20:45, Španjolska-Portugal (1. gol), tip 1x @ 1.50, HL, 10/10
Najprije da pojasnim tip - igram opciju da ce spanjolska dati prvi gol ili da nitko nece dati gol. Znamo vec svi - radi se o prvom polufinalnom paru ovog eura -- spanjolci su glatko prosli skupinu pobjedivsi Irsku i Hrvatsku, i odigavsi 1:1 sa talijanima (drugim polufinalistima)--zatim su izbacili francuze i evo ih sad korak pred finalom. Iako su neki kritizirali trenera sto je unistio igru jer forsira cuvanje lopte na sredini terena, bezbrojna dodavanja i onda mozda neku izradenu akciju - a sjetimo se samo utakmice protiv italije i igre bez klasicnog napadaca... Ipak, neki to hvale kao takticki dobro postavljeno.. E sad, kako bilo da bilo cinjenica je da spanjolci imaju odlicne pojedince, ekipa im je mix Barce i Real Madrida i kako god oni to izveli - to izgleda daje razultata. Mislim da ukoliko se portugal ne zatvori citavu utakmicu da ce primiti gol kad-tad. A onda ici loviti rezultat. Uglavnom, u svakom slucaju -i da utakmice ostane 0:0 , i da spanjolci kao sto se nadam uvale prvi gol - ovaj tip prolazi. Sto se tice Portugala - mislim da oni jesu dobra ekipa, ali ne bolja od spanjolske... Nakon poraza od njemaca u skupini..pobjedili su dance jedva pri samom kraju utakmica 2:3, zatim okrenuli protiv posrnulih nizozemaca rezultat na 2:1... u polufinalu su imali lagan zadatak - prosli su protiv Ceske i evo ih sad ovdje..nakon dosta dana odmora na noge spanjolcima. Kao sto sam rekao, znaju i oni da je furija favorit u ovoj utakmici i siguran sam da ce se postaviti obrambeno. Sto se tice izostanaka na ozljede se žale Ricardo Quaresma i Lopes, a Postiga se ozlijedio protiv Češke i izgubljen je za ovo polufinale. Sto se tice medusobnih susreta tu imamo pobjedu portugala 1:0 sa eura 2004, zatim pobjedu spanjolaca na SP 1:0 ..onda opet pobjeda portugala... Sve u svemu, iako se ovdje ne moze sa sigurnoscu odrediti favorit - unatoc neefikasnosti spanjolske - vjerujem da mogu prvi povesti i onda smirit utakmicu kao sto znaju i odvesti do do kraja sa pobjedom koja ih vodi u finale. Evo i sastava ekipa: Španjolska - Casillas, Arbeloa, Pique, Ramos, Jordi Alba, Busquets, Xavi, X Alonso, Silva, Fabregas, Iniesta ... Portugal: Rui Patricio, Pereira, Pepe, Alves, Coentrao, Veloso, Meireles, Moutinho, Nani, Ronaldo, Almeida.. Sretno tko prati !