Bet365 klađenje  Expekt

Više o Bet365 kladionici - Saznaj više o Expekt kladionici

Supertip forum

Autor Tema: NCAA Football-Tipovi Čika Crni  (Posjeta: 818 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Čika Crni

• SuperTip legenda
    • Email
Odg: NCAA Football-Tipovi Čika Crni
« Odgovori #15 : Prosinac 01, 2012, 13:19:49 poslijepodne »
SEC FOOTBALL CHAMPIONSHIP GAME

American Football, NCAA
22:00 CET (01/11/2012)
Georgia Bulldogs-Alabama Crimson Tide
Pick: Under 52
Offered at: 1.76 (Pinnacle Sports)
Stake: 8/10

Večeras se na Georgia Dome(Atlanta, Ga.) igra meč između domaćih Bulldogsa(11-1) i gostujućih Crimson Tidea(11-1) meč koji odlučuje o pobedniku svakako najprestižnije i najcenjenije konferencije SEC!
Svakako meč sezone za oba tima pobednik meča ne dobija samo titulu pobednika SEC Lige već odlazi na megdan Notre Damu u najprestižnijem Bowlu Discover BCS National Championship Game za borbu za nacionalnog pobednika! svakako je da je Alabama favorit ali se igrau paklu Georgia Doma(71,228) ali ja ću na ovom meču preskočiti pobednika duela i uzeti Under na meču jel mislim da je za ovaj meč granica previsoka!!!
Očekujem izuzetno tvrd meč jel je ulog ogroman i ovo bi moglo završiti u debelom underu dali grešim videćemo.
Bulldogsi  iako imaju sasvim dobar napad 24th u ligi po osvojenim jardama ali isto tako i odličnu odbranu 22nd posebno sjajnu protiv pass igre 174.4 (9th).
Svakako je da je najveća snaga napada domaćina odlični QB Aaron Murray koji je pitanje kako će izaći na kraj sa blicevima gostujuće odbrane dok je tu još i odlični RB Todd Gurley ali i on sumnjam da može imati neku blistavu partiju jel je sa druge strane neprobojni ZID gostujuće odbrane ali o njima ću malo kasnije. Uz to odbrana Bulldogsa po meču dozvoljava mali broj poena 17.7 tako da ni napadu Alabame neće biti lako.
Sa druge strane Alabama svakako najveći favorit i pre početka prvenstva a i sada su svakako najveći favoriti.
Napad gostiju je rangiran kao 43rd u ligi po osvojenim jardama ali je  sasvim dobar gde će QB AJ McCarron  i RB Eddie Lacy biti najveća pretnja domaćinu ali sam pominjao da je i odbrana Bulldogsa odlična i neće biti lako Alabami da postigne previše poena.
Dok svakako najveća snaga Alabame je odbrana svakako najbolja u celoj ligi i po broju dozvoljenih jardi su No.1 odbrana sjajna i protiv passa 156.7 (3rd) kao i protiv trčanja 77.0 (2nd) i izuzetno će biti teško domaćinu da probije taku odbranu.
Podatak da odbrana Alabame dozvoljava samo 9.3 poena po meču dovoljno govori kao i to da je odbrana Alabame na čak 4 meča ove sezone ostavila svoje protivnike bez i jednog postignutog poena i na zadnja dva meča nisu dobili ni jedan poen. Zadnji meč protiv Auburna sam gledao ceo i napad Auburna je samo jednom ušao na polovinu Alabame naravno da je napad Bulldogsa daleko bolji ali će mu biti jako teško da da veći broj poena.
Uz to obe ekipe jako malo greše i prodaju jako mali broj lopti što je takođe izuzetno bitno očekujem tvrd meč sa dosta potrošenog vremena na napade na obe strane jel i jedan napad će teško imati neki BIG pley nevidim kako ovaj meč može ući u Over mislim da će ići i daleko ispod ove granice nadam se da negrešim ali ću ja uzeti ovaj Under dosta Jakooo!!!

