Češka Republika – Crna Gora 11.11.11

Republika Irska - Estonija

Češka će morati poboljšati svoju igru na sljedeća dva nastupa ukoliko žele da ovo takmičenje završe u najboljem svjetlu, pogotovo jer sada igraju na domaćem terenu protiv vrlo dobre Crne Gore. Hrabri sokolovi su pokazali mnogo potencijala u prvi nekoliko susreta kvalifikacija Europskog prvenstva i izuzetno su motivirani da što bolje završe ovo takmičenje a da li će uspjeti ostaje da vidimo u prvom međusobnom duelu.

Reprezentacija ove istočnoeuropske zemlje je doživjela brojne poteškoće u posljednjih deset godina, ali mislim da stvarno se ne može reći da to ipak nije očekivao. Nakon zlatne generacije češkog nogometa koji se sastojao od igrača kao što su Pavel Nedved, Karel Poborsky, Koller Jan, Vladimir Smicer i Marek Jankulovski koji je odstupio iz međunarodne nogometne scene, reprezentacija Češke i njeni šefovi su se našli u velikim problema jer nije bilo dovoljno novih talenata koji su dolazili u novijim da kažem izdanjima.

Kao rezultat toga, Češka je propustila tri posljednja od četiri Svjetska prvenstva gdje su imali malo više uspjeha na europskoj sceni. Ova momčad je prilično razočarenje za ove Kvalifikacije Eura 2012, ali su ipak nekako uspjeli pobijediti Škotsku i Litvu pa su tako završili na drugom mjesto u skupini, iako se to teško može smatrati velikim uspjehom ove generacije. Pored cijelog tima momčad se još uvjek oslanjaja na Milana Barosa, Rosickog i Jaroslav Plasila i stoga mislim da domaćini mogu odigrat dosta teško protiv veoma dobre ekipe Crne Gore. Veoma važni veznjak Tomas Hubschman je suspendiran za ovaj prvi susret, dok je vratar Petr Cech pod sumnjom za ovaj duel nakon što je povrijedio nos prošlog vikenda.

Nakon što su prikazali mnogo potencijala u prvim susretima kvalifikacija, od momčad Crna Gora se očekuje da pruže dobar nastavak forme u kvalifikacijama za Euro 2012. Međutim, ni najoptimističniji navijači nisu mogli predvidjeti da će hrabri sokolovi pobijediti Wales, Bugarsku i Švicarsku u prva tra susreta i to gdje su sa Englezima izvukli bod na Wembleyu što je bila prava senzacija za jednu ovako malu selekciju.Tim je pretrpio male promjene u završnoj fazi takmičenja, ali su ipak uspjeli osigurati drugo mjesto.Novi trener Branko Brnović sada ima povijesnu priliku kako bi ovu ekipu odveo po prvi put na jedno veliko takmičenje. Bez ozljeda ili problema suspenzije, atmosfera oko reprezentacije je na veoma visokom nivou pred ovaj susret gdje će se tim dosta oslanjat na Mirka Vučinića, Stevana Jovetića i ostale igrače. Međutim, za razliku od Čeha koji se uglavnom oslanjaju na pojedine kvalitete svojih igrača, Crna Gora se pretežno oslanja na dobar timski rad i zajedničko jedinstvo koje vlada timom, što bi im moglo dati dodatni motiv u ovom duelu.Igrač sredine terena Branko Bošković se vraća u tim nakon dugog odsustva iz selekcije dok bi Nikola Drincic trebao biti spreman za igru nakon oporavka od manjih ozljeda koje je imao u posljednje vrijeme.

Češka se u velikoj mjeri bori u ovim Kvalifikacijama za Euro 2012, gdje su očiti nedostatci kvalitete koji ozbiljno utječu na njihove susrete. Crna Gora, s druge strane je pokazala da oni ne samo da posjeduju puno individualnih kvaliteta već da su također vrlo dobra momčad, i ja vjerujem da mogu uzeti nešto iz ovog susreta pa zato igramo Azijski Hendikep na domaću momčad od (+0,75), pa sretno svima tko isprati ovaj par.

Preporučena kladionica za ovu okladu je: Bet at Home @ 1.95