20:45 Real Madrid - Manchester City, Zbroj bodova kartona, tip: više od 47.5 @ 1.80, Expekt, 8/10
Večeras nam počinje Liga Prvaka u nogometu, a u grupi D imamo četiri prvaka svojih zemlja i po mnogima to je najjača grupa u Ligi Prvaka. Tu imamo Real Madrid, Ajax, Man City i Dortmund. U prvom kolu na Santiago Bernabeu ćemo gledati prvake dvije najjače lige, Španije i Engleske. Real je dosta lošije otvorio sezonu i trenutno ima samo 4 boda iz 4 meča i Barcelona im bježi već 8 bodova. Jedina svjetla tačka na početku sezone je pobjeda u SuperKupu Španije nad rivalom Barcelonom, dok City je sasvim solidno krenuo u odbranu naslova prvaka Engleske sa dvije pobjede 3-2 Southampton i 3-1 QPR, te je remizirao protiv Stoke 1-1 i Liverpoola 2-2. Sa druge strane i oni su već uzeli jedan trofej jer su u finalu Community Shielda (SuperKupa) savladali Chelsea sa 3-2. Moj odabir na ovom meču je da će biti više od 48 bodova kartona a to se sabira što se za svaki žuti karton dobije 10 bodova a svaki crveni karton je 25 bodova.
U Madridu očekujem dosta vatre i borbe na terenu, dosta duela i mislim da će slovenski sudija Skomina da ima puno posla. Ako pogledamo zadnjih 5 utakmica Rela imamo: Sevilla 0-1 (6 žutih), Granada 3-0 (1 crveni, 4 žuta), Barcelona 2-1 (1 crveni, 6 žutih), Getafe 1-2 (1 crveni, 4 žuta), Barcelona 2-3 (4 žuta). Sa druge strane znamo kako je "mirna" i fair play u Engleskoj ligi ali sjetimo se samo mentaliteta Kompany-a, Balotelli-a, SAvića i njihoce utakmice sa Chelsea-om i 1 crvenog i 8 žutih kartona. Grupa je jako teška i svaki osvojeni bod je zlata vrijedan, a Real ima pritisak da dobro otvori sezonu u Ligi Prvaka nakon kikseva u svom prvenstvu i mislim da ćemo gledati dosta prekršaja i golova večeras.
Što se tiče sudije Skomine djelio je pravdu na Aluminij - Maribor i pokazao 5 žutih kartona iako je rezultatski sve bilo veoma lako rješeno sa 1-5, te prije toga je djelio pravdu u drugoj ligi Slovenije na meču Dob - Radomlje i podjelio 1 crveni i 4 žuta. U zadnjih 11 mečeva koje je sudio u Sloveniji, UEFA Super Cup-u i međunarodnim takmičenjima podjelio je ukupno 33 žuta kartona i 3 crvena kartona.