20:45 Chelsea – Valencia tip both teams to score: Yes @ 1.80 ulog 8/10 Expekt -8
1. Bayer Leverkusen 9pts 7:7
2. Chelsea 8pts 10:4
3. Valencia 8pts 12:4
4. Genk 2pts 1:15
Ovako izgleda tabela pred posljendje 6. kolo u grupnoj fazli lige prvaka i mec biti ili ne biti i za Chelsea i za Valenciju. Ono sto odmah treba reci jeste da obje ekipe imaju po 8 bodova i dijele drugo odnosno trece mjesto, stim da Valencia ima bolj gol razliku 12:4, dok Chelsea ima gol razliku 10:4. Chelsea je drugi zbog meca u gostima kod Valencije kada je bilo 1:1, sto znaci da za prolaz dalje Chelseiju odgovara i 0:0 veceras u Londonu. Tesko da ce Chelsea ici na 0:0, oni ce siguran sam 100% ici na pobjedu i tako otkloniti sve dileme oko prolaska dalje. A u tom slucaju Valencia nema sta da kalkulise, ukoliko Chelsea povede, uostalom oni moraju ici na to da zabiju gol, jer kao sto sam rekao njima ni 0:0 ne odgovara.
Ovdje ocekujem otvoren mec i mislim da su obje ekipe u stanju da postignu barem po jedan gol.
Sto se sastava tice za Chelsea veceras nece igrati Essiec, McEchran, Anelka, Alex, dok je Bosingwa pod upitnikom, mozda se i pijavi u sastavu Chelsea veceras protiv valencije. Sdruge strane za Valenciju nece igrati V. Ruiz, R. Costa, Miguel, Banega, Maduro i Canales.
Vjerovatni sastav Chelsea:
Cech, Ivanovic, Luiz, Cole, Romeu, Ramieres, Lampard, Sturridge, Mata, Drogba
Vjerovatni sastav Valencije:
Alves, Miguel, Rami, Dealbert, Alba, T. Costa, Topal, Feghouli, Jonas, Mathieu, Soldado