15:00, Čapljina - Olimpic, tip: manje od 2.5 gola, @2.20, 4/10, bwin
Danas se igraju revanš utakmice osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine, a u Čapljini će se sastati istoimen domaćin i Olimpic iz Sarajeva. Olimpic je naravno premijerlgaš i trenutno se nalaze na 6. mjestu sa 16 bodova, dok je Čapljina prvoligaš, odnosno član Prve lige Federacije BiH, drugog po rangu takmičenja u ovoj državi i trenutno se nalaze na 10. mjestu sa 14 bodova. Prvi meč na Otoci završen je neriješeno 0:0 tako da će Olimpic morati dati sve od sebe da nadokandi taj rezultat. Međutim, mišljenja sam da to neće biti tako lahko te da će se domaćini braniti još jače nego što su to činili u Sarajevu. Njima je domaći teren veoma bitan u svojoj ligi, a od ukupno 14 osvojenih bodova, čak 13 su osvojili pred domaćim navijačima uz skor od četiri pobjede, jednog remija te bez poraza. Ovo je sigurno jedan od podataka koji će Husrefa Musemića posebno nagnati za opreznom igrom s obzirom da se radi o veoma neugodnom domaćinu. Gosti su sigurno veliki favoriti i njima bi jedan gol dosta značio, pa možda i odlučio pitanje koja ekipa će proći dalje, jer bi u toj situaciji domaćini morali zabiti dva gola. Odbrana Olimpica nije nimalo loša na čelu sa iskunim igračima kao što su Regoje, Suljević i Škaljić. To pokazuje i podatak da su primili samo sedam golova u deset kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a bolji skor ima samo prvoplasirano Sarajevo. Mislim da će ovdje biti veoma tvrd meč, da će domaćini posebnu pažnju obratiti na odbranu, tako da je moj tip za ovaj meč manje od 2.5 gola.