21:00 Palermo - Siena H1 ( -1,5 ) @ 3,0 – 10/10 -10
info: gosti u izmjenjenom sastavu
Sanninova je momčad sve bliže najugroženijim klubovima, a glavni je klupski cilj ostanak u Serie A. Kako im je posljednja domaća utakmica u ovoj kalendarskoj godini toskanski derbi s Fiorentinom, a već sljedećeg vikenda Siena gostuje kod aktualnog prvaka Milana, potpuno je jasno da će Sannino koristiti rezervnu momčad protiv Palerma. Sannino je suspendiran u ovoj utakmici te će ga zamijeniti pomoćnik Baiano, a na Siciliju su otputovala 19 igrača Siene. Među pozvanim igračima nema prvog golmana Brkića, standarnih braniča Vitiella, Del Grossa, Rossetinija i Terzija, ključnih veznjaka Vergassole, D'Agostina, Gazzija i Manninija, te glavnih ofenzivaca Calaio'a, Destra i Brienze.
- Nadao sam se da ćemo Kup igrati u siječnju, no ipak moramo sada. Imamo još dvije utakmice do kraja godine od kojih je jedna vrlo važna pred našim navijačima i moram razmišljati o pripremi za te susrete. U Kupu ćemo se ići nadigravati s onim igračima koji su do sada igrali manje, no koji su uvijek bili dio Siene. (trener Siene)
Palermo:
- Kup nam je važan, a istrčati će najbolja moguća postava koju mogu postaviti u ovom trenutku. Pustiti ću kući igrače koji su na 30 posto snage jer preferiram da igraju oni koji su 100 posto spremni. Tu su Tzorvas, Mantovani, Cetto, Migliaccio, Balzareti, Acquah, Della Rocca, Iličić i Migliaccio, redom prvotimci ili prvotimci do pred koji tjedan.
Pred Palermom je sicilijanski derbi protiv Catanije, stoga će Mangia dati priliku onima koji su manje igrali ove sezone iako u klubu svi žele ponoviti lanjski uspjeh u Kupu kada je Palermo izgubio finale od Intera. S obzirom da Acquah i Munoz zbog suspenzija preskaču susret sa Catanijom oni će sigurno biti u početnom sastavu protiv Siene, a očekuje se da će priliku dobiti manje korišteni Mantovani, Cetto, Bertolo, Lores Varela, Della Rocca i Budan. Iskusni se hrvatski napadač oporavio od ozljede i predvoditi će napad Palerma.
Među 20 igrača koje je Mangia pozvao za ovaj susret nalazi se pet juniora, a na listi pozvanih igrača nema prvog golmana Benussija kojeg će mijenjati donedavno stanardni Tzorvas, a odmor su dobili i ključni prvotimci Miccoli, Barreto, Silvestre, Pinilla i Bačinović.
Palermo izostanci:
Zahavi, Pisano, Miccoli, Barreto, Silvestre, Pinilla, Bačinović
Siena izostanci:
Brienza, Destro, Vergassola, Calaio, Mannini, Gazzi, Vitiello, Del Grosso, Rossetini, Terzi, Brkić
ps: po meni s obzirom na sastave , bez obzira sta i Palermo ima promjena , realna kvota bi bila oko 1.6. Meni se cini da je kup ipak vazniji Palermu koji je prosle godine daleko dogurao tako da bi moj tip bio ovdje 1 kv 1.8 ili Palerom 2+ kv 1.7 , a mislim da bi ovdje moglo biti i malo otvorenije s obzirom na neiskustvo Sienine odbrane tako da je i 3+ moguc kv 1.8. Na kraju dodemo na igru TIP 1&3+ kv 2.6