20:15 Slovačka - Lihtenštajn, tip: manje od 3.5 gola @ 2.50, bet365, 8/10
U drugom kolu grupe G imamo duel Slovačke i Lihtenštajna na stadionu Pasienky u Bratislavi. Riječ je o grupi G gdje je nakon prvog kola BIH i Grčka imaju po 3 boda, Slovačka i Litvanija imaju po 1 bod, dok Latvija i Lihtenštajn imaju 0 bodova. Gledao sam oba meča prvog kola u kojima su igrali Slovačka i Lihtenštajn i mogu reći da me je Slovačka jako razočarala u remiju sa Litvanijom u Vilnusu jer su morali da jure bod nakon gola Žaliūkas u 18' minuti meča dok je na 1-1 poravnao Sapara nakon asistencije Hamsika. Sada Slovačka ako želi borbu za prvo mjesto mora da savlada Lihtenštajn koji je u petak bio pregažen od BIH sa visokih 1-8, što im je najteži poraz u zadnjih 14 godina, kada ih je Rumunija 1998 godine savladala sa 7-0. Lihtenštajn je zadnjih godina dosta popravio svoju igru ponajviše dobrim radom u klubu Vaduz koji se takmičio i u prvoj ligi Švicarske i u tom klubu je poniklo većina igrača za nacionalnu selekciju. Slovačku pamtimo po nastupu na SP 2010 godine i njihov cilj je plasman i na SP 2014 ali će kao glavne rivale imati BIH i Grčku. Moj tip na današnjem meču je manje od 4 gola jer ne vjerujem da Lihtenštajn može opet doživjeti potop dok Slovačka bi bila zadovoljna i minimalnom pobjedom ili sa 2-0. Ako pogledamo utakmice Lihtenštajna, vidimo da je 19 mečeva od zadnjih 24 bilo sa 4 i više golova tako da i večeras ne očekujem golijadu. Velike poraze su nanijeli im samo: BIH sa 8-1, Španci sa 4-0 6-0, te Hrvatska i Mađarska sa 5-0 u zadnja 24 meča a odlično su se držali sa Škotskom 0-1, Švicarskom 1-2, Češke 0-2, dok su savladali Litvaniju u prošlim kvalifikacijama sa 2-0 i u gostima sa njima remizirali sa 0-0.
Ako uzmemo u obzir činjenicu da Lihtenštajn ne daje gol, što je vrlo vjerovatno onda bi Slovaci trebali da daju 4 gola da bi ovaj tip pao. A Slovačka nije dala 4 gola još od 2009 godine kada su San Marino savladali sa 7-0.
Slovačka: Mucha, Pekarík, Škrtel, Hubočan, Zabavník, Pečovský, Sapara, Ďuriš, Hamšík, Stoch, Bakoš
Lihtenštajn: Jehle, Stocklasa, Oehri, Kaufmann, Burgmeier, Polverino, Hasler, Flatz, Erne, Hasler, Quintans