Evropsko prvenstvo za zene do 20 godina u kosarku igra se u Srbiji, preleminarna faza je u Novom Sadu i Zrenjaninu pa evo nekih predloga:
16:00 Poland U20 W -Ukraine U20 W pick: 1 1.90 bet365 6/10
Nije zato sto su dobile Srbiju sinoc vec zato sto bi mogle da pobijede danas predlazem Poljakinje. Kvota odlicna, a na Ukrajinke enormno pada ,ipak Poljakinje su po mene favoritkinje u ovom mecu. Kvota na Ukrajinke pada iz razloga sto su se sinoc Poljske igracice iscrpile u duelu sa Srpkinjama,da podsjetim igrao se produzetak u tom mecu u kojem su se bolje snasle Poljakinje i pobijedile su. Ukrajinke su juce demolirale Njemice ali to ne treba da bude neko veliko iznenadjenje ako se zna da su Njemice jedna od najgorih reprezentacija ovdje. Poljakinje imaju srebro sa prvenstva 2005-te godine,doduse to je davno za ovaj level kada se tim svake godine prakticno mijenja ali ipak Poljska ima tu neku skolu u ovom uzrastu.
16:00 Slovakia U20 W(+9.5) -Latvia U20 W pick: H2 1.83 bet365 5/10
Letonija je trenutno najneprijatnije iznenadjenje sampionata, ocekivao sam da u ovu grupu budi tik iza Spanije ali su one sa dva poraza itekako zakomplikovale stvari. Za prolaz dalje danas im treba jedna ubedljiva pobjeda a ja sam siguran da ce u tome uspjeti jer Letonke imaju tim za velika djela na ovom prvenstvu. Bronzane sa zadnja dva prvenstva,u Letoniji prosle godine i Poljskoj preprosle godine imaju kvalitet da poraze Slovakinje koje dodju i prodju u ovo takmicenje pa se za proslo nisu ni kvalifikovale. Letonke pune motiva,mislim da ce odivati Slovakinje.
18:15 Turkey U20 W(+10.5) -Russia U20 W pick: H1 Odds:1.92 188bet 6/10
Po kvotama nije ali na terenu ocekujem veliki derbi danas izmedju ove dvije reprezentacije , za Rusiju ne treba trositi velike rijeci ,to je jedna od najjacih reprezentacija na starom kontinentu ,na poslednjih 5 prvenstava osvojili su 3 zlata, suvisno je govoriti o njima. Za sada guraju dobro ,imaju 2 pobjede ,dok je Turska nesto slabije otvorila ovo prvenstvo porazom od Litvanije ,i pobjedom nad Rumunijom,ipak u ovom mecu ocekujem najbolju igru od njih i da ce pokriti ovaj hendikep tj da ne izgube preko 10 razlike , Turska je na proslom sampionatu izgubila u cetvrtfinalu od domacina Letonije posle dobro odigrane prve faze,vidjecemo da li ce se danas probuditi.
20:30 Serbia U20 W -Germany U20 W(-28.5) Pick H1 Odds: 1.85 bet365 8/10
Srpkinje posle jucerasnjeg soka veceras igraju protiv Njemica u jednom mecu koji je vec sada unaprijed dobijen,ipak i na terenu se moraju dokazati neke stvari a veceras mislim da ce Srbija biti itekako raspolozena iz razloga zbog sinocnjeg proaza svu bijes moraju iskaliti na Njemicama kako bi mirne glave nastavili takmicenje dalje. Njemice su u prva dva kola dozivjeli previ debak,od Poljakinja 40 razlike i Ukrajine 28 razlike. Sa obzirom da je Srbija oduvala Ukrajinu 30 ralzike onda shvatam kako stvari stoje. Ipak jedan mec nista ne mora da znaci ali ipak mism da ce Srpkinje odigrati ovaj mec motivisano,za publiku i slaviti ubedljivu pobjedu.