Bet365 klađenje  Expekt

Više o Bet365 kladionici - Saznaj više o Expekt kladionici

Supertip forum

Autor Tema: Analize utakmica za 10.2012.  (Posjeta: 1891 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

HaRe

• Međunardno Natjecanje Foruma
  • SuperTip legenda
Analize utakmica za 10.2012.
« : Listopad 01, 2012, 00:15:52 prijepodne »
Navali. :D

satelit

• SuperTip legenda
    • MSN Messenger - berry_down@hotmail.com
    • Email
Odg: Analize utakmica za 10.2012.
« Odgovori #1 : Listopad 01, 2012, 12:06:47 poslijepodne »
16:00 Malta (17) - Portugal (17), tip: više od 3.5 gola @ 1.55, SuperSport, 8/10   

Danas se igraju mečevi 2. kola kvalifikacija za EP U17, koji se igra po sistemu turnira čiji je domaćin Malta. Osim Malte i Portugala tu su još Norveška i Island. Nakon prvog kola Norveška je savladala Maltu sa 2-1, dok je Portugal sa 4-2 savladao Island. Moj odabir je da će biti 4 i više golova danas jer prema saznanjima koje imam Portugal ima jako nadarednu generaciju kojoj je cilj plasman na EP i osvajanje titule prvaka Europe koju već dvije godine zaredom osvajaju kadeti iz Holandije. Imaju samo jednu međusobnu utakmicu koja se igrala prije tačno 6 godina i tad je Portugal slavio sa 6-0. Princip takmičenja je da iz grupe idu dvije najbolje selekcije u Elitni dio kvalifikacija, a Portugal bi sa nova 3 boda već prošao dalje. O kakvoj selekcije Malte se radi najbolje govori podatak da su od zadnjih 10 mečeva izgubili u njih 8, a istakao bih poraze od: 0-6 Španija, 1-8 Češka, 0-3 Izrael, 0-7 Mađarska, 0-3 Crna Gora, 0-3 Poljska. Sa druge strane Portugal je u zadnjih 10 mečeva nanizao seriju od 8 pobjeda i 2 remija, a posebno jako uvjerljivo izgleda pobjeda protiv Brazila od velikih 9-0, a ukupna gol razlika u zadnjih 10 mečeva im je 31-6. Isto tako Portugal je pokazao da zna kiksati u odbrani i primiti gol od: Islanda 2-4, Angole 2-5, Zelenortske Republike 1-5, Finske 1-2, tako da se nadam da bi i domaćin Malta mogao zabiti barem jedan gol i tako da konačan rezultat bude 1-3, 1-4 ili 1-5. Protiv Islanda je briljirao Jose Postiga koji je postigao 3 gola, dok je jedini gol za Maltu u duelu sa Norveškom postigao kapiten Degabriele.

Malta: Philip Shranz, Kurt Zammit, Karl Micallef, Jurgen Sultana, Dunstan Vella, Axl Xuereb, Jurgen Degabriele, Ian Montanaro, Clive Psaila, Juan Corbolan, Antoine Attard

Portugal: Andorinha, Bernardo Carlos, Diogo Verdasca, Rúben Neves, Sérgio Ribeiro, Clever, José Postiga, Rui Moreira, Ricardo Carvalho, Serrano, Gonçalo Guedes

Snoop

• SuperTip Extra
    • Email
« Odgovori #2 : Listopad 02, 2012, 18:47:41 poslijepodne »
Nogomet - Liga Prvaka
20:45h Juventus - Shakhtar
Tip: Vise od 2,5 gola
Kvota: 1,87
Expekt

U drugom kolu Lige Prvaka susrecu se prvak Italije Juventus i prvak Ukrajune Shakhtar.Moj tip za danas je pobjeda Juventusa iz nekoliko razloga.Juventus je prosle godine osvojio naslov u Italiji bez ijednog poraza u cijeloj sezoni,taj fascinantni niz su nastavili i u ovoj sezoni.Juventus je sjajna momcad koja ima sjajne igrace pocevsi do sjajnog golmana Buffona,odlicne obrane,kreativnog srednjeg reda do rutinerskih napadaca.Shakhtar je takoder odlicna ekipa i zadnjih godina dominira ukrajunskim nogometom.U zadnjim godinama je Shakhtar vise ucestvovao u Ligi Prvaka i stalno su u elitnom drustvu.Shakhtar je zadnjih dana imao teske utakmice u Ukrajini,igrali su sa najvecim rivalima Dnjiprom i Kyevom u obje utakmice su upisali pobjede.Nakon prvog kola Shakhtar je prvi jer je upisao pobjedu protiv Nordsjaellanda,dok je Juventus remizirao sa Chelseam na Stanford Bridgu.Juventus igra zaista sjajno i veceras ocekujem kontroliranu igru i pobjedu Juventusa s minimalnom razlikom jer nije ni Shakhtar neki bezveze klub,ali smatram da nisu dorasli Juventusu ,a jos im ne ide na ruku to sto igraju u Italiji.

