03:00, Phoenix(h-6,5)-Sacramento, tip: pobjeda Phoenixa s hendikepom, @1.91, William Hill[/b
9:00 PM ET - US Airways Center, Phoenix, AZ
Za večerašnju NBA utakmicu između Phoenix Sunsa (9-15) i Sacramento Kingsa (7-16), odlučio sam se za sigurniju i uvjerljiviju pobjedu domaćina. Moj pick je pobjeda Sunsa sa 7 i više koševa razlike. Obje ekipe nalaze se na začelju divizije Pacifik u Zapadnoj konferenciji. Jedina slabija ekipa u konferenciji od njih trenutno je New Orleans, koji ima 5-18 omjer pobjeda i poraza. I Phoenix i Sacramento u posljednjih deset susreta imaju skor 3-7. Ekipi iz Arizone u prilog ide solidan učinak na domaćem terenu (7-5) i vrlo loš učinak Kingsa na gostovanjima (1-9).
Sacramento Kingse sam već donekle predstavio u sinoćnjoj analizi za ovo takmičenje. Ponavljam od sinoć: Imaju 2078:2200 koš-razliku, i odmah je vidljivo da im je obrana njslabiji dio igre ( u prosjeku primaju 100,00 koševa po utakmici. Nakon iznenađujuće serije od tri pobjede (Toronto, Orlando, Portland u gostima), kada su pomalo vratili vjeru navijača u talentiranost ove ekipe, brzo su sve demantirali s tri poraza u nizu (Dallas, Milwaukee, Oklahoma) i u prosjeku po utakmici primali 110,00 koševa. Na ovo ću dodati, da je sinoć Denver naprosto demolirao Kingse, utakmica je završila rezultatom 122:97 za Nuggetse. Za Sacramento prolaznu ocijenu zaslužili su I. Thomas s 20 koševa, D. Cousins s 19 koševa i 11 skokova, i J. Thompson s 16 koševa i deset skokova. Već sam spominjao da im je razigravanje slobodnih suigrača „strani pojam“, što su dokazali i sinoć sa svega 13 asistencija u cijelom meču. Ako to ne promijene ni večeras neće proći bolje.
S druge strane večerašnji domaćin, ima dvije pobjede u nizu protiv Memphisa (82:80) i Utah Jazza (99:84). Ovo je prvi međusobni susret ove sezone, a u prošloj je Phoenix predvođen Steveom Nashom slavio u sva tri međusobna meča ova dva tima. U tim susretima odlične brojke bilježili su domaći centar Marcin Gortat (16,3 poena u prosjeku uz 64,5 posto šuta), i Jared Dudley (16,3 poena u prosjeku uz 59,4 posto šuta). Upravo je Dudley bio s 22 poena junak utakmice u petak protiv Utah Jazza. Podršku je dobio od Gorana Dragića (17 koševa) i Gortata koji je skupio 12 poena i 14 koševa. Phoenix ima uspon forme, i ako bude igrao košarku kao protiv „velikih“ (Utah, Memphis) Kingsi su osuđeni na težak poraz, jer i ukupno gledajući Sunsi imaju kvalitetniju i konstantniju klupu, dok se u Sacramentu priča samo o velikoj talentiranosti pojedinih igrača. Ponavljam da Sacramento na strani ima 1-9, i da je izgubio 11 od 12 susreta u Phoenixu (spominjem nekoliko posljednjih):
Phoenix-Sacramento 103:88
Phoenix-Sacramento 96:88
Phoenix-Sacramento 108:113
Phoenix-Sacramento 103:89
Phoenix-Sacramento 104:88
Phoenix-Sacramento 115:107
Phoenix-Sacramento 139:111.
Phoenix igra odlično u US Airways Centreu po potrebi kvalitetno i obranu i napad, u goste im dolazi slabašni Sacramento s porazom sinoć od Denvera, i velikim problemima u organizaciji igre prema protivničkom košu i propusnom obranom. Vjerujem da će Phoenix pobjediti zadanim hendikepom...