Čika Crni

• SuperTip legenda
    • Email
« Odgovori #16 : Prosinac 08, 2012, 01:11:06 prijepodne »
Thompson Cup

American Football, NCAA
21:00 CET (08/12/2012)
Army Black Knights-Navy Midshipmen
Pick: Under 58                     
Offered at: 1.71 (Pinnacle Sports)
Stake: 6/10

Jedna država dve Armije!!!
Večeras je na Lincoln Financial Field(Philadelphia, Pa.) igra se jedan od najvećih derbija i jedno od najvećih rivalstava u istoriji sporta mečom između dve vojne Akademije Army Black Knights(2-9) i Navy Midshipmen(7-4)...
Igraju za takozvani Thompson Cup koji je dobio naziv po donatoru  Robert M. Thompsonu.
Ogroman je rivalitet između dve Akademije datira još od davne 1890 kada je odigran prvi meč u     West Point,( NY)  tada je pobedu odneo Navy 24-0 od tada je odigrano čak 112 mečeva i Nevy vodi sa (56–49–7).
Army Black Knights se nalazi u  West Point,(New York) dok je Navy u Annapolis,(Maryland) meč se igra u Philadelphi gde se najčešće održavaju njihovi mečevi jel je to na otprilike pola puta između dve Akademije.
Razlika između njih i ostalih Koledž timova je to da za razliku od ostalih koji pretenduju da završe karijeru u NFL-u dok je kod ove dve Akademije isključivo ljubav prema igri jel dok ne završe vojne obaveze do kraja  već se smatraju da su stari za profesionalno igranje ali bilo je par igrača koji su u istoriji završili u NFL-u ali dosta igrača završi i u ratu gde je bilo i igrača koji su nastradali u ratu...!
Pored te dve akademije je još i Air Force ali je rivalitet mnogo manji najviše zbog toga što je to mnogo mlađa Akademija.

Iako je Navy favorit na meču i dobar deo Amerike forsira njihovu pobedu ja sam se odlučio za under poena na meču iz više razloga...
Timovi se nalaze u diviziji FBS Independents Navy je bio 2 sa skorom 7-4 dok je Army bio poslednji ali to nema puno veze na ovim mečevima nema apsolutnih favorita.
Iako je po difoltu Koledž fudbal overaško takmičenje ja sam se odlučio za Under kao i kad su igrali Army-Air Force i tada sam igrao under koji je na kraju prošao za jedan poen iako je trebao lagano da dođe ali par grešaka u zadnjoj četvrtini su prouzrokovali više poena.
Ali kao i tada i sada dobrim delom zbog stila svih Akademija koje u Fudbalu koriste uglavnom igru po zemlji(trčanje) jel je to već tradicija gneracijama gde kvoterbekovi imaju veoma malo pasova u sezoni dobrim delom i zbog toga što su to uglavnom amateri koji nisu kvalitetni.
Tako i ovese sezone Army pass igrom ima samo 68.1y (120th) dok Navy ima nešto više ali tkođe vrlo skromnih 108.6y (117th) ali zato su u trčanju Army ubedljivo prvi od svih timova 369.8 (1st) dok je i Nevy u vrhu sa 285.5 (6th).
Odbrane oba tima nisu jači deo ekipe tu je možda i glavna prednost Navya...
Pošto je svakako po zemlji osvajanje terena mnogo sporije nego passom očekujem dosta trošenja vremena na napade naravno može i tu biti BIG pleya ali neverujem puno.
Sigurno je da će obe ekipe ostaviti srce na terenu u ovom dvoboju očekujem tvrd meč sa relativno malim brojem poena koji se nadam da će ići ispod ove granice.
I tradiciono na njihovim mečevima ulazi under tako je na zadnjih 6 mečeva ušao under ispod postavljene granice -

12/10/11   ARMY 21 - NAVY 27   
12/11/10   NAVY 31 - ARMY 17   
12/12/09   ARMY 3 - NAVY 17   
12/06/08   NAVY 34 - ARMY 0   
12/01/07   ARMY 3 - NAVY 38   
12/02/06   ARMY 14 - NAVY 26

Verujem da će se tradicija nastaviti i očekujem i pad kvota na Under jel je granica prilično visoko postavljena.
Svakako da ovakav meč treba pogledati svašta će tu moći da se vidi od neverovatnog navijanja navijači Armija su pravi fanatici na njihovim mečevima navijače smatraju za 12 igrača malo neuobičajeno za Američki kontinent do toga da prilikom postizanaja TD na hiljade ljudi radi sklekove!!!
Svakaoko veliki spektakl koji je dostupan većini ljudi jel ESPN America direktno prenosi meč u 21:00(Vredi pogledati)...
Uzimam Under na meču...