nisterlo

• SuperTip Junior
  • **
    • Email
« Odgovori #3 : Listopad 03, 2012, 14:01:17 poslijepodne »
15:30 Celik-Rijeka tip:H1(pobeda domacina sa dva i vise golova razlike) kvota: 1.8 kladionica: Mozzart, ulog: 10/10

Ekipa Celika iz Zenice u prvoj utakmici osmine finala kupa BiH docekuje Rijeku iz Viteza, clana zupanijeske lige sb kantona..Naziv ove lige nepoznato zvuci i meni koji pratim BiH fudbal,sto i nije cudo kad se uzme u obzir da je u pitanju cetvrti rang takmicenja u BiH..Celik nije u nekoj sjajnoj formi...U prve cetri utakmice imali su sasvim solidan start,dve domace pobede nad Sirokim i Velezom,kao i bod sa Koseva i vec se po Zenici bilo pocelo pricati o gananju Evrope...Medjutim onda je doslo otreznjenje,cetri kola iz kojih su uspeli da uzmu samo jedan bod.. Vec sada je jasno da od evropskog fudbala u Zenici nece biti nista,bar sto se tice prolaska u ta euro takmicenja preko prvenstva,ali jos uvek imaju nadu da preko kupa mogu napokon nakon dugog niza susnih godina da naprave nesto...U prvom kolu kupa BiH su izbacili takodje ekipu koja se takmici u nizim ligama BiH...Taj podatak mi bode oci...Da oba puta Celik izvuce neku nigde veze ekipu..Slucajnost? Mozda,ali ja ipak ne verujem u slucajnosti...
Sta reci o gostu? Cetvrti rang takmicenja? Po mojoj proceni radi se o bavljenju fudbalom tipa: "hajmo raja bacit jednu"
Znam da zvuci neozbiljno,ali verujte mi da je i treci rang takmicenja u BiH SMESAN,pa kakav ce biti jos jedan ispod? U prethodnom kolu su izbacili Drinu iz Visegrada na domacem terenu,ali otkako znam za Drinu,a to je nekih 15 godina,ja mislim da su oni u sa gostovanja u tih 15 godina doneli 4 boda :D ... Definitivno tu lezi razlog prolaska Rijeke u ovu fazu takmicenja...
Ne kazem da je Celik neka sila,ali ako ovakvu ekipu ne pobede sa minimum dva gola razlike onda Robijasi treba da se zapitaju za koga to oni navijaju i da prestanu sa tim ili da promene ime u "mazohisti" :D
Ma ovo prolazi 99%,ko ima mozzart nek slobodno isprati...Krajnje logican tip mi je i sigurna pobeda Celika tj pobeda bez primljenog gola na sta je kvota 2.05
Srecno ako neko prati!
Nema velike ljubavi bez velike radosti,ali i bez velike patnje.E, to vam je Crvena zvezda.Ima da se radujes do neba,ali sekiracija ti ne gine.

nisterlo

• SuperTip Junior
  • **
    • Email
« Odgovori #4 : Listopad 03, 2012, 14:02:24 poslijepodne »
15:30 Gradacac-Velez Mostar tip: 1, Kvota: 1.95, kladionica Mozzart, ulog: 6/10

