15:05 Schiavone-Na Li 1 @1,95 8/10 expekt -8
Finale Rolang Garrosa. O Schiavone sam neki dan vec pisao za polufinalni mec sa Bartoli koju je dobila 2-0. Schiavone je peta igracica svijeta, izuzetno inteligentna igracica, sa bogatim arsenalom udaraca. Forehandom udara lopticu za izrazitim spinom, to joj omogucava semi-western grip. Ima je po cijelom terenu, nerijetko odigra i drop shot, kretanje joj je odlicno. U servis ubaci dosta spina, no nije joj stran ni kick. Na Li je odlicno takodjer odigrala ovaj turnir, nakon otvaranja sa Zahlavovom sam mislio da nece dugo, dosta je podigla razinu igre od samog pocetka. Dobila je respektabilne igracice do finala: Kvitovu, Azarenku i Sharapovu u 1/2 finalu. Briljirala je u tome mecu sa Sharapovom. No ja bih rekao da koliko god odigrala dobro do sad, Schiavone je posebna, pogotovo kad je o RG rijec i kad je zemlja u pitanju. Ona je "netipicno" zensko, uz Henin ima jedan od boljih jednorucnih beckenda, za koji vjerujem da bi mogao donijeti jednu kljucnu prednost, jer beckend Na Li nije toliko ubojit da bi mogao odlucit. Li Na se bazira igru izrazito sa osnovne linije, ocekujem od Schiavone da ce ju probati sa nesto dubljim udarcima udaljit od osnovne linije, te ukoliko uspije, vidim polagano rijesenje meca. Spin bi mogao takodjer donijeti prednost Talijanki, jer Na Li nije imala slicnu igracicu sa tolikom kvalitetom spina. Jos jedan aspekt na koji treba obratiti pozornost jest pritisak. Schiavone je vise toga u karijeri prosla, zna se nosit sa pritiskom, vracala se protiv Pavljucenkove iz izgubljene situacije, osjetila je vec napetost finala i sigurno je u glavi jaca od Na Li. Pobjedom bi Schiavone bila prva zena starija od 30 godina nakon 1990. koja je osvojila Grand Slam. 1990. je to ucinila Navratilova osvojivsi Roland Garros. Vjerujem da ce talijanka to i ucinit.