12:00, Montanes - Melzer, tip: 2, @1.5, 8/10, expekt
montanes je trenutno 30. na atp listi i ove godine ima ukupan skor 25-16. najveci uspeh mu je svakako osvajanje estorila, a odigrao je 2 SF, Auckland i Buenos Aires. posle osvajanja estorila 09.05. , dolazi do pada u njegovoj igri. ispada u prvom kolu madrida i nice, 3R RG, R16 Prostejov challenger-a. pre ovog turnira igrao je na wimbldonu, gde se bas i nije proslavio. u prvom kolu je prosao lorenzija, u drugom se dosta mucio evans-om (295. na atp listi), da bi u trecem kolu lagano ispao od djokovica. ukupan skor na sljaci mu je 289-218, a prosle godine je imao 26-14 (na ovom turniru nije ucestvovao). u prvom kolu ovog turnira je izbacio Petzschner-a (38. na atp, slabo igra na sljaci), a u drugom Chelu (54. dobar na sljaci)
melzer je trenutno 15. na atp listi i ove godine ima skor 31-15. ovo je sigurno najbolja sezona u njegovoj karijeri. na pocetku sezone se nije moglo naslutiti da ce ovako dobro igrati jer je stigao do SF Zagreba i Dubai. medjutim, dolazi RG i on tu ispada tek u SF od nadala, a pre toga je izmedju ostalog uspeo da izbaci djokovica i ferer-a. u Halle-u ispada u R16, a na wimbldonu takodje (uspeo je da izbacio brown-a, troickog i lopeza, a ispao je od federera). prosle godine nije ucestvovao na ovom turniru. u prvom kolu je bio slobodan, a prekjuce je izbacio zvereva 7-5 7-5
h2h
igrali su 6 puta medjusobno i skor je 5-1 u korist melzera. jedini mec koji je dobio montanes je bio 2003. posle predaje mezlera.
iz svega navedenog mislim da je melzer bolji igrac i da je u dosta boljoj formi. sigurno nece lako dobiti ovaj mec, i zbog toga preskacem hendikep. odlucio sam se za varijantu koja meni deluje sigurnije i stavio sam ga na tiket sa soderlingom i verdaskom
srecno