Čika Crni

• SuperTip legenda
    • Email
« Odgovori #17 : Prosinac 20, 2012, 02:17:59 prijepodne »
Poinsettia Bowl - (San Diego, CA)

American Football, NCAA
02:00 CET (21/12/2012)
San Diego State Aztecs-Brigham Young Cougars(Handicap)
Pick:  San Diego State Aztecs +3.5   
Offered at: 1.92 (Pinnacle Sports)
Stake: 4/10

Večeras se na Qualcomm Stadium(San Diego, CA) igra meč za osvajača Poinsettia Bowla između Aztecsa(9-3) i Coguarsa(7-5)...
Iako je  BYU postavljen za favorita i dobar deo Amerike je na njihovoj strani ja ću ipak uzeti  San Diega u hendikepu iz više razloga.
Po meni je  ovo meč u kome nebi nikome dao neku veliku prednost ali sam se odlučio da igram na Aztecse iz dva razloga u strašnoj su formi vezali su 7 pobeda od kojih je jedna i protiv TOP 25 tima Boise Statea kojeg su upravo tim porazom izbacili iz konkurencije za projekciju BCS Bowla.
Dok je još bitnija činjenica da se meč igra na Qualcomm Stadiumu u San Diegu tako da Aztecsi igraju na svom stadionu kojeg dele sa NFL timom Chargersima i svakako da je to njihova velika prednost jel su faktički domaćini i imaće sigurno mnogo veću podršku od Coguarsa koji su iz Jute.
Aztecsi su tim koji ima obe solidne linije napad je 55th iako kroz vazduh nisu sjajni ali su po zemlji fantastični 229.2 (15th) Jedan od hendikepa im je odsustvo prvog QB Ryan Katza ali ga sasvim solidno menja Adam Dingwell dok je njihova najveća snaga sjajan napad po zemlji gde imaju dva sjajna  RB Adam Muema i Walter Kazeea dok odbrana im je solidna 42nd.
U diviziji su Mountain West gde su zabeležili odličan skor 7-1 a u toj diviziji ima par odličnih ekipa poput pomenutog Boise Stata kojeg su tukli i to u gostima  tu su još Nevada koju smo imali prilike da gledamo u prvom Bowlu ove sezone kad su na kraju neverovatno izgubili u zadnjem minutu iako su imali 13 razlike od Arizone a San Diego ih je tukao u regularnom delu tu je i jedan sjajni Fresno State od kojeg su jedino i izgubili u konferenciji u sjajnom meču.
Sa druge strane BYU ekipa koja je zauzela 3 mesto u FBS Independents diviziji iz koje je i finalista najprestižnijeg Bowla BCS Championshipa ekipa Norte Dama od koje su tesno izgubili.
Iako nemaju sjajan skor postavljeni su za favorita iako protiv TOP 25 timova lige imaju 0-3!!!
Njihova svakako najveća snaga je sjajna odbranakoja je po dozvoljenim jardama 3rd posebno su sjajni protiv trčanja gde su 84.3 (2nd) ali će ivečeras iamti težak zadatak jel će sa druge strane imati dva sjajna raninbeka dok im je napad dosta skroman tek 54th   prosečan i upass igri i u trčanju.
Nadam se da domaćin neće sagoreti u želji da pobedi na svom stadionu ali kako god bilo ja ću uzeti San Diego u hendikepu za nešto niži ulog...

Čika Crni

• SuperTip legenda
    • Email
« Odgovori #18 : Prosinac 22, 2012, 14:03:45 poslijepodne »
Maaco Bowl - (Las Vegas, NV)

American Football, NCAA
21:30 CET (22/12/2012)
Boise State Broncos-Washington Huskies(Handicap)
Pick: Boise State Broncos -4.5
Offered at: 1.88 (Pinnacle Sports)
Stake: 7/10

Večeras će se u Las Vegasu za titulu Maaco Bowla boriti Broncosi(10-2) i Huskiesi(7-5)...
Ja ću večeras biti uz Boisi Broncose iz više  razloga iako i većina stručnjaka daje prednost Broncosima ali i dosta ljudi preko bare smatra da Wash. može da pokrije hendikep jel tvrde da Boisi nije toliko jak kao prethodnih godina ja sam mišljenja da je ipak večeras prednost na njihovoj strani.
Boisi već godinama je ekipa koja zaslužuje da igra u daleko kvalitetnijoj konferenciji godinama su bili u   Western Athletic Conference tamo su čak osam godina zaredom osvojili ubedljivo konferenciju da bi prešl u ipak jaču sadašnju Mountain West Conference koja je daleko jača ali svakako nespada u jake konferencije već srednje i najveća njihova mana je da neigraju često sa kvalitetnim timovima za razliku od Washi. koji jedino u tome može večeras da ima prednost jer se nalaze u daleko kvalitetnijoj Pacific-12 Conference i gde igraju sa mnogo kvalitetnijim timovima.
Boisi već sedam godina veoma uspešno predvodi Head coach  Chris Petersen koji ima impozantan učinak  83–8  (.912) i nesumnjivo da Boisi kvalitetom prevazilazi okvire ove konferencije i oni rade sve da već možda od iduće sezone pređu u veoma kvalitetnu u takozvanu jednu od velikih Konferencija Big East Conference sa kojima su u pregovorima.
I svakako da je ovaj Bowl idealna prilika da pokažu koliko vrede i da ubede da oni zaslužuju da igraju u kvalitetnijoj konferenciji posebno ako potuku tim koji je iz velike konferencije.
Koliko je Boisi dominantan govori i to da  čak 11 sezona zaredom igraju Bowl a upravo već treću sezonu zaredom igraju za Maaco Bowl  i da im je stadion u Vegasu dobro poznat i da im prija jer su u prethodne dve sezone ubedljivo pobedili svoje protivnike -

