17:00 Crvena Zvezda(-19.5)-Siroki Brijeg tip:H1 (pobeda Zvezde sa 20 i vise poena razlike) kvota:3.00, kladionica:William Hill, ulog:4/10
Danas u 17 casova u hali Pionir ove godine izuzetno jaka Crvena Zvezda docekuje Siroki Brijeg. Zvezda nije najbolje usla u ovu sezonu,dozivljeni su neki neplanirani porazi,ali dolaskom Vukoicica ovaj tim Zvezde je postao masina koja melje protivnike.Dovoljno je pogledati ovaj niz:
Posljednji mečevi: CRVENA ZVEZDA
28.11.12 EUR Sassari-Crvena Zvezda 94 : 97
24.11.12 LEA Cibona-Crvena Zvezda 63 : 71
21.11.12 EUR Crvena Zvezda-Sassari 116 : 104
18.11.12 LEA Crvena Zvezda-Krka 79 : 61
14.11.12 EUR Cajasol-Crvena Zvezda 93 : 95
11.11.12 LEA Partizan-Crvena Zvezda 78 : 92
07.11.12 EUR Crvena Zvezda-Orleans 93 : 73
03.11.12 LEA Crvena Zvezda-Szolnoki 103 : 74
27.10.12 LEA Skopje-Crvena Zvezda 60 : 75
Poslednjom pobedom u gostim protiv Dinamo Sassarija obezbedjen je prolaz dalje u eurokupu i sad sve snage mogu da se usmere na regionalnu ligu. Osnovni cilj crveno belih ove sezone je da se obezbedi ucesce u euroligi sledece sezone,da li preko ABA lige ili eurokupa manje je bitno...Posto za vodecim dvojcem trenutno Zvezda kasni dve pobede mora da nastavi sa pobedama. Nakon pobede u Italiji,a pred mec sa Sirokim Vlado Vukoicic je izjavio:
"Već se prave kalkulacije tko su ti timovi s kojima ćemo možda imati probleme ili nećemo, odnosno neke pobjede se već unaprijed upisuju. Ekipa Širokog se unaprijed otpisuje, a to nije dobro.Analizirajući njihovu igru i pripremajući svoj tim rekao sam da je ovo za nas jedna od važnijih utakmica. Sve što smo uradili, mislim pri tome na pobjede u gostima, na neki način neće vrijediti ukoliko to ne bude ovjereno protiv Širokog."
Vukoicic smatra da ce u danasnjoj utakmici najvecu pretnju za Zvezdu predstavljati centar Planinic i odlican suter Sirokog Sutalo. Moje je misljenje da ekipa ciji je reket popunjen sa Brownom,Katicem,Savovicem,Mitrovicem,Simonovicem pa cak i sa Scottom nema razloga za brigu. Sta tek reci o bekovskim pozicijama? Trositi reci na Rakocevica bilo bi bespotrebno, Nelson me iz utakmice u utakmicu sve vise i vise odusevljava,a tu je i u ofanzivi sve bolji Vuk Radivojevic cije sposobnosti u odbrani su dobro poznate svima... Jednostavno ovo je tim koji se moze nositi i sa najjacim timovima Evrope,a kojem jedna ekipa Sirokog u prepunom Pioniru ni u ludilu ne moze da predstavlja problem.
Na drugoj strani Siroki je u proslom kolu ostvario ubedljivu pobedu kod kuce nad Splitom,jednostavno tu noc sve sto su sutnuli Sirokobrijezani je uslo. Krilni centar Boris Barac je nakon pobede nad Splitom i pred gostovanje u Beogradu izjavio:
"Dobro smo analizirali igru Splita, dobro se pripremili, a znali smo da nas šut jednom mora krenuti. Otvorilo se sve. Već u prvoj četvrtini utakmica je rezultatski bila završena. Kasnije je bilo sve lako. Igramo možda protiv najjače momčadi. Izuzetno su jaki napadački. Zabijaju po sto poena ne samo u ABA ligi nego i u Eurokupu. Jako teško ih je braniti. Pogotovo su ubitačni kući. No, poznajemo mi dobro atmosferu u Pioniru. Nedavno smo protiv Partizana odigrali dobru utakmicu. Ne idemo s bijelom zastavom. Pokušat ćemo iznenaditi Zvezdu"
Sportski se nadati,ali mislim da je njihov pokusaj da danas iznenade Zvezdu jednak pokusaju da BiH postane vodeca ekonomska sila u Evropi...Na cetri gostovanja u ABA ligi Siroki je doziveo sva cetri poraza:
Posljednji mečevi: SIROKI
17.11.12 LEA Radnicki-Siroki 73 : 59
27.10.12 LEA Cibona -Siroki 69 : 63
14.10.12 LEA Partizan-Siroki 65 : 62
03.10.12 LEA Skopje -Siroki 63 : 59
Realno gledano tri sasvim ocekivana poraza,dok mislim da su protiv MTZ-a jednostavno morali bolje...Nisu specijalno efikasni na gostovanjima,najvise poena su ubacili Ciboni (63),ali su se dobrom odbranom spasavali poraza. E tu lezi razlog za moj danasnji tip...Da igraju ne znam kako dobru odbranu oni danas Zvezdu ne mogu da spuste ispod 83-84 poena,ako ne i vise,a s obzirom na njihov kosgeterski ucinak u gostima ako se moja predvidjanja ostvare njima danas ne gine poraz od 20 i vise poena razlike...
Sta reci na kraju osim "Jos jedna pobeda i titula..."

Moj tip pobeda Zvezde sa 20 i vise poena razlike!!!