Aberdeen FC – Dunfermline Athletic FC

Aberdeen

Poslije susreta koje smo ispratili u Ligi prvaka i UEFA takmičenjima idemo na susret jednom duelu koji će se odigrat u Škotskoj premier ligi između predposljednje momčadi Aberdeen i ekipe Dunfermline. Nevjerojatno je da momci poput Mohameda Scotta i ostalih igrača u domaćem timu su dovele ovaj klub da se nađe u samom dnu ljestvice Škotskog premier ligaškog takmičenja gdje trenutno zauzimaju 11 poziciju sa ukupno 6 osvojenih bodova. Iako s obzirom da je donekle početak sezone očekivat je da bi trener Craig Brown mogao napravit određene promjene u samoj momčadi koju je i do ovog susreta pretežno rotirao.

No ni ta opcija nije baš nešto puno pomogla mada on je sam najavio da će u ovom susretu dati mladom Josh Megennis priliku da u ovom susretu pokaže svoje napadačke vještine a mislim da bi ovo bila idealna prilika da on pokaže svoje umjeće protiv ne tako dobre momčadi Dunfermline. Jedinu pobjedu su ostvarili u susretu sa ekipom Inverness koju su na svom terenu savladali sa 2:1 gdje su Milsom i Vernom postigli dva gola za pobjedu svoje momčadi i kao što sam napisao to je bila jedina pobjeda koju su imali međutim mišljenja sam da u ekipi ima dovoljno talentovanih igrača koji bi trebali ovu kompletnu ekipu izvest na put pobjeda jedansigurno koji je da kažem zaslužan što ipak momčad nije otišla u totalni ponor je defanzivac Ricky Foster koji je mogu reći pravi bedem ove ekipe. Trener domaće momčadi će za ovaj susret imat kompletnu momčad na okupu tako da bi trebao izvest najjači mogući sastav za ovaj duel.

Kada je u pitanju suprotna strana ovog susreta oni su na početku sezone imali solidnu formu mada trenutno se to ne bi moglo reći jer poslije one utakmice na gostovanju Dundee Utd. gdje su zabilježili pobjedu od 1:0 sve je krenulo nizbrdo pa su tako već u narednih 4 odigrana kola ostvarili svega jedan bod i to u duelu sa ekipom Hibernian koju su sa svog stadiona ispratili sa 2:2 rezultatom i ko god je uspio pogledat taj duel mogao je vidjeti da obrambena linija momčadi Dunfermlinea na čijem je čelu Poter John veoma loše funkcioniše i sve dok se ne vrati u ekipu Kevin Rutkiewicz mislim da će momčad biti u konstantnom problemu u zadržavanju protivničkih napadača a to bi itekako moglo otvorit put napadačima domaće momčadi današnjeg susreta. {forum} Dunfermline Athletic je jedna veoma mlada momčad čija godišna dob ne prelazi više od 24 godine i s obzirom da ovi momci su donekle tek počeli sa zajedničkim utakmicama gdje su neki iz prethodne sezone napustili isti mislim da nije ni čudo što su u ovako lošoj seriji utakmica. Dunfermline Athletic se trenutno nalazi na 9 mjestu tabele sa ukupno 9 osvojenih bodova. U današnjem duelu trener Jim McIntyre neće imat na raspolaganju pomenutog defanzivca Kevin Rutkiewicz dok bi ostali igrači trebali bit svi na raspolaganju za ovaj susret.
Što se tiče ovog susreta i njihovih međusobnih duela ove dvije momčadi su do sada imali utakmice u kojima je domaćin bio malo više uspješniji u odnosu na gostujuću ekipu međutim s obzirom da i jedna i druga momčad su u tako lošoj seriji utakmica mislim da je ovdje najbolja odluka ispratit sa opcijom u kojoj oba tima postižu gol, pa sretno svima tko isprati ovaj susret.

Preporučena kladionica za ovu okladu je: Expekt @ 1.82