2010    December 22, 2010    Maaco Bowl Las Vegas    Utah    W 26–3
2011    December 22, 2011    Maaco Bowl Las Vegas    Arizona State    W 56–24

Iako Boisi nema preterano kvalitetan napad koji je tek 71st ali zato ima fantastičnu odbranu koja je 9th u ligi po dozvoljenim jardama posebno su impresivni protiv pass igre gde protivnicima dozvoljavaju jako malo jardi 163.4 (4th) i da će i ovako veoma skromnom napadu Was. biti jako teško da postignu veći broj poena.
Sa druge strane Was. jedina statistička prednost je igranje u jačoj konferenciji dok u bilo kojoj statističkoj kategoriji je prednost na strani Boisia.
Was. napad je tek 95th dok je odbrana dosta bolja 31st ali su dosta loši u odbraniprotiv trčanja 164.3 (64th) što bi Boisi mogao da iskoristi jel su oni upravo mnogo bolji napad po zemlji.
Uz to Was. je već godinama daleko od kvalitetnog tima i oni već godinama su tim koji je u vrhu konferencije i žive od stare slave. Sadašnji Head coach    Steve Sarkisian je pred otkazom kojeg će verovatno dobiti po završetku sezone i neverujem da ga i eventualna pobeda može spasiti jel je trener već 4 godine saveoma skromnim učinkom  26–23  (.531).
Iako protiv TOP 25 timova imaju 2-3 jedina vredna pobeda je protiv Staforda u Was. 17-14 ali to je još sa početka sezone dok protiv ostalih kvalitetnih timova su doživljavali katastrofe @LSU Lost 3-41    @Oregon   Lost 21-52 gledao sam ih u zadnjoj njihovoj utakmici u sezoni kada su u gradskom derbiju izgubili od @Washington St.   Lost 28-31(OT) iako su pred četvrtu četvrtinu vodili sa 18 razlike i onda izgubili na produžetke od najgoreg tima u konferenciji koji je jedinu pobedu osvojio u tom meču i zaista su bili jako loši na tom meču i u odbrani i u napadu protiv izuzetno lošeg protivnika.
I ne nebitna činjenica da su taj meč odigrali pre mesec dana što je jako velika pauza i u Bowl ulaze sa porazom i sigurno ne sjajnom atmosferom.
Ja bi u ovom momentu dao svakako prednost Bisiu jel nisu oni slučajno  u TOP 25 rankirani su kao 20 tim u NCAA dok je Was. daleko od TOP 25 timova.
Verujem da mnogo bolja forma pa nesumnjivo i kvalitet i daleko veći motiv je na strani Boisia dali će to biti dovoljno za njihovu pobedu videćemo ali kako bilo ja uzimam Boisi State Broncose -4.5............!     
« Zadnja izmjena: Prosinac 22, 2012, 14:10:10 poslijepodne Čika Crni »

Čika Crni

• SuperTip legenda
    • Email
« Odgovori #19 : Prosinac 28, 2012, 14:09:23 poslijepodne »
AdvoCare V100 INDEPENDENCE BOWL

American Football, NCAA
20:00 CET (28/12/2012)
Louisiana-Monroe Warhawks-Ohio Bobcats
Pick: Louisiana-Monroe Warhawks -5
Offered at: 1.70 (Pinnacle Sports)
Stake: 5/10

