UEFA Champions League
20:45 FC Barcelona – Milan tip: 1H (-1) @1.70 – EXPEKT , 10/10Danas pocinje nova sezona CL, najbolje i najuzbudljivo takmicenje u svetu fudbala. Najbolja ekipa sa prethodne sezoni Barcelona veceras pocinje njeni novi pohod u odbrane titule. Po imena obe ekipe ovaj duel trebalo bih da bude veliko derbi ali po meni ovo bas i ne izgleda tako. Obe ekipe se sastaju nakon dva nereseni ishoda protiv Sosiedad t.j. Lazio. Milan je uspeo da se vrati u mec nakon 0:2, cak su bili bolji ali nazalost nisu uspeli da dodje do puni plen dok Barcelona je pocela furiozno, protivnik nije znao gde je lopta, brzo vodstvo od 0-2 nije bilo dovoljno kako bih na kraju katalonci su dozvolili da prepuste jedan bod domacina. Ovo je bila lekcija koja ne smeje da se ponovi. Na ovaj mec Guardiola je odmara veci deo prvotimca, sto znaci razmisljao je za danasni duel protiv Milana. U timu vraca se kapiten Puyola, glavni adut u odbrane. Gerrad Pique i Ibrahim Affelay su pod znak pitanje za veceras dok cileanac Alexis Sanchez nije u stanje da pomogne svom klubu zbog povrede. Gosti dolaze so veliki spisok povredenih igraca: Robinho, Flamini, Mexes, Gattuso, Taiwo, Ibrahimovic. Jedina dobra vest je to sto Seedorgf je prosao jutarni test pa je vrlo moguce da ga vidimo na teren nakon povratka sa povrede. Ovo novine nisu me navele za ovaj tip nego smatram da je Milan u trenutku slabi od Barcelona i po meni oni veceras zagubice svoju bitku na sredinu terena, gde generalno to bi trebalo biti najjaca alka katalonca. Ova prednost nautralizirace sredinu gostina, to znaci da prakticno ne bih napadali, jedino resenije bi bilo kontra napade. Jos jedna slabija strana sto se Milan tice je golmanskoj. Znamo da Milan vec par sezone ima problem na ova pozicija, ovo automatski znaci jos jedna prednost domacina. Pas igra i gol realizacija je na veoma visoko nivo domacina. Od kad je Guardiola trener, katalonci su dali 82 gola na 38 meceva i imaju najbolji procent realiziranih pasova od 89.2%. Kad na ovo dodam da je Milan pobedio na samo 2 utakmica od poslednih 13 koji su odigrali u CL, kad pregledam sastave obe ekipe, kad vidim da je Nou Camp vec isprodat i da se ocekuje preljepa atmosfera onda dodjem do jedna jasna slika da su katalonci veliki favoriti veceras i da ocekujem njihova pobeda sa najmanje 2 gola razlike.
P.S. Zaboravio sam da postavim ulog pa morao sam da editujem post. Nadam se da nije problem
Tip je odbijen jer je zabranjeno editovanje posta 15 minuta nakon što je isti napisan.