13:45, Manchester United – Liverpool, tip 1 @ 1.85, Expekt, 8/10 +6,8
25. kolo Engleske Premier lige u kojem se sastaju manchester United i Liverpool. Ekipa manchester Uniteda se nalazi na 2.mjestu 55 bodova, sto je 2 boda manje od lidera Manchester City-ja. Manchester kod kuce igra 9-1-2 uz gol razliku 35:14. Zadnje 4 utakmice Mancheste ne zna za poraz, nakon 3 uzastopne pobjede u proslom kolu su remizirali sa Chelseajem 3:3. Oni su na tom mecu gubili 3:0 i zadnjih pola sata su stigli do 3:3, pa kada se uzme u obzir da su gubili, ovo je bio pravi poduhvat. Manchesteru ne ide u prilog, kada su dueli sa Liverpoolom u pitanju, jer su zadnja 3 duela samo jednom ostali neporazeni, a dva puta su izgubili. Mislim da je vrijeme da se Manchester osveti Liverpoolu za ispadanje iz FA Cupa.
Vjerovatni sastav Manchestera:
Lindegaard – Smalling, Ferdinand, Evans, Evra – Valencia, Carrick, Giggs, Park - Rooney, Hernandez
Liverpool se nalazi na 7.mjestu sa 37 osvojenih bodova. Oni imaju omjer 10-9-5 uz gol razliku 28:21. U gostima igraju 6-1-5 uz gol razliku 14:13. Liverpoolu je ponovo na raspolaganju Suarez i u napadu ce biti jaci, medjutim vjerovatno ce im nedostajati Enrike. Liverpool zadnje 4 utakmice je neporazen, ali su u zadnjem kolu na svom terenu remizirali protiv Tottenhama, bilo je 0:0. Odbrana je odigrala jako dobro u tom mecu, ali je vezni red i napad zakazao. U gostima su nakon 3 utakmice bez pobjede, na zadnjem gostovanju savladali Wolverhampton sa 3:0.
Vjerovatni sastav Liverpoola.
Reina – Kelly, Skrtel, Agger, Johnson – Adam, Spearing – Kuyt, Gerrard, Bellamy – Suarez
Mislim da ce danas Manchester ubiljeziti pobjedu i sa 3 boda barem nakratko biti lider prvenstva.