Probao je Velez ove godine da podmladi ekipu i da sa takvom ekipom pokusa da zauzme neko mesto u sredini tabele...Vec nakon osam kola jasno je da od toga nece biti nista i da im sledi borba za ocuvanje statusa premijerligasa.Jednostavno je napravljen suvise mlad tim,bez iskustva...Na pocetku sezone ta mladost je i nekako funkcionisala,ali kako sezona odmice oni igraju sve losije i losije...Najbolji primer su poslednje dve utakmice protiv Gabele i Leotara na svom terenu u Vrapcicima gde su uz mnogo srece uzeli jedan bod Leotaru dok su od Gabele glatko porazeni. Mislim da Velezu nikako nije u interesu da prodje dalje i da na taj nacin jos vise optereti ovu suvise mladu ekipu.
Na drugoj strani je po meni jedan sasvim dobar sastav Zvijezde koji nije mnogo mijenjan u odnosu na proslu sezonu. Na pocetku sezone kada su vezali 4 poraza mnogi su ih svrstavali u glavne favorite za ispadanje,ali ja ne delim to misljenje... Ta cetri poraza su ipak bila plod izuzetno loseg rasporeda po njih jer su tri puta gostovali,a na svom terenu su docekali Zelju koji je zbog evropskih utakmica vec bio u punoj formi. Nakon toga su poceli da biljeze bolje rezultate.Pobedili su na svom terenu izuzetno nezgodni Zrinjski i Celik,a doneli su i bod iz Bijeljine. Sasvim dovoljno za beg sa dna,a u subotu docekuju fenjerasa Gradinu tako da ce se pobedom naci u zlatnoj sredini,sto je i cilj kluba. Ne gaje ni oni neke prevelike ambicije u kupu,svesni su da ne mogu do same zavrsnice,ali mislim da bi im bilo u interesu da odigraju jos neku tekmu sa jacim protivnicima na svom stadionu.U medjusobnim okrsajima Zvijezda je dosta bolja,na svom terenu imaju tri pobede i jedan remi...
Sve u svemu ovo je vise tip protiv Veleza koji je u katastrofalnoj formi nego sto je tip na Zvijezdu. Kvota od 1.95 koliko Mozzart nudi mislim da je prevelika tako da ja ovo moram da odigram.
Nema velike ljubavi bez velike radosti,ali i bez velike patnje.E, to vam je Crvena zvezda.Ima da se radujes do neba,ali sekiracija ti ne gine.

satelit

• SuperTip legenda
    • Email
« Odgovori #5 : Listopad 03, 2012, 14:11:18 poslijepodne »
15:30 Slavija Sarajevo - Željezničar Sarajevo, tip: 2 @ 2.80, Mozzart, 8/10   

Danas se na stadionu Lukavica igra mini gradski derbi između Slavije i ŽEljezničara u okviru 1/8 finala Kupa BIH: Slavniji i trofejniji Željezničar je favorit za prolaz dalje jer ima kvalitetniji tim i aktuelni je prvak BIH i branilac trofeja Kupa BIH. Željezničar se u prethodnoj rundi takmičenja lako obračunao sa liderom Prve lige RS, Slobodom iz Mrkonjić Grada sa 3-0 u gostima dok je Slavija bila bolja od Leotara u Trebinju sa 1-0. Željezničar je odlično krenuo i u novoj sezoni te je trenutno drugi iza Sarajeva sa omjerom od 5-2-1 (poraz od Zrinjskog u Mostaru 1-0 i remi sa Radnikom 1-1 kod kuće i remi u Travniku 0-0). Sa druge strane Slavija se prošle godine u zadnjim trenucima spasila ispadanja iz Premier Lige BIH dok ove sezone bilježi bolje rezultate i trenutno je na 7. mjestu sa pet bodova manje od Željezničara. U međusobnim duelima Željezničar je mnogo uspješniji te tako ima dvije pobjede od prošle sezone (5-1 u Lukavici i 3-1 na Grbavici), dok su na početku ove sezone na Grbavici odmjerili snage i slavio je Željezničar sa 2-0. Inače Slavija ima 4 pobjede, 3 remija i 10 pobjeda Željezničara u međusobnim duelima, dok je zadnja pobjeda Slavije bila prije dvije godine na ovom stadionu sa 1-0. Treba napomenuti da je ovo prvi meč i da ima revanš za 14 dana na Grbavici.

"Željezničar je prošlogodišnji osvajač duple krune, a i u ovoj sezoni igra dosta dobro, tako da smatram da imamo najtežeg protivnika. Gosti su apsolutni favoriti, ali i nama je potrebna pobjeda kako bismo revanš dočekali nešto mirnije", istakao je fzdbaler Slavije Lazar Vidić.

"Neće biti lako, no sigurno ćemo na terenu ostaviti i posljednji atom snage. Očekujem i dobru podršku s tribina, koja nam je od velike važnosti jer želimo slaviti. Ponavljam, neće biti lako, ali vjerujem da ćemo uspjeti.", dodao je

satelit

• SuperTip legenda
    • Email
« Odgovori #6 : Listopad 03, 2012, 14:12:24 poslijepodne »
15:30 Čelik Zenica - NK Rijeka Vitez, tip: Čelik će pobjediti i u prvom i u drugom poluvremena @ 2.50, Mozzart, 8/10   

Čelik iz Zenice na svom stadionu Bilino Polje dočekuje susjede iz Viteza, ekipu Rijeke koja je senzacija u Kup takmičenju ove godine jer se radi o ekipi iz kantonalne lige Zeničko - Dobojskog kantona i u svojoj istoriji su time napravili veliki uspjeh. Klub je osnovan 1957 godine i dolazi iz naselja Rijeka blizu Viteza i kao što rekoh član su 1. kantonalne lige (četvrti rang takmičenja) i svi u Čeliku su bili prezadovoljni kada su saznali ime protivnika u 1/8 finala Kupa BIH jer se očekuje da danas na njima poprave golgeterski učinak ove sezone. Inače ove sezone Čelik mi djeluje mnogo bolje i ozbiljnije nego zadnjih desetak godina jer imaju odličnog trenera Vladu Jagodića koji je napravio odličan rezultat sa U21 selekcijom BIH i FK Borcem iz Banja Luke. Čelik je doveo mladog talentovanog Jasmina Mešanovića iz Slobode Tuzla, Sašu Kajkuta iz Borca... Igraju mnogo bolje u odnosu na prošle sezone te su tako savladali Široki Brijeg sa 2-1, Velež sa 2-0, dok su u zadnjem kolu vodili protiv aktuelnog prvaka BIH Željezničara sa 1-0 i na kraju izgubili. Jedini su bh klub koji je uzeo bod Sarajevu ove sezone. Vjerujem da će lako da se obračunaju sa amterima iz Viteza i da će pobjediti u oba poluvremena.

HaRe

• SuperTip legenda
« Odgovori #7 : Listopad 03, 2012, 14:52:52 poslijepodne »
17:00, Zrinjski - Sarajevo, tip: manje od 2.5 gola, @1.85, 8/10, Mozzart

Danas se igraju prve utakmice osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine, a svakako najzanimljiviji duel odigrat će se u Mostaru pod Bijelim Brijegom gdje domaći Zrinjski dočekuje trenutnog lidera Premijer lige ekipu Sarajeva. Gosti su u velikoj seriji pobjeda, uspjeli su uvezati sedam prvenstvenih trijumfa, a računajući pobjedu protiv Gradine u 1/16 fianla Kupa od 1:0 ta serija je na broju osam. Večeras će im sigurno biti veoma teško nastaviti taj pozitivan niz, jer je Zrinjski također solidan ove sezone, a na svom terenu su uspjeli pobijediti Široki, Borac i Željenzičar sve po 1:0. Njihova gol razlika je 6:4 iz osam kola što će reći da igraju veoma čvrsto. Uzevši u obzir da tako igraju u prvenstvu, slično će sigurno biti i u kupu, još pogotovo što im dolazi ekipa koja je u najboljoj formi i koja je u osam utakmica zabila čak 20 golova, 2.5 po meču. Mislim da će i oni danas igrati opreznije, jer ih očekuje veoma bitan meč u subotu protiv Travnika, a i revanš kupa je tek za 21 dan na Koševu. Sarajevo je ekipa koja u svakoj utakmici ide na pobjedu, međutim mislim da bi ovdje bii zadovoljni i remijem. Kako god, sumnjam da će biti tri ili više golova, već je vrlo moguće da samo jedan odluči pobjednika, ako ga uopšte bude u ovoj utakmici. Dakle, tip manje od 2.5 gola.
« Zadnja izmjena: Listopad 17, 2012, 11:48:14 prijepodne Hare88 »

RobertH

• SuperTip profesionalac
« Odgovori #8 : Listopad 04, 2012, 20:55:17 poslijepodne »
17:00 Ludogorets Razgrad : Minyor Pernik /2,5/ TIP OVER @ 1,57 Bwin 7/10

Jutri bo v mestu Razgrad prvenstvena nogometna tekma med domačim Ludogoretsom in Minyorjem iz Pirnika. Odločil sem se,da bodo padli vsaj 3 zadetki....
Ludogorets Razgrad je trenutno vodilno moštvo 1.bolgarske lige in v 7 tekmah imajo 100% izkupiček kar pomeni,da imajo vseh 7 zmag. Dosegli so 18 zadetkov in prejeli vsega 4 in prav na zadnji tekmi so prejeli kar 2(zmaga v Plovdivu proti Lokomotiv z 5:2). Med najbolj pomembnimi zmagami velja omeniti proti CSKA iz Sofije(1:0), Litex(2.) v gosteh z 2:0 medtem ko so proti slabši ekipi Cerno more zmagali z 3:0. Prav ta ekipa je edina iz spodnjega dela tabele...
Minyor Pernik je med 16 ekipami na zadnjem mestu in so brez dvoma glavni favoriti za izpad iz lige...V teh 7 točkah so iztržili le 2 točki(2 krat remi 0:0 proti Lokomotiv Sofiji in Litex). V zadnjih 4 tekmah pa sami porazi in sicer proti CSKA z 1:4, Lokomotiv Plovdiv z 1:5, proti Burgasu(11.) z 0:2 in na zadnji domači tekmi derbi "začelja" proti Botev Vratsa(14.) z 0:1.
Moja napoved : Sam sem obe tekmi gledal po TV Dinamo : Ludogorets in na videz Ludogorets proti Minyoru lahko doseže vsaj 4 zadetke saj v moštvu je velemojster za zabijanje golov Emil Gargorov,ki je že dosegel 9 zadetkov....
pobjednik SuperTipera - juli '11
                                dec '11

rockytomas

• SuperTip legenda
« Odgovori #9 : Listopad 05, 2012, 00:04:02 prijepodne »
01:00, Cerro Porteno - Cerro Porteno P.F. Tip para: 1 @1.746, Pinnacle , 8/10

mec iz Paragvajske lige u kojem se sataju Cerro Porteno i Cerro Porteno Prezidente Franco
Domascin je mnogo poznatiji i jaci klub koji je igrao i copa libertadores i sad igra copa Sudamerikana a bili su i prvaci prvog dela takozvane Aperture.
Ovo je mec desetog kola Clausure a timovi su izjednaceni po broju bodova iz 9 meceva imaju po 11 bodova.
Cerro Porteno ima ucinak 9. 2.5.2. i gol razliku 12 : 10 (+2)   11
a na svom terenu 1.1.2
Cerro Porteno P.F. 9.   3. 2. 4. gol razlika 10 : 12   (-2)   11
a u gostima imaju 1.1.2.
Cerro Porteno je malo losije strartova ferovatno zbog ucesca u copa sudamerikana ali u zadnje vreme su znatno popravili formu jer racunajuci sva takmicenja u 9 meceva nemaju poraz
a zabelezili su 4 pobede.
Cerro Porteno P.F. ima sarene rezultate ali u zadnja dva meca u gostima imaju poraze
u medjusobnim susretima u oba mecapobedio je stariji ,,brat,,
kvote za ovaj mec su bile formirane stim da se racunalo da ce domaci odamrati neke igrace
medjutim ipak ce igrati u kompletnom sastavu a to mnogo menja stvar i u svakom slucaju domacini su mnogo bolji tim sa mnogo vecim budzetom i vecim ambicijama
Cerro Porteno ce nastupiti u sledecem sastavu
Diego Barreto; Mariano Uglessich, Pedro Benítez, César Benítez, Carlos Bonet; Fidencio
Julio dos Santos, Walter López, Jonathan Fabbro; Hernán Rodrigo López, Santiago Salcedo
dok za goste nisam nasao neke bitnev podatke ali verujem da je ovo dovoljno da igram kec jer sam ih gledao u copa sudamerikana protiv Colona gde su pobedili sa 2-1 i igrali lepo i atraktivno
Kvota online u padu ...

satelit

• SuperTip legenda
    • Email
« Odgovori #10 : Listopad 05, 2012, 16:02:41 poslijepodne »
19:00 Vålerenga - Strømsgodset, tip: više od 2.5 gola @ 1.55, Expekt, 8/10

Na Ullevaal stadionu u Oslu se sastaju Vålerenga i Strømsgodset u okviru 25 kola norveške lige. Gledaćemo zanimljiv meč jer je domaćin trenutno na petom mjestu sa 37 bodova dok je Strømsgodset donedavno bio lider na tabeli pa je sada malo posustao i trenutno je na drugom mjestu sa 47 bodova i sa samo jednim bodom manje od vodećeg Moldea. Obje ekipe imaju motiv za nova tri boda jer žele što bolji plasman u završnici prvenstva i da izbore nastup u Europi sljedeće sezone. Valerenga igra dosta promjenjivo kao domaćin i ima omjer 6-3-3 i gol razliku od 19-13, dok je Strømsgodset u gostima ostvario 4 pobjede i 3 remija i 5 poraza i gol razliku od 18-23. Znači Valerenga na domaćim utakmicama ima prosjek od 2,66 golova po meču dok Strømsgodset u gostima ima prosjek od 3,41 golova po meču. Utakmica je veoma bitna i očekujem dobar meč sa puno golova pa je zato moj odabir da će biti više od tri gola na meču.

Što se tiče međusobnog duela prethodnih godina, u zadnjih 20 zadnjih mečeva, čak 15 puta je bilo tri i više golova na meču. Napad Valerenge predvodi Pedersen sa 8 golova dok je kod Strømsgodseta Kamara dao 10 golova a mađarski internacionalac je dodao 9. Zanimljivo je da Strømsgodset, uz Brann Bergen ima najveći prosjek golova po meču u ligi a on iznosi 3,46 gola po meču.

satelit

• SuperTip legenda
    • Email
« Odgovori #11 : Listopad 05, 2012, 19:36:51 poslijepodne »
21:00 Cork City - Sligo, Tip: više od 2.5 gola, Kvota: 2.10, William Hill, 8/10

Večeras se igra 30 kolo Irske Premier Lige, a na stadionu Turner's Cross u gradu Cork sastaju se domaći Cork City i Sligo Rovers. To je duel šeste ekipe na tabeli, Corka i trenutnog lidera na tabeli Sliga, koji ima pet bodova više od St Patrick's-a. Sligo ove sezone iz 26 mečeva ima omjer 16-9-1 i gol razliku od 49-17, što je prosjek od 2.54 gola po meču dok domaći Cork City ima omjer od 7-11-8 i gol razlika od 33-32, što je prosjek od 2,50 gola po meču. Večeras očekujem dobru i brzu utakmicu sa tri i više golova na meču.

rockytomas

• SuperTip legenda
« Odgovori #12 : Listopad 07, 2012, 00:13:42 prijepodne »
02:00, Querétaro - Santos Laguna, Tip 2 @ 2.05, Expekt, 8/10

Mec iz Meksicke Aperture u kome se sastaju zadnji na tabeli Querétaro koji ima ucinak
11. 0. 2. 9. gol razloka 6 : 23 (-17) 2
a na svom terenu imaju 5. 0. 0. 5. gol razlika 0 : 9 0 dakle svih 5 poraza na svom terenu.
i gosta Santos Lagune koji je sesti i ima ucinak
11. 5. 3. 3. gol razlika 14 : 13 (+1) 18
a u gostima imaju 5. 2. 1. 2. gol razlika 4 : 6 7
Querétaro je cele godine ocajan i oni su na tabeli za opstanak koja se racuna iz zadnja tri prvenstva zadnji a na svom terenu od 17 meceva imaju samo jednu pobedu !!! 3 remija i sve ostalo poraze, dakle 13.
Santos Laguna je bio finalist Concacaf cupa lige sampiona, sampion clausure i sigurno je po kvalitetu medju dve - tri najbolje ekipe u Meksiku medjutim startovali su malo losije zbog cega nisu na prvom mestu gde bi realno trebalo da budu, imaju neke poraze pred ili posle ucesca u Concacaf ligu sampiona i mozda je to razlog zasto nisu prvi iako su realno u toj grupnoj fazi bili veliki favoriti sto su i opravdali sa 3 ubedljive pobede.
Prva Toluca im bezi 8 bodova ali posto se igra play off a do kraja ima jos 6 kola imaju vremena da se ukljuce u borbu za titulu.
Realno kvalitet i forma su na strani gostiju i nema razloga da se cuvaju za bilo sta ve da sve snage usmere na prvenstvo iiako igraju u gostima mislim da im to nece biti problem jer
Querétaro je sve meceve na svom terenu izgubio i ocito im domaci teren nije neka prednost.
U medjusobnom susretima u zadnja dva meca je pobedio Santos laguna a pre toga Querétaro po jednom kuci i jednom u gostima asezonu pre toga je bilo nereseno na ovom stadionu.
Querétaro je doduse imao bolje rezultate u periodu 2003-2006 sve tri pobede na svom terenu ali to je bilo davno.
Dakle sve u svemu ocekujem ipak pobedu kvalitetnije Santos lagune

rockytomas

• SuperTip legenda
« Odgovori #13 : Listopad 11, 2012, 00:09:55 prijepodne »
Kasno ali nisam stigao ranije, mozda nekome posluzi online

00:30, Ponte Preta - Nautico, Tip 1, @ 1.65, Expekt,8/10

Mec iz Brazilske lige u kome se u 29-tom kolu sastaju Ponte Preta i gost Nautico.
Ponte Preta je 15-ti na tabeli sa ucinkom 28   8   10   10   30 : 36   (-6)   34
a na svom terenu ima ucinak 14   5   6   3   17 : 13   21
sest kola pre kraja ima 7 bodova vise od ekipe koja je ispod crte za opstanak i ovaj mec im je jako bitan jer u narednom periodu imaju tezak raspored, igraju sa prvim Flumineseom i sa Sport recifeom ekipom koja se zestoko bori za opstanak
U zadnjih 6 meceva nemaju pobedu ali su 4 puta igrali nereseno od toga 3 pta na svom terenu gde inace igraju sasvim solidno.
Nautico je prilicno bezbedan na desetom mestu iako ima samo tri boda vise
28   11   4   13   35 : 43   (-8)   37
ali u gostima su jako losi 14   1   2   11   9 : 31   5
a u danasnjem mecu ce biti dosta oslabljeni jer nece igrati 4-5 bitnih igraca iz prve postave zbog povreda
u Medjusobnim mecevima igrali su dva meca na ovom terenu jednom je pobedio Ponte Preta a drugi mec je bio remi
dakle sve u svemu domaci teren i motiv su na strani domacih a gosti koji su losui u gostima jos su i znatno oslabljeni , mislim da je pobeda domacih realna

satelit

• SuperTip legenda
    • Email
« Odgovori #14 : Listopad 11, 2012, 16:39:35 poslijepodne »
19:00 Njemačka - FYR Makedonija, tip: više od 2.5 gola @ 1.40, Expekt, 8/10

U Luksemburgu se narednih šest dana igra kvalifikacioni turnir, grupa 5, za odlazak na Europsko Prvenstvo u uzrastu do 19 godina, a u grupi 5 su osim Njemačke i Makedonije još i Irska i domaćin Luksemburg. U 1. kolu sastaju se Njemačka i Makedonija te je moj odabir da će biti tri i više golova na meču. Najbolje dvije ekipe iz grupe idu dalje a prema svemu sudeći Njemačka će biti prva dok Makedonija i Irska će da se bore za drugo mjesto. Njemačka je tri puta bila prvak Europe u ovom uzrastu, i to 1981, 1986 i 2008 godine, dok Makedonija se ne može pohvaliti niti učešćem na završnici Europskih Prvenstava. Zanimljivo je da su 2011 godine također bili zajedno u grupi i Njemačka je slavila sa visokih 5-0 sa tri gola Leitnera i dva gola Parkera. Prošle godine Njemačka je u ovoj fazi takmičenja bila prva u grupi ispred Crne Gore, Bjelorusije i Sjeverne Irske uz gol razliku od 10-4. Sa druge strane Makedonija je bila prošle godine treća u grupi a pobjedili su samo Kazakhstan sa 2-1 i izgubili od Ukrajine i Švicarske sa 0-3. Makedonija je upisala devet poraza u zadnjih 12 mečeva od kojih je čak 10 bilo sa 3+ golova dok je manje bilo samo na meču sa BIH 1-1 i sa Češkom Republikom 1-0. Njemačka sa druge strane ima samo jedan poraz u zadnjih 12 mečeva i gol razliku od 38-11 te daju skoro tri gola po meču u prosjeku.

Od boljih Makedonaca bih izdvojio golmana Dejan Ilieva koji ima ugovor sa Arsenalom, odbrambenog Viktora Talevskog iz Frankfurta i odbrambenog Stefana Trajkovica iz Luzerna. Njemački igrači dolaze iz najjačih njemačkih klubova Dortmunda, Bayerna, Bayera i slično, dok imaju i Sameda Yeşila koji igra za Liverpool. Očekujem pobjedu Njemačke i tri i više golova na meču.