Večeras se u borbi za AdvoCare V100 INDEPENDENCE BOWL sastaju Warhawks(8-4) i  Bobcatsi(8-4)...
Ja ću uzeti večeras Warhawkse u hendikepu jer mislim da su u prednosti večeras nad Bobcatsima.
Za Louisiana-Monroe je ovo istoriski meč jel se prvi put bore za jedan Bowl nadam se da neće izgoreti u želji za pobedom jel po svemu što su prikazali ove sezone su u prednosti.
Sezonu su počeli senzacionalnom pobedom nad Arkansas  Won 34-31  da bi nakon toga vezali dva  tesna poraza ali protiv favorizovanih @Auburn Lost 28-31(iako je kasnije Auburn bio jako loš ipak je velika razlika između konferencija) i poraz od  Baylor Lost 42-47 u jednom fantastičnom meču a koliko je Baylor fantastičan tim mogli smo sinoć da vidimo kad su razbili u borbi za BRIDGEPOINT EDUCATION HOLIDAY BOWL jednu UCLU sa 49-26. Već tada je Louisiana pokazala da bi mogli da imaju jednu dobru sezonu posle ta dva poraza su vezali čak 5 pobeda da bi potom imali dva poraza ali sezonu završili sa dve pobede i  izborili se za Istorisku šansu.
Napad Louisiana-Monroe je dosta dobar 34st u ligi koji predvodi odlični mladi QB Kolton Browning   252/389 CP/AT    2830 YDS 27 TD 7 INT iako je imao povredu oporavio se i trebao bi da bude potpuno spreman za večerašnji meč. Slabija tačka im je svakako odbrana 71st ali je protiv trčanja dosta dobra 135.8 (32nd) što bi moglo da ima veliki značaj večeras jer od Ohia je veća pretnja po zemlji. Takođe ove brojke u odbrani ne pokazuju pravu njihovu snagu jel su imali par mečeva protiv izuzetno kvalitetnih protivnika.
Sa druge strane iako je Ohio startovao sa pobedom protiv jednog odličnog @Penn St.   Won 24-14 i vezao čak 7 pobeda što je najbolji start ekipe još od 1968god. ali ne računajući pobedu nad Pennom koja je dobrim delom i zbog samog početka sezone ostalih 6 pobeda su sve nad najgorim timovima u konferenciji to su sve timovi koji nisu bili ni blizu pozitivnog skora da bi u narednih 5 mečeva pobedili samo jednom i to takođe tim iz donjeg dela dok su sva četiri poraza pretrpeli od kvalitetnijih protivnika!
Dvaputa sam ih gledao bili su zaista nemoćni protiv Bowling Green Lost 14-26 i    @Ball St.   Lost 27-52.
Doduše cele sezone Ohio ima velikih problema sa povredama igrača tako je i sada dobar deo rostera je poveđen a dobar deo i igrača koji će igrati su pod povredama dok Louisiana-Monroe nema velikih problema sa povredama.
Ohajo ima sasvim solidan napad koji je 41st posebno su dobri trčanjem 202.0 (29th) ali videćemo kako će se pokazati protiv odbrane Louisiane koja je bolja u tom segmentu jel kada god su se sretali sa odbranama koje su kvalitetnije imali su velikih problema da razviju napad naravno daleko je Louis. od odbrane vrhunskog kvalitetza ali su se protiv trčanja pokazali kao kvalitetni.
Takođe je odbrana Ohia dosta loša 64th...
Ohio ne ulazi u ovaj Bowl sa nekom sjajnom atmosferom u ekipi jel su sezonu završili sa tri ubedljiva poraza a i dosada u Istoriji iako imaju više iskustava u Bowl mečevima igrali su 6 puta nemaju baš uspeha jer su čak 5 puta gubili mečeve.
Uzeću pobedu Louisiana-Monroe Warhawks u hendikepu za srednji ulog.......

Čika Crni

• SuperTip legenda
    • Email
« Odgovori #20 : Prosinac 31, 2012, 19:18:05 poslijepodne »

Da krenemo od prvih min. nove god.

Chick-fil-A BOWL

American Football, NCAA
00:30 CET (01/01/2013)
Clemson Tigers-LSU Tigers
Pick: LSU Tigers -4
Offered at: 1.81 (Pinnacle Sports)

Večeras se u Georgia Dome(Atlanta, Ga.) u borbi za Chick-fil-A BOWL sastaju Clemson Tigersi(10-2) i LSU Tigersi(10-2)...
Svakako do sada ubedljivo najkvalitetniji Bowl između ekipa iz TOP 25 Clemson No. 14 i LSU No. 9 jedno je sigurno a to je da će pobediti Tigersi!!!!!!! ja ću prednost dati LSU Tigersima jel smatram da su jedna od najkvalitetnijih ekipa u NCAA Footballu...
Da počnem od Clemsona svakako kvalitetna ekipa iz Atlantic Coast konferencije ekipa koja ima dobar napad 8th alii prilično lošu odbranu tek 71st.
Njihova konferencija jetakozvana srednje jaka iako igraju sa dosta kvalitetnim timovima ipak su samo dva meča igrali protiv jako kvalitetnih timova iz TOP 25 i tosu im upravo dva jedina poraza znači nisu pobedili ni jedan ekstra snažan tim ali nisu imali nipuno kvalitetnih mečeva.
Sa druge strane LSU tim godinama sam vrh NCAA Footaballa koji dolazi iz najjače konferencije u ligi iz SEC(West) gdeje jedna Alabama,Texas, A&M.. svakako izuzetan tim koji se prvenstveno oslanja na fantastičnu odbranu koja je 8th iako je napad tek 75th dosta koristi svoje šanse jel im fantastična odbrana daje sjajne početne pozicije.
LSU je imao jakokvalitetne protivnike iz TOP25 je igrao čak 5 puta gde ima pozitivan skor 3-2 gde su doživeli dva tesna poraza u triler meču sa Alabamom i Floridom.
Iako je napad Clemsona kvalitetan mislim da bi ako odigraju kako znaju odbrana LSU-a mogla da ih zaustavi na relativno malom broju poena jel ako je odbrana uspela da zaustavi jednog Texasa A&M sa Menzelom što nije uspela ni Alabama  nevidim što nebi i dobar napad Clemsona zaustaviti...
Dajem večeras prednost LSU Tigersima i uzimam ih u hendikepu...

Čika Crni

• SuperTip legenda
    • Email
« Odgovori #21 : Siječanj 02, 2013, 23:01:50 poslijepodne »

ALLSTATE SUGAR BOWL

American Football, NCAA
02:30 CET (03/01/2013)
Florida Gators-Louisville Cardinals
Pick: Louisville Cardinals +15.5
Offered at: 1.87 (Pinnacle Sports)
Stake: 5/10

Večeras se u Mercedes-Benz Superdome(New Orleans, La.) igra se  meč između Florida Gators(No. 4)  11-1  i Louisville Cardinalsa(No. 22)  10-2  meč se igra za takozvani Sugar Bowl jedan od prestižnijih Bolowa.
Ja ću ovde igrati na Cardinalse ali u hendikepu jel mislim da je margina prevelika i daoni to mogu pokriti.
Svakako je da su Gatorsi na ovom meču favoriti sezonu su završili sa samo jednim porazom od Georgie a taj ih je poraz verovatno i koštao borbe za najprestižniji BOWL  DISCOVER BCS NATIONAL CHAMPIONSHIP.
Gatorsisu svakako tim koji je već godinama u vrhu radi se o izuzetno čvrstom timu koji svoju igru gradi na izuzetno čvrstoj odbrani jedna od najboljih odbrana u ligi 5th po broju dozvoljenih jardi posebno su sjajni protiv trčanja 96.6 (5th) ali im je napad izuzetno loš tek 101st i oni se najvećim delom u napadu oslanjaju na trčanje 194.1 (34th) dok im je pass igra katastrofalna 143.9 (111th)...
Gledao sam ih 3-4 puta ove sezone iako nesumnjivo imaju uspeha samo sam jednom igrao na njih kada su razbili South Carolina   Won 44-11 iako sam posle 10min. bio zažalio što sam i odigraona njih toliko su bili nemoćni u napadu da nisu mogli da naprave ni jedan daun a onda za 2min. što odbrana što specijalni tim je iz famblova postigao čak 21 poen to i govorim jel je to otprilike njihov stil igre gde im upravo sve kreće od odbrane koja daje odlične početne pozicije napadu.Posle tog meča već sledeće nedelje sam posle tog meča odigrao protiv njih kada je na Georgiu bila kvota nenormalnih 3.80 Georgia je to dobila sa 17-9 i to je jedini poraz Gatorsa potom sam i u naredne dve nedelje uzimao hendikepe protiv Gatorsa iako su oba puta bili ogromni favoriti protiv Missouria Won 14-7 i La.-Lafayette   Won 27-20 posebno mi je bila jedna od najluđih margina koje sam ikada video tada sam uzeo La.-Lafayette +29.5 tada sam rekao da lako može da bude da Gatorsi nedaju ni 30 poena na meču što je i bilo to sve govorim jel su često ove sezone na njih postavljane nenormalno visoke margine tako mislim da je i večeras margina previsoka no videćemo.
Sa druge strane Cardinalsi koji su ostvarili jedan od najvećih uspeha u istoriji kluba pobedom u odlučujućem meču nad favorizovanim Rutgersom iako su na poluvremenu gubili sa 14-3 uspeli su da preokrenu meču drugom delu i pobede sa 20-17 i sebe promovišu u jedan BSC Bowl.
Kolikije značaj tog uspeha je i to da je Head Coach  Charlie Strong odbi ponudu jednog Tennessea da preuzme klub i odlučio da i sledeće sezone vodi ekipu koja će se takmičiti u ACC in 2014.
Ekipa je sasvim solidnog napada koji je 47th daleko su bolji kroz vazduh 298.6 (23rd) što bi mogla da bude i njihova šansa jel je ipak odbrana Gatorsa tu slabija.
Vođa napada Cardinalsa je QB Teddy Bridgewater   267/387 CP/AT   3452 YDS   25 TD 7 INT koliko je on bitan u ekipi govori i to da je na pomenutom meču sa Rutgersom on zbog povrede na klupi proveo prvo poluvreme gde su bili totalno nemoćni iako sa teškom povredom kad su videli da nemaju šanse na meču sa rezervnim QB on je stisnuo zube i odigrao fantastično drugo poluvreme u najbitnijem meču sezone kada je bacio u drugom pol. čak 263y uz TD ze preokret protiv odlične odbrane večeras će naspram sebe imati još bolju odbranu ali je dokazao da može da baca odlično.
Pored sasvim dobrog napada Crdinalsi imaju i sasvim dobru odbranu koja je rangirana prilično visoko 24th iako to nije toliko realno jel su ipak dosta mečeva imali protiv lošijih ekipa ipak nradi se o solidnoj odbrani koja bi mogla u dobroj meri da zaustavi napad ne preterano moćan Gatorsa.
Naravno na meču će biti i mnogo bitno da napad  Cardinalsa nepravi puno grešaka i time da šansu Gatorsima za laku realizaciju.
Uzeću hendikep na Cardinalse za srednji ulog.....

Čika Crni

• SuperTip legenda
    • Email
« Odgovori #22 : Siječanj 03, 2013, 00:54:58 prijepodne »
ALLSTATE SUGAR BOWL

American Football, NCAA
02:30 CET (03/01/2013)
Florida Gators-Louisville Cardinals(Team Points)
Pick: Florida Gators Under 30 (ako bude tačno 30 poena tip je VOID)
Offered at: 1.91 (bwin)

Na večerašnjem meču za pobednika SUGAR BOWLA probaću da uzmem i under poena ali na Gatorse granica je postavljena na 30 za NCAA Football nije naravno visoka granica ali nemogu da neodigram ovaj bet...
Već sam pominjao da su Gatorsi tim koji se oslanja na sjajnu odbranu ali i tim sa dosta skromnim napadom koji je tek 101st bolji su po zemlji gde 194.1 (34th) dok su kroz vazduh katastrofalni sa samo
143.9 (111th)..
Napad predvodi QB Jeff Driskel koji ima više nego skromnih 1471y uz 11 TD i 3 INT ne rizikuju puno i on malo greši ali nema ni nekih BIG akcija dok je glavna snaga RB Mike Gillislee 1104Y 10 TD ali od vrhunskih ekipa sigurno jedan od lošijih napada.
Iako su puno puta ove sezone išli preko ove granice ipak protiv jakih ekipa daleko ispod Texas A&M 20 poena, LSU 14 poena,Georgia 9 poena, Misuri 14 poena.
Iako Cardinalsi nemaju možda baš tako kvalitetnu odbranu ipak dopuštaju malo jardi po meču protiv passa 193.8 (19th) i protiv trčanja 151.1 (47th) što ukupno njihovu odbranu stavlja na visoko 24th mesto.
Naravno jedan od bitnih preduslova je i to da napad svede greške na minimum nadam se da će tako da bude i nemogu da neuzmem i ovaj bet naovu marginu kod jednogod slabijih napada od vrhunskih ekipa.
Uzimam under na poene Gatorsa za nešto niži ulog...

Čika Crni

• SuperTip legenda
    • Email
« Odgovori #23 : Siječanj 04, 2013, 01:21:32 prijepodne »
TOSTITOS FIESTA BOWL

American Football, NCAA
02:30 CET (04/01/2013)
Kansas State Wildcats-Oregon Ducks(Team Points)
Pick: Oregon Ducks Over 40.5
Offered at: 1.86 (Marathonbet)

Večeras se University of Phoenix Stadium(Glendale, Ariz.) igra meč za pobednika prestižnog FIESTA BOWLA između Wildcatsa(11-1) i Ducksa(11-1)...
Zanimljivo da su obe ekipe mogle da završe čak kao No.1 i da budu protivnici Norte Dama ali su poklekli u finišu sezone K.C. je pregažen od @Baylor   Lost 24-52 u predzadnjem kolu dok je Oregon izgubio gotovo senzacionalno od doduše fantastičnog Stanford   Lost 14-17 takođe upredzadnjem kolu na produžetke.
Ja ću naovom meču probati sa overeom na Oregon iako je granica prilično visoka 40.5 nije i nedostižna a nije ni slučajno toliko visoka jel Oregon samo na jednom meču ove sezone nije prešao ovu granicu a toje pomenuti meč protiv Stanforda dok je na ostalima išao i daleko preko te granice!

24.11.12   NCA   Oregon State-Oregon   24 : 48   
18.11.12   NCA   Oregon-Stanford   14 : 17(14 : 14)   
11.11.12   NCA   California-Oregon   17 : 59   
04.11.12   NCA   USC   -Oregon   51 : 62   
27.10.12   NCA   Oregon-Colorado   70 : 14   
19.10.12   NCA   Arizona State-   Oregon   21 : 43   
07.10.12   NCA   Oregon-Washington   52 : 21   
30.09.12   NCA   Washington State-Oregon   26 : 51   
23.09.12   NCA   Oregon-Arizona   49 : 0   
15.09.12   NCA   Oregon-Tennessee Tech   63 : 14   
09.09.12   NCA   Oregon-Fresno State   42 : 25   
02.09.12   NCA   Oregon-Arkansas State   57 : 34

Radi se o ekipi sa fantastičnim napadom 4th u NCAA dok je po zemlji fantastičan 323.3 (2nd) i kroz vazduh su dobri iako tek    226.8 (64th) napad predvodi odlično QB Marcus Mariota   218/312 CP/AT      2511 YDS    30 TD 6 INT ali je svakako najveća zvezda neverovatni  RB Kenjon Barner 1624YDS   21 TD...
Sa druge strane K.C. koji nema sjajnu odbranu tek 44th teško može da zaustavi ovakav napad Oregona.
Ipak je ovo meč dveizuzetno kvalitetne ekipe i iz tog razloga ovde idem sa nešto nižim ulogom...

Čika Crni

• SuperTip legenda
    • Email
« Odgovori #24 : Siječanj 05, 2013, 00:07:32 prijepodne »
AT&T COTTON BOWL

American Football, NCAA
02:00 CET (05/01/2013)
Oklahoma Sooners-Texas A&M Aggies(Money Line)
Pick: Texas A&M Aggies
Offered at: 1.65 (Pinnacle Sports)

Večeras se na Cowboys Stadium(Arlington, TX) igra mečizmeđu Soonersa(10-2) i Aggiesa(10-2)...
Večeras je na programu jedan izuzetan meč Oklahoma je No. 12 rangirani tim dok je Texas No. 10 radi se o dve fantastične ofanzivne ekipe sa izuzetnim pojedincima u ovom velikom duelu ja bi ipak dao prednost Texasu neću ići sa većim ulogom jel ove sezone nisam gledao Oklahomu pa neznam pravu njihovu snagu dok sam Texasa gledao 3-4 puta i radi se o fantastičnom timu.
Oklahoma se oslanja nanapad koji je 10th po zemlji nisu sjajni tek 164.6 (58th) dok su kroz vazduh fantastični 341.3 (4th)..
Napad predvodi sjajni QB Landry Jones   332/507 CP/AT    3989 YDS 29 TD 10 INT  i svakako će on biti najveća pretnja za Texas. Dok odbrana Oklahome je prilično loša 48th posebno po zemlji gde su tek 181.1 (73rd)..
Sa druge strane Texas tim sa možda i najubojitijim napadom iako 3rd u ligi po jardama  napad koji je fantastično izbalansiran po zemlji 235.1 (13th) i kroz vazduh 317.3 (14th)...
Napad predvodi fantastični QB Johnny Manziel 273/400 CP/AT 3419 YDS  24TD 8 INT a on je takođe i po zemlji neverovatan 1181   YDS i čak 19 TD...
Stvarno sam impresioniran njegovim partijama iako bele puti izuzetno pokretljiv i brz sa neverovatnim promenama pravca i baca fantastično tako da je ako ima svoje veče gotovo nemoguće ga zaustaviti to nije pošlo za rukom i jednoj Alabami sa njaboljom odbranom u ligi i nevidim kako može Oklahoma da ga zaustavi.
Ikao Texasova odbrana nije sjajna 58th verujem da mogu mnogo više da učine protiv napada Okla. nego što Oklah. odbrana može protiv napada Texasa uz to meč se igra u srcu Texasa isigurno je da će imati i veću podršku...
Uzimam pobedu Texas A&M Aggies Money Line....