20:00 Tours - Reims tip : 1 @ 2.40 Expekt 10/10 -10
Vec sam dosta puta pisao o Reimsu ove sezone i o tome kako ocekujem njihov pad na tabeli s obzirom da nemaju toliki kvalitet da bi dugo drzali prvo mesto ali i dalje posle 10 kola oni drze prvu pozidicju sa 3 boda vise u odnosu na drugoplasiranog Clermonta a njihova froma je i dalje na zavidnom nivou.Ono sto je bitno jeste da su izgubili na oba prethodna gostovanja kada sam igrao protiv njih, doduse to su bile veoma teske pobede protivnika, prvo je Laval jedva dobio sa 3:2 a isto tako i Sedan sa 1:0 i uopste se ne moze reci da su olako prepustili ta 3 boda.Sa druge strane Reims ne popusta pred svojom publikom gde i dalje imaju 100% ucinak od 5 pobeda.Sto se tice danasnjeg domacina oni su prilicno lose zapoceli ovu sezonu, imaju ukupan skor od 4 pobede 2 remija i 4 poraza a sto je najgore dosta su nepredvidivi ali jedno je sigurno a to je da imaju kvalitet od prethodnih sezona kada su bili dosta dobro barem na svom terenu gde su one sezone kada su stigli iz trece lige pokazali neverovatnu nadmoc za jednog novajliju.Ova ekipa se nikako ne sme potceniti ma u koliko losoj formi oni bili a kvota od 2.40 na pobedu Toursa na njihovom terenu mozda i jeste malo potcenjivanje koje je i opravdano shodno neverovatnom startu Reimsa.Na poslednja dva susreta ove dve ekipe na terenu Toursa oba puta je slavio domacin sa identicnim rezultatom 2:1 pa me uopste ne bi cudilo da i danas bude neki slican rezultat a i golovi mozda ne bi trebali da izostanu jer i jedna i druga ekipa igra u najjacem sastavu.O gostima sam vec govorio da po sastavu u odnosu na proslu sezonu trebaju da budu nesto slabiji ali to se po tabeli trenutno ne vidi dok sa druge strane Toursa je pribliznog kvaliteta, otisao im je najbolji strelac Guie Guie ali i dalje imaju solidan napad i tandem kao sto je Buengo i Diego koji su i postigli skoro sve golove za ovu ekipu u novoj sezoni.Dva puta sam jurio poraz Reimsa u gostima i dva puta se to desilo i mislim da ne bi bilo iznenadjenje da jos jednom izgube sva tri boda jer kao sto rekoh nemaju kvaltiet da odrze neki veliki kontinuitet u formi a Toursa je ekipa koja je oduvek belezila odlicne partije pred svojom publikom tako da je ova kvota od 2.40 na domacina po meni value i svakako je vredna uzimanja ma koji god ishod bio.Ulog srednji.
Tours : Sopalski, Leroy - Cetout, Genevois, Schwechlen, Sartre, Moimbé, Fabre, Cardy, Gamiette, Oniangue, Song, Blayac, Lejeune, Titi Buengo, Diego.
Reims : Liébus, Agassa - Tacalfred, Sekkat, Mandi, Glombard, Weber, Peuget, Ghisolfi, Tainmont, Ramaré, Fortès, Collet, Fauré, Amalfitano, Ghilas.