu.Rec je o ekipi Reimsa koja je prosle sezone zavrsila na sredini tabele a sezonu pre te je boravila u trecoj ligi, proslu godinu su odigrali odlicno na svom terenu dok su na gostovanjima imali znatno vise problema tako da su na kraju zavrsili sa 9 poraza uz 3 pobede i 7 remija.Ovu sezonu su zapoceli onako kako su samo mogli da sanjaju a to je cak 5 pobeda uz svega jedan remi iz 6 meceva a ovo po meni uopste nije realno stanje ekipe pa iz tog razloga ocekujem da se polako pocne menjati.Zasto to kazem?..Stvar je igrackog kadra, Reimsu je u odnosu na proslu sezonu otislo zaista par bitnih igraca koji su se itekako isticali, vec sam ih pominjao, uglavnom je rec o sredini terena i naravno najboljem strelcu Toudicu koji je otisao u Caen tako da su svi ocekivali po nekoj logici losije izdanje u novoj sezoni za ekipu Reimsa jer su tih 4-5 igraca koji su napustili klub otisli u jace klubove, od toga dvojica su pojacale redove prvoligasa Bordoa dok ce ostali igrati i dalje u drugoj ligi ali u timovima kao sto su Sedan, Tours i upravo Laval.E sad pojacanja jesu stigla, isti broj igraca koliki je i otisao medjutim neki od tih pojacanja ne igraju redovno a jedino se za dvojicu moze reci da su se do sada istakla a to su napadac Ghilas iz Hulla i veznjak Tainmont koji je zaista zasluzan za ovaj dobar start s obzirom da vec ima 3 asistencije i 1 gol.E sad ono sto je jos bitno za napomenuti jeste da odlazak onih bitnih igraca mozda jos nije primecen iz razloga sto Reims ima zaista veliki izbor u veznom redu koji je ove sezone znatno tanji i bice problema ukoliko dodje do povreda ali o povredama jos uvek ne moraju da brinu.Igraci koji su ostali u ekipi, Fortes, Deaux i Amalfitano na sredini terena pokusavaju da odrzavaju igru od prosle sezone i to im za sada odlicno ide i uz Faurea u napadu koji je takodje ostao u ekipi prave veliku razliku na tabeli u ovih prvih 6 kola.Dakle po svemu sudeci Reims bi po nekoj logici ove sezone trebao biti slabiji u odnosu na prethodnu ali tabela pokazuju potpuno suprotno, ne mogu reci da su nezasluzeno na prvoj poziciji, gledao sam ih u par navrata, ne igraju lose ali mislim da kao sto uvek biva kod prosecnih ekipa, one ne uspevaju dugo da odrze kontinuitet te tako vrlo brzo znaju da padnu i udju u los period sto je sasvim za ocekivati tako da isto to ocekujem da se desi i kod Reimsa.Sto se tice domacina i njihovog sastava u odnosu na proslu sezonu mogu reci da su u neku ruku manje vise istog kvaliteta, otisla su dva bitna igraca, pre svega odlicni odbrambeni Chapuis koji je nosio odbranu vec par sezona i napadac Genest koji je otisao u Bastiju ali su doveli znatno vise pojacanja, od toga neki i iz prve lige kao sto je Badiane koji se vec upisao u listu strelaca, a napad je pojacao Viale iz Ajaccia koji se vec pokazao kao dobra investicija s obzirom da se vec 3 puta upisao u listu strelaca.Dakle manje vise isti tim kod domacina, isti tim koji je bio dobar na svom terenu prosle godine, zadrzali su neke kljucne igrace kao sto je Lebouc na sredini terena, igrac koji je imao prosle sezone 12 golova i 8 asistencija i jasno je koliki on ima znacaj za ovu ekipu uz pomoc Lossile i Levrata takodje u veznom redu, sto se tice napada tu je ostao Gimbert koji je vec stavio do znanja da ce opravdati ocekivanja trenera uz dodatno pojacanje u napadu Le Baron iz Vannesa, takodje se upisao u listu strelaca tako da mislim da je ovo sasvim solidna ekipa koja ce moci da parira mnogim.Dakle kada se sve uzme u obzir po kvalitetu ovde ne vidim neku razliku, kvota je ogromna na pobedu Lavala i to sve iz jednog razloga a to je sto je Reims prvi na tabeli sto je po meni pomalo i apsurdno tako da kvota od 2.50 na pobedu domacina pa cak i nesto veca je sasvim sigurno vredna uzimanja jer kao sto sam ranije rekao ne moze se ocekivati da ce ova serija pobeda Reimsa jos dugo potrajati jer jednostavno nemaju toliko kvaliteta da bi odrzali ovakvu igru do kraja prvenstva.Sto se tice sastava za ovaj mec i jedni i drugi imaju ceo tim na raspolaganju, dakle svi ranije bitni pomenuti igraci su tu i kod jednih i kod drugih tako da ovde ocekujem zaista tesan mec, gde ce nijansa odluciti pobednika, Reims je u naletu, mozda ce i potceniti malo domacina koji jos uvek nema pobedu na svom terenu ali jedno je sigurno a to je da po kvalitetu timova ne bi bilo uopste iznenadjenje da Laval ovaj mec dobije, i ako se to desi verovatno ce biti sa 1 golom razlike tako da kao neku sigurniju opciju uzecu cu duplu sansu na domacina na neki tiket a u singlu ne mogu da ne probam pobedu Lavala @ 2.50.
Laval : Balijon, Belaud, Rose, Talmont, Pallois, Signorino, Levrat, Losilla, Badiane, Le Baron, Gamboa, Gonçalvès, Gimbert, Do Marcolino, Viale, Lebouc.
Reims : Agassa, Liébus - Tacalfred, Glombard, Sekkat, Mandi, Weber, Deaux, Ghisolfi, Tainmont, Ca, Fortes, Courtet, Fauré, Amalfitano, Ghilas.