Bet365 klađenje  Expekt

Više o Bet365 kladionici - Saznaj više o Expekt kladionici

Supertip forum

Autor Tema: 08/2012 - Analize  (Posjeta: 341 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

HaRe

• Međunardno Natjecanje Foruma
  • SuperTip legenda
08/2012 - Analize
« : Kolovoz 21, 2012, 19:21:50 poslijepodne »
20:30, Italija - Turska (+8.5), tip: 2, @1.87, 5/10, bwin

Furiozan start italijanske košarkaške reprezentacije je nahnao kladionice da im u ovoj utakmici protiv Turske dodijele izrazitu ulogu favorita. Italija je u početne dvije utakmice grupe F ubilježila dvije pobjede, a posebno je impresivna ona od 52 koša razlike protiv Portugala u prvom kolu. U drugom su ubilježili također pobjedu protiv Češke na gostujućem parketu tako da zauzimaju prvo mjesto u svojoj grupi. Početak kvalifikacija za Tursku i za njihovog novog starog selektora Bogdana Tanjevića nije počeo ohrabrujuće, jer su pobijedili Bjelorusiju tek u zadnjim sekundama trojkom Emira Preldžića. Boša je odlučio da podmladi ekipu te zbog toga Turska nije jaka kao što je bila. Međutim, bez obzira na to, Boša je veliki stručnjak koji je osvojio sve što se može osvojiti i sigurno da nije opet prihvatio poziv za turskog selektora da se ne radi o talentovanim nadolazećim snagama. Od starijih tu su Preldžić, Guler, Erden, Arslan, Gonlum i Cetin. Ostatak čine mladići otprilike '90 godišta koje će Tanjević pokušati uvesti u seniorsku konkurenciju i igranje na najvišem nivou. Turska se u tom meču protiv Bjelorusije patila, morala je šutati u posljednjim sekundama za pobjedu, ali ja mislim da će oni večeras odigrati na veoma visokom nivou. Ovi stariji, a posebno mladi košarkaši bit će silno motivisani da dokažu kako vrijede, a uz Bošu koji veoma dobo poznaje italijansku košarku, mislim da neće dozvoliti neki visoki poraz, u ovom slučaju od devet koševa razlike. Italijanska selekcija je također kvalitetna i predvođena je Danilom Galinarijem, NBA košarkašem Denver Nugetsa, i on se smatra vođom ovog tima. Ostatak tima je pretežno iz domaće lige, iz klubova koji baš i nisu na vrhu italijanske košarke osim Daniela Hacketta, igrača Montepaschi Siene. Kladionice su po meni stavile veliki hendikep koji po mom mišljenju neće proći, jer ipak Urska je evropska velesila u košarci ma u kojem sastavu igrala, a također sumnjam da će Boša Tanjević dozvoliti neki visok poraz.