17:30, Mlada Boleslav-HC Ústečtí Lvi, tip: 1, @1.70, Supersport
Sko-Energo Arena
U derbiju druge češke hokejaške lige dans će snage u Sko-Energo Areni odmjeriti vodeća Mlada Boleslav i trećeplasirani HC Slovan Ustečti Lvi. Prednost dajem kvalitetnijem domaćinu, pa je moj pick pobjeda Mlade Boleslav.
Nakon što su prošle sezone ispali iz Tipsport Extralige, Mlada Boleslav je odmah postavila imperativ za brzim povratkom u elitno takmičenje. Vrlo brzo su opravdali ulogu favorita i kvalitetu rostera kojeg imaju. U 32 utakmice ostvarili su čak 25 pobjeda uz 7 poraza, 114:59 gol-razliku, i sa 75 bodova uvjerljivo su na prvom mjestu. Prosjek od 3,57 gola postignuta gola po utakmici svsrtava ih u sam vrh po efikasnosti. Više od njih zabio je samo Olomouc (118). Ekipu predvode Tomas Nouza (21 gol + 15 asistencija), David Viborny (9 golova + 19 asistencija, David Vrbata (10 golova + 15 asistencija) i Lukas Pabiška (13 golova + 11 asistencija). Iako su u 30-tima, ekipu predvode bivše zvijezde preške Sparte Vrbata i Viborny. Ovdje treba dodati i vrlo solidnog Kafku, Koudelku i Rysa. Definitivno sastav koji je kvalitetom ispred svih protivnika u drugoj ligi. Budući su uvjerljivo na prvom mjestu u posljednjih 7 susreta ubilježili su i dva poraza (Trebič, Kadan nakon penala). Ali u direktnom sudaru danas, vjerujem u njihov pun angažman i sigurnu potvrdu „jedinice“ za doigravanje.
Ekipa gostiju je na trećem mjestu s ostvarenih 23-9 omjerom, 108:81 gol-razlikom i 65 osvojenih bodova. Godinama prikazuju kontinuitet dobrih igara, ali često upravo u playy-offu izgube sve šanse za plasman u prvu ligu. Isto je bilo prošle godine, kada su nakon uvjerljivo osvojenog prvog mjesta u finalnoj seriji doigravanja poraženi od ekipe Chomutova. Uz solidan napad (Jaroslav Roubik, Robin Kovar, Daniel Bohač, Miroslav Čermak) imaju ove sezone propusniju obranu, pa tako u prosjeku po utakmici primaju 2,54 gola. Naravno da kao velika momčad, ili momčad s velikim očekivanjima to trebaju popraviti. Danas je Mlada Boleslav ipak premoćnija i kvalitetnija ekipa, i Slovan Ustečti po meni nema nikakve šanse. Evo i nekoliko posljednjih međusobnih rezultata između ove dvije ekipe u Sko-Energo Areni (koja prima 4200 gledatelja):
29/09/2012 Mlada Boleslav-Slovan Ustečti 4:2
17/04/11 Mlada Boleslav-Slovan Ustečti 4:1
13/0411 Mlada Boleslav-Slovan Ustečti 1:4
07/04/11 Mlada Boleslav-Slovan Ustečti 3:2
30/03/09 Mlada Boleslav-Slovan Ustečti 2:1P
29/03/09 Mlada Bolesla-Slovan Ustečti 3:0.
Ove sezone domaćini imaju dvije pobjede u međusobnim okršajima ( jedna od pobjeda-3:2 u gostima u Zlatopremen Areni) , igraju prvoligaški hokej i njihova pobjeda ne bih trebala danas doći u pitanje. Moj izbor je Mlada Boleslav...