20:00, SCF Amiens vs. AS Monaco, tip X2, @ 1.54,Expekt,
Ne zna se koja je losija ekipa od ove dvije...Slavni Monaco je pao na niske grane, nalazi se na 19. mjestu druge lige, sa 16 bodova....Imaju samo dvije pobjede dosad, ali zato imaju i 10 remija, uz 7 poraza...Samo im tri boda bjezi ekipa koja ne ispada i motiv im je naravno ogroman...Dosta su remizirali, pa sam i ja ovdje dodao X kao opciju. Malo me hrabri sto su dobili prosli mec u gostima, protiv Istresa rezultatom 0:1, a gledajuci zadnjih 6 meceva u svim takmicenjima, imaju 3 pobjede, dva remija i jedan poraz....U ligi, u gostima igraju 1 - 4- 4 imaju isto remija kao i poraza, i nadam se da i veceras mogu odrzati kontinuitet remija...No ako gdje trebaju uzeti bod(ove) onda je to protiv vecerasnjeg protivnika - ekipe Amiens koja je jedina trenutno losija od Monaca, oni su dakle posljednji na tabeli sa 15 bodova i oni se grcevito bore za opstanak...U losoj su formi, u zadnjih sest meceva - 5 su izgubili i jedan remizirali, inace njihov ukupni omjer u ligi je 2 pobjede cak 9 remija i 8 poraza, dakle uporedjujuci sa Monacom, ovdje je X izgleda najizglednija opcija..Kuci imaju omjer 2 - 5 - 3, naravno najvise remija ali iznenadjujuce da imaju pozitivnu gol razliku u domacim mecevima 8:7...
U ovakvom mecu, dakle neka bude da ce biti dvoznak na strani Monaca, samo zbog bolje trenutne forme i cestih remija obje ekipe...