Everton FC – Stoke City 4.12.11

Za današnji dan sam odabrao susret u Engleskoj premier ligi između dvije momčadi koje su po trenutno u nekoj podjednakoj formi i sigurno da će pobjeda jednog od klubova dati određenog pobjedničkog morala za borbu ka gornjem dijelu tabele.

Everton je uvijek bio smatran za veoma tvrdog protivnika pa za čak i najjače  premierligaške momčadi, ali s druge strane, oni će uvijek naći način da razočaraju protiv onih malo slabijih momčadi od sebe. Međutim ta tradicija koju imaju u posljednih nekoliko godina izgleda kao da je došla pri kraju i to upravo ove sezone,gdje su izgubili svih šest utakmica od ekipa u gornjem dijelu tabele a gdje su pobjede bilježili protiv momčadi iz donjeg dijela ljestvice. Ova činjenica itekako da je David Moyesu određenog optimističnog razloga pred sukob sa momčadi Stokea, pogotovo što ekipa Everton u ovaj susret ulazi nakon dvije uzastopne pobjede u prošla dva kola nad ekipama Wolverhampton i Bolton. Čini se da je konačno ekipa Evertona pronašla svoju pobjedničku formu pa stoga je za očekivat da bi mogli ostvarit pobjedu u ovom susretu nad ekipom Stoke aposebno na to može uticati i veoma gust raspored utakmica koji ima gostujuća ekipa. Dobra vijest za ovaj susret kod domaćina je taj da se nekoliko važnih igrača spremno vraćaju u momčad nakon oporavka od ozljeda, tako da sve upućuje na to da će ekipa Evertona ostvariti svoj ​​treći pobjednički niz.

Ni najveći navijački optimisti se ne bi usudio predvidjeti da će uskoro ekipa Stoke igrati na evropskoj  nogometnoj sceni i to je sve počelo onda kada je Tony Pulis doveo Stoke do premier lige u 2008 godine. Momčad Stoke je uspjela osigurati jedan bod u prošlom susretu EUFA takmičenja gdje su u jednoj od najtežih Evropskih ligaških skupina uspjeli zauzet prvo mjesto u kojem su odigrali veoma dobru nogometnu utakmicu sa glavnim rivalom ekipom Dynamo Kijev, međutim Evropska takmičenja su imali štetan utjecaj na momčadi u susretima koje su igrali u premier ligi. Igranje dvije utakmice tjedno nije nešto što su igrači Stoke navikli, tako da nitko nije iznenađen njihovim trenutnim plasmanom u Engleskoj premier ligi. Tony Pulis i njegova momčad već su odigrali devet utakmica više od svojih protivnika što bi se moglo pokazati kao problem kada se ove dvije momčadi sastanu na Goodison Parku. Momčad Stoke će biti prilično umorni nakon što su imali veoma  zahtjevnu utakmicu ​​protiv vrlo dobre ekipe Dynamo Kijev, stoga sumnjam da će biti u mogućnosti pružiti neku igru koja bi ugrozila momčad Evertona. Peter Crouch, Thomas Sorensen, Glen Whelan i Matei Etherington se vraćaju u početnoi sastav, nakon što su sredinom tjedna odmarali, i jedini igrač koji je pod znakom upitnika za ovaj susret je Andy Wilkinson.

Što se tiče ovog susreta moje mišljenje je da bodovi ostaju na Goodison Parku, pa sretno svima tko isprati ovaj par.

Preporučena kladionica za ovu okladu je: Bet at Home @ 1.75