Crewe Alexandra – Colchester United 12.11.11

crewe alexandra

Poslije kvalifikacijskih susreta idemo na nove duele a s obzirom da su ligaški susreti u ovoj sedmici izostavljeni iz razloga odigravanja nekih kup utakmica moj izbor je susret u Engleskom FA-Kup takmičenju gdje će snage odmejeriti momčad iz lige dva i ekipa iz lige jedan Engleskog prvenstva.

Kada je u pitanju domaća momčad Crewe, oni su u veoma lošem izdanju  ove sezone i kao cijenu svega toga je platio sada već bivši trener Dario Gradi i to samo prije par dana tako da su sada svi usmjereni na novog lidera ove momčadi trenera Steve Davisa koji će pokušat popravit ovako loš učinak momčad Crewe koji je trenutno plasiran na 18 mjestu tabele sa svega 19 osvojenih bodova. Kao najveća zamjerka na ekipu i kompletnu upravu je da momčadi fali neki dobar napadač jer sa ovom situacijom u kojoj se trenutno nalaze očekivanja su da neće uspjeti izdržati pritisak do kraja sezone tako da ukoliko ne bude neko doveden u narednom prelaznom roku ,navijači ovog kluba su najavili određene proteste protiv kompletne uprave. Međutim pored svega treba istaći da ekipa Crewe nemaju problema s prikazivanjem dobrog nogometa i po meni njihov učinak ima daleko više napadna linija nego obrambena koja je do sada primila nevjerojatnih 26 golova. Ukoliko željezničari budu odigrali ovaj susret na najvišem nivou a posebno Shaun Miller, Nick Powell i Byron Moore onda se može očekivat da domaći igrači Crewe  sruše veoma dobru ekipu Colchestera.

Što se tiče gostujuće momčadi Colchester oni su trenutno na sredii tablice u ligi jedan i mislim da promociju u viši rang takmičenja trenutno izgleda malo vjerojatno da će se desiti. S obzirom na to, oni imaju dobar učinak u FA kupu što ako uspiju da nastave i da dođu do što daljne faze takmičenja za ovu momčad će biti veliki vrhunac ove sezone. Pobjediti na ovom gostovanju kod ekipe Crewe neće biti nešto lagano što bi ekipa trenera John Warda mogla učiniti veoma lagano, i bez obzira što u toku ove sezone njihov učinak nije nimalo loš mislim da će ovo biti jedna veoma teška utakmica. Colchester će početi kao favoriti u ovom susretu i siguran sam da će velikim dijelom biti u mogućnosti da opravdaju tu svoju favoriziranost koja opet kažem neće biti nimalo lagana.

Što se tiče ovog susreta moje mišljenje je da i jedna i druga strana imaju svoje adute da prođu u naredni krug takmičenja ali ja ću ipak konačnog pobjednika zaobić i vama preporučit opciju zbroja golova većim od 2,5, pa sretno svima tko isprati ovaj par.

Preporučena kladionica za ovu okladu je: Bet at Home @